Opotřebení - přehled, typy, způsob výpočtu, důležitost

Úbytek, v obecném smyslu, je postupné zmenšování nebo zmenšování věci nebo předmětu. Z obchodního hlediska existují dva způsoby, jak definovat opotřebení. Opotřebení pro firmu lze popsat jako opotřebení zaměstnanců nebo opotřebení zákazníků - obojí je velmi důležité chápat jako vlastníka firmy.

Otěr

souhrn

  • Úbytek je postupné zmenšování nebo ubývání věci nebo předmětu.
  • Úbytek v podnikání se využívá k diskusi o úbytku zaměstnanců a úbytku zákazníků.
  • Vypočítejte míru opotřebení podle počtu zaměstnanců nebo zákazníků, kteří odešli, a vydělte je průměrným počtem zákazníků nebo zaměstnanců.

Druhy otěru

1. Vyměřování zaměstnanců

Úbytky zaměstnanců se používají k popisu snižování počtu zaměstnanců. Odebírání zaměstnanců může probíhat z mnoha důvodů. Důvody mohou zahrnovat odchod zaměstnanců do důchodu, hledání jiných pracovních příležitostí nebo opuštění Důvody pro odchod Při odchodu ze současné pozice a přechodu na novou pozici bude váš současný i budoucí šéf pravděpodobně chtít znát důvody pro odchod ze zaměstnání. Současný šéf má zájem znát důvod pro ukončení práce, zatímco budoucí šéf chce znát důvody pro odchod z předchozího zaměstnání kvůli neštěstí ve společnosti.

Je však důležité si uvědomit, že aby to bylo definováno jako úbytek zaměstnanců a ne jen část fluktuace zaměstnanců, musí vlastníci firmy nebo vedení učinit rozhodnutí neobsazovat konkrétní místo, které je nyní prázdné.

V rámci vyčerpání zaměstnanců existuje dobrovolné nebo nedobrovolné vyčerpání zaměstnanců. Charakteristickým faktorem pro oba druhy opotřebení versus fluktuace zaměstnanců je skutečnost, že při opotřebení nejsou pozice rychle zaplněny nebo vůbec zaplněny.

Mezi příklady dobrovolného odchodu zaměstnanců patří zaměstnanci, kteří odcházejí za účelem hledání jiných pracovních příležitostí nebo do důchodu. Na druhou stranu, nedobrovolný úbytek zaměstnanců zahrnuje eliminaci pracovních pozic v důsledku zmenšování podnikání.

2. Odebírání zákazníků

Úbytek zákazníka, jinak známý jako odchod zákazníka nebo zběhnutí zákazníka, označuje snížení počtu klientů. Zahrnuje ztrátu klientů nebo zákazníků. Odebírání zákazníků může nastat, když obchodní produkt nebo služba Produkty a služby Produktem je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vyplývá z toho, že se adaptuje na změny ve společnosti nebo když zákazníci již neoceňují produkt nebo službu. Je důležité si uvědomit, že může docházet k dobrovolnému a nedobrovolnému opotřebení zákazníků.

Aby bylo vysvětleno dále, podnik může podstoupit úbytek zákazníků, protože zákazník se musel vzdálit. V takovém případě je opotřebení zákazníka nedobrovolné. Na druhé straně je příkladem dobrovolného opotřebení zákazníků situace, kdy zákazník nemá na zákaznický servis dojem a podniká jinde.

Je důležité si všimnout různých druhů opotřebení zákazníků, protože při výpočtu míry opotřebení zákazníků je pro vaše podnikání důležité zdůraznit míry dobrovolného opotřebení.

Výpočet vyčerpání

Chcete-li vypočítat míru opotřebení vaší společnosti za jeden rok, vezmete počet zaměstnanců nebo zákazníků, kteří odešli, a vydělíte ji průměrným počtem zákazníků nebo zaměstnanců. Míra může být také definována jako míra churn Churn Rate Churn rate (také označovaná jako míra úbytku) měří počet jednotlivců nebo jednotek opouštějících skupinu během stanoveného časového období. Nejpozoruhodnější je, že míra odlivu se označuje jako podíl smluvních (nebo upsaných) zákazníků, kteří ukončí své smluvní vztahy / předplatné se společností.

Praktický příklad

Zvažte podnikání, které v roce 2020 zaměstnává 100 osob. V průběhu roku se počet zaměstnanců snižuje a 10 zaměstnanců odchází z několika různých důvodů - dobrovolných a nedobrovolných. Vzhledem k tomu, že podnik již není tak zaneprázdněn jako dřív, společnost se rozhodla neobsazené pozice neobsazovat, aby ušetřila peníze na mzdových nákladech.

Chcete-li vypočítat míru opotřebení zaměstnanců, rozdělte 10 na 100. Výpočet prokáže, že pro rok 2020 společnost zaznamenala míru opotřebení zaměstnanců o 10%, protože nyní má 90 zaměstnanců.

Důležitost vyčerpání

Jako zaměstnavatel je důležité chápat opotřebení, protože může snížit náklady na pracovní sílu, aniž by zahrnovalo odchody zaměstnanců. Když zaměstnanci odcházejí do důchodu, může společnost provádět tzv. Zmrazení pronájmu. Znamená to, že když zaměstnanci začnou odcházet do důchodu, společnost je nenahrazuje. Umožňuje společnosti ušetřit peníze na mzdových nákladech, pokud to vyžadují.

Společnosti mohou potenciálně využít opotřebení zaměstnanců, pokud v podniku dochází k opotřebení zákazníků. Firmy mohou využít míry opotřebení zákazníků k analýze toho, jak si udržují stávající zákazníky. Ukáže, zda jsou zákazníci loajální a vracejí se k využívání jejich služeb nebo k nákupu jejich produktu znovu.

Míra opotřebení společnosti může být klíčovou obchodní sazbou, kterou lze využít, protože je důležité, aby si společnost udržovala zákazníky, protože při vracení zákazníků je obvykle méně nákladů než při získávání nových.

  • Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Propouštění vs. propouštění propouštění vs. propouštění Klíčovým rozdílem mezi propouštěním a propouštěním je, že propouštění je chyba zaměstnavatele, zatímco ke propouštění dochází z důvodu zaměstnance
  • Trh práce Trh práce Trh práce je místem, kde se setkává nabídka a poptávka po pracovních místech, přičemž pracovníci nebo pracovní síly poskytují služby, které zaměstnavatelé požadují. Pracovníkem může být kdokoli, kdo si přeje nabídnout své služby za úplatu, zatímco zaměstnavatelem může být jediný subjekt nebo organizace
  • Customer Churn vs Revenue Churn Customer Churn vs Revenue Churn Každá společnost působící v rámci obchodního modelu SaaS musí sledovat významný počet metrik, včetně churn customer vs výnos churn. Vytváření přehledů a analýza všech metrik je extrémně časově náročné a ve většině případů není ideálním řešením.
  • Strukturální nezaměstnanost Strukturální nezaměstnanost Strukturální nezaměstnanost je druh nezaměstnanosti způsobený rozdílem mezi dovednostmi, které má nezaměstnaná populace, a dostupnými pracovními místy na trhu. Strukturální nezaměstnanost je dlouhodobá událost, která je způsobena zásadními změnami v ekonomice.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found