Inflační kalkulačka - Stáhněte si zdarma šablonu aplikace Excel

Tato inflační kalkulačka vám pomůže zjistit, jakou hodnotu budou mít vaše peníze po určité době v důsledku inflace. Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží po stanovenou dobu. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). - zvýšení cenové hladiny zboží v průběhu času.

Podívejte se na náhled inflační kalkulačky níže:

Inflační kalkulačka

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Výpočet sazeb inflace

Inflace je ekonomický koncept týkající se toho, jak se ceny zboží v průběhu času zvyšují. Míry inflace se obvykle počítají sledováním změn cenových indexů. Změny v indexu spotřebitelských cen (CPI) jsou obvykle indexem spotřebitelských cen (CPI). Index spotřebitelských cen (CPI) je měřítkem agregované cenové hladiny v ekonomice. CPI se skládá ze svazku běžně nakupovaného zboží a služeb. CPI měří změny v kupní síle měny země a cenové úrovni koše zboží a služeb. se používají jako základ inflace. Zvažte následující příklad, CPI pro zemi A byl 210 na konci roku 2017 (základní rok). Na konci roku 2018 činil CPI 220. Výpočtem procentuální změny můžeme vidět inflaci za toto časové období:

Příklad inflace

Jakmile je míra inflace vypočítána, můžete ji zadat do finanční inflační kalkulačky, abyste viděli její vliv na hodnotu peněz v průběhu času.

Dopad inflace

Celkový růst cenové hladiny znamená, že peníze v této ekonomice ztrácejí kupní sílu Parita kupní síly Koncept parity kupní síly (PPP) se používá k multilaterálnímu srovnání národních příjmů a životní úrovně různých zemí. Kupní síla se měří cenou konkrétního koše zboží a služeb. Parita mezi dvěma zeměmi tedy znamená, že jednotka měny v jedné zemi bude nakupovat. Jinými slovy, mít 100 dolarů dnes má hodnotu více než 100 dolarů za 10 let kvůli přirozeným inflačním účinkům.

Jako příklad se můžeme podívat na náhled inflační kalkulačky. V náhledu je předpokládaná míra inflace 2,5%. To znamená, že každý rok se obecná cenová hladina zboží v ekonomice zvyšuje o 2,5%. Vaše peníze proto musí držet krok a zvýšit je alespoň o 2,5%, aby zůstaly na stejné úrovni jako ekonomika. Pokud byste tedy měli porovnat 2 000,00 $ v roce 2010, každý rok by se po dobu 9 let zvyšoval o 2,5% a do roku 2019 dosáhl 2 497,73 $.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a dokumenty Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Marketplace Finance Template NEW Template Marketplace Finance vytvořila novou platformu obchodních šablon na míru pro finanční analytiky z celého světa. Podívejte se na Finance Marketplace a vezměte si svůj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found