REIT vs REOC - přehled, funkční a provozní rozdíly

Jako investor je důležité znát rozdíly mezi REIT a REOC. Realitní investiční fond (REIT) a společnost provozující nemovitosti (REOC) jsou typy realitních společností, které obchodují na veřejném burzovém trhu New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě, kde je 82% S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej, ale přichází s funkčními a provozními rozdíly. REIT je realitní společnost, která umožňuje investorům nakupovat akcie společnosti a těžit z rozdělení dividend na konci čtvrtletí nebo roku.

REIT vs REOC

REIT investují do různých typů nemovitostí, jako jsou rezidenční byty, kancelářské komplexy Office REIT Office REIT jsou REIT, které staví, spravují a udržují kancelářské budovy a pronajímají kanceláře společnostem, které potřebují prostor k ubytování, sklady, nákupní centra atd. REOCs na druhé straně umožňují investorům nakupovat akcie společnosti a reinvestovat příjmy do nových staveb a akvizic, spíše než distribuovat celý příjem akcionářům. Také REOC mají tendenci být pružnější než REIT v projektech, které mohou provádět.

souhrn

  • REIT a REOC jsou typy realitních společností, které obchodují na veřejném burzovním trhu.
  • REIT vlastní a spravuje různé typy nemovitostí, jako jsou kancelářské budovy, hotely a nákupní centra, které musí splňovat různé regulační požadavky, aby si udrželi svůj status REIT.
  • REOC poskytují větší flexibilitu než REIT. Mohou reinvestovat většinu svých příjmů do nových staveb, akvizic a přepracování nemovitostí k prodeji.

Porozumění REIT

REIT je realitní společnost, která vlastní a spravuje nemovitosti, které se šíří v celé řadě odvětví. Většina REIT zaměřuje svou energii a pozornost na konkrétní odvětví. Existují však REIT, které diverzifikují své investice investováním do více sektorů, takže ve svém portfoliu drží různé typy nemovitostí.

REIT vydělávají peníze na leasingu a pronájmu prostor v nemovitostech v jejich portfoliu. Rovněž získávají další příjmy prodejem některých nemovitostí a výdělky z hypotéky na financování nemovitostí.

Aby si udrželi svůj stav REIT, musí REIT splňovat různé požadavky, které zahrnují:

  • Minimálně 100 akcionářů
  • Žádný pět akcionářů nemůže vlastnit více než 50% z celkového počtu akcií.
  • Sedmdesát pět procent (75%) hrubého příjmu by mělo pocházet z investic do nemovitostí.
  • Společnost by měla rozdělit alespoň 90% ročního čistého zisku.
  • Investujte alespoň 75% příjmů do nemovitostí, amerických pokladen nebo peněz.

REIT, které splňují tyto požadavky, udržují status REIT a jsou osvobozeny od placení standardních daní z příjmů právnických osob. Místo toho je alespoň 90% jejich zdanitelného příjmu rozděleno akcionářům jako dividendy. Akcionáři pak musí tyto dividendy deklarovat při podávání daní u Internal Revenue Service (IRS).

Porozumění REOC

Realitní společnost (REOC) vlastní a spravuje nemovitosti v různých sektorech. Umožňují akcionářům nakupovat a prodávat akcie společnosti na veřejném burzovním trhu. Fungují stejným způsobem jako REITs, ale mají větší flexibilitu v typu nemovitostí, do kterých mohou investovat.

REOC nepodléhají stejným provozním požadavkům, které musí REIT splnit, aby si udržely svůj status. Například REOC nejsou povinni rozdělit svůj čistý příjem akcionářům. Mohou také reinvestovat čisté příjmy z obchodních operací do nových akvizic nebo renovace starých nemovitostí za účelem dalšího prodeje.

Další výhodou, kterou REOC mají oproti REIT, je flexibilita při provádění rozvoje a zlepšování kapitálu na pozemcích, které vlastní. Mohou pořídit stávající nemovitosti, přepracovat prvky nebo zrekonstruovat příslušenství a vybavení a poté je prodat za cenu, která je vyšší než cena, za kterou původně platili. Mohou také financovat nové projekty a prodávat jednotky jako obytné domy Rezidenční nemovitosti REIT Rezidenční nemovitosti REIT jsou REIT, které vlastní a spravují bytové jednotky k pronájmu nájemcům. Rezidenční REIT lze rozdělit do struktur pro jednu nebo více rodin, které jsou k dispozici pro zaměstnání pro nepodnikatelské účely. Mohou zahrnovat byty, prázdninové domy, ubytování studentů, kanceláře nebo sklady.

REOC si ponechává kontrolu nad společnými prostory, jako je parkovací místo, elektřina, voda, konferenční sály, čištění chodeb atd., A účtuje společnostem nebo obyvatelům měsíční poplatek. REOC však musí platit standardní daně z příjmů právnických osob, od nichž jsou REIT osvobozeni.

REIT vs REOC: Jak se porovnávají?

REIT a REOC sdílejí mnoho podobností ve způsobu, jakým fungují, a v investicích, které provádějí. Typy entit však přicházejí s určitými funkčními a strategickými rozdíly, které je odlišují.

1. Rozdělení čistého zisku

Jedním z hlavních rozdílů mezi těmito typy subjektů je způsob, jakým se používá čistý příjem generovaný z jeho klíčových provozních činností. REIT jsou povinni rozdělit většinu čistého příjmu jako dividendy svým akcionářům.

Některé REIT se mohou rozhodnout rozdělit 100% výnosů, ale zákon vyžaduje, aby distribuovaly alespoň 90% čistých příjmů jako dividendy. V případě REOC může vedení svobodně stanovit zásady, jak je čistý příjem reinvestován do nových projektů nebo distribuován akcionářům.

2. Investiční strategie

REOC jsou schopni rychle naplnit svá portfolia pomocí interních fondů k investování do nových staveb, akvizic a přepracování stávajících nemovitostí a jejich následnému prodeji se ziskem. Mohou také sloužit jako správcovská společnost, která spravuje nemovitosti a vybírá nájemné jménem jiných realitních společností.

Na druhé straně jsou společnosti REIT povinny rozdělit většinu (alespoň 90%) čistého příjmu jako dividendy. Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozdělený zisk, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. , což znamená, že jim zbývá méně než 10% čistého zisku k reinvestici do nových projektů. Prodej nemovitostí rovněž není součástí hlavních operací společnosti REITs a nemusí takovou metodu používat k vytváření výnosů. Místo toho musí neustále vydávat nové akcie investorům, aby získali kapitál pro investice.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Cap Rate (REIT) Cap Rate (REIT) Cap rate je finanční metrika, kterou používají investoři do nemovitostí k analýze investic do nemovitostí a stanovení jejich potenciální míry návratnosti
  • Fondy dostupné k distribuci (FAD) Fondy dostupné k distribuci (FAD) Fondy dostupné k distribuci (FAD), známé také jako hotovost k dispozici pro distribuci, se používají v souvislosti s investováním REIT. Ukazuje množství čisté
  • Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT. Investiční fondy do nemovitostí (REIT) lze rozdělit na soukromé nebo veřejné, obchodované nebo neobchodované. REIT konkrétně investují do realitního sektoru a pronajímají a shromažďují výnosy z pronájmu investovaných nemovitostí
  • Rizikové faktory investování do REIT Rizikové faktory investování do REIT V tomto článku znáte různé rizikové faktory investování do REIT. Realitní investiční trusty (REIT) se vztahují na investiční akcie, které investoři

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found