Sleva z původního vydání - Sleva z nominální hodnoty při emisní ceně dluhu

Sleva za původní emise (OID) je druh dluhového nástroje. Často se dluhopisy OID prodávají za nižší než nominální hodnotu, a proto jsou D v OID. Při splatnosti je investorovi vyplacena nominální hodnota. Získaný rozdíl představuje zisk pro investora a ve skutečnosti jde o úrok zaplacený dlužníkem nebo emitentem.

Zatímco majitel dluhopisu neobdrží do splatnosti žádný úrok, diskontovaná cena dluhopisu DCF Analýza Infografika Jak diskontovaný peněžní tok (DCF) skutečně funguje. Tato infografika analýzy DCF prochází různými kroky při vytváření modelu DCF v aplikaci Excel. podléhá dani z příjmu. To je způsobeno koncepčním výpočtem slevy z ceny jako efektivního dodatečného příjmu pro majitele dluhopisu. Z pohledu IRS je případná výplata považována za příjem. OID je tedy ve skutečnosti dluhopis s nulovým kupónem, na který se vztahují roční platby daní na základě očekávaných budoucích výplat.

Daňové důsledky

Při zpracování slevy z původního vydání tedy existují velké daňové důsledky. Tyto důsledky jsou často považovány za největší nevýhody investování do OID. Část úroku vrácená při splatnosti je účinně zabudována do cenových kalkulací dluhopisu. Jinými slovy, sleva se odepisuje po dobu životnosti dluhopisu. Investoři jsou poté povinni tuto amortizovanou hodnotu deklarovat pro daňové účely. To má za následek splatnou roční daň, i když platba není přijata až do splatnosti.

Koncept původní slevy

Daňové hlášení

Část 6049 IRC stanoví, že strany původní transakce se slevou na emise jsou povinny vypočítat a vykázat daně pro držitele dluhopisů. To znamená, že makléři a další zprostředkovatelé jsou povinni vyplnit formulář 1099-OID, přičemž hodnota transakce překračuje minimální prahovou hodnotu.

Právní struktura slevy z původní emise je navržena tak, aby zabránila manipulaci daní a úrokových výnosů. Vzhledem k tomu, že příjem je odepisován po dobu životnosti dluhopisu, na rozdíl od doby splatnosti, kupující OID nejsou schopni odložit uznání příjmu.

Výjimky z uznávání příjmů

Následující dluhové nástroje jsou vyňaty z výše uvedených pravidel pro uznávání daní. Tento seznam však není vyčerpávající:

  • Spořicí dluhopisy Spojených států
  • Dluhové nástroje s krátkodobou splatností s podmínkami do jednoho roku; a,
  • OID komunální obligace.

Dále platí pravidlo „de minimis“, když jsou slevy nižší než 25 bazických bodů Základní body (BPS) Základní body (BPS) jsou běžně používanou metrikou pro měření změn úrokových sazeb. Základní bod je setina jednoho procenta. Viz příklady. Tato metrika od uvedené odkupní ceny vynásobená počtem celých let od původní emise do data splatnosti. Jinými slovy, pokud je pravidlo de minimis splněno, může držitel dluhopisu ignorovat pravidla OID pro daňové uznání.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce konceptem slevy na původní vydání. Chcete-li se dál učit a rozšiřovat svou kariéru, podívejte se na tyto další finanční zdroje:

  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Co dělají investiční bankéři Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejzajímavějších pozic v bankovním sektoru, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce IB
  • Proces fúzí a akvizic Sloučení fúzí Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found