Banky v Jordánsku - přehled top 10 bank v Jordánsku

Banky v Jordánsku jsou nejsilnějším segmentem odvětví finančních služeb v zemi. V roce 2015 představoval bankovní systém Království 18,82% HDP, vzorec HDP Vzorec HDP se skládá ze spotřeby, vládních výdajů, investic a čistého vývozu. V této příručce rozdělujeme vzorec HDP na kroky. Hrubý domácí produkt (HDP) je peněžní hodnota veškerých finálních ekonomických statků a služeb vyprodukovaných v zemi během určitého časového období v místní měně. považuje se tedy za jedno z největších hospodářských odvětví. Začalo to v roce 1948, kdy Arab Bank přestěhovala svou hlavní kancelář z Jeruzaléma do Ammánu.

Centrální banka Jordánska (CBJ) je nezávislý autonomní orgán, který udržuje bezpečnost bank v Jordánsku, vydává a reguluje bankovky a mince a udržuje a spravuje zlaté rezervy a devizy království.

Banky v Jordánsku

Moody’s Investors Service očekává, že na ochranu jordánských bank bude solidní úroveň kapitálu a likvidita. Růst reálného HDP se zrychlí, i když ekonomický růst království zůstane pod potenciálem, uvádí ratingová agentura Rating Agency Ratingová agentura je společnost, která hodnotí finanční sílu společností a vládních subjektů, zejména jejich schopnost plnit jistinu a.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Jordánsku, je tento seznam nejlepších bank v Jordánsku užitečným průvodcem, kde začít. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na všechny naše seznamy finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Jordánsku jsou:

Bank of Jordan

Bank of Jordan je obchodní banka, která byla založena v roce 1960 a je jednou z největších bank v Jordánsku. Banka poskytuje řešení spotřebitelského a korporátního bankovnictví, leasingu, SME a investičního bankovnictví soukromým a korporátním klientům prostřednictvím svých více než 100 poboček v Jordánsku a 12 poboček v oblastech západního břehu Jordánu a pásma Gazy. Její sídlo je v Ammánu.

Tržby: 144,6 milionu JD (2016)

Čistý příjem: 42,2 milionu JD (2016)

Celková aktiva: 2,34 miliardy JD (2016)

Arabská banka

Arab Bank je první finanční institucí soukromého sektoru v arabském světě. Banka byla založena v roce 1930 v Jeruzalémě, Mandatory Palestine. Je to jedna z největších finančních institucí na Středním východě a poskytuje služby klientům ve více než 600 pobočkách na pěti kontinentech.

Společnost poskytuje širokou škálu bankovních služeb jednotlivcům, společnostem, vládním agenturám a dalším mezinárodním finančním institucím. Je to také největší banka z hlediska tržního kapitálu, která představuje 28% burzy v Ammánu, což z ní činí významnou ekonomickou hnací sílu nejen v Jordánsku, ale také na Středním východě a v severní Africe.

Tržby: 1,93 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 532 666 USD (2016)

Celková aktiva: 47,46 milionu USD (2016)

Cairo Amman Bank

Cairo Amman Bank se sídlem v Ammánu je bankou s kompletními službami, která působí v 84 pobočkách v Jordánsku a 21 pobočkách na palestinských územích. Jedná se o jednu z největších bank v Jordánsku, pokud jde o aktiva, a třetí největší na základě počtu poboček na palestinských územích. Byla založena jako veřejná akcionářská společnost v lednu 1960. O šest měsíců později začala nabízet bankovní služby.

Capital Bank of Jordan

Banka soukromého sektoru Capital Bank of Jordan zahájila svoji činnost v roce 1995 jako Export & Finance Bank. Poskytuje komplexní škálu produktů a služeb retailového a podnikového bankovnictví v Jordánsku a Iráku. Banka se sídlem v Ammánu spravuje 10 poboček po celé zemi. Rovněž vlastní více než 61% Irácké národní banky.

Tržby: 95 milionů JD (2016)

Čistý příjem: 16,14 milionu JD (2016)

Celková aktiva: 2 miliardy JD (2016)

Jordan Kuwait Bank

Jordan Kuwait Bank je veřejná akcionářská společnost, která hraje významnou roli v bankovním systému země. Byla založena v roce 1976 s cílem přivést kapitál do Jordánska z Kuvajtu a dalších arabských zemí.

Banka působí prostřednictvím 62 poboček a kanceláří po celé zemi, čtyř poboček v Palestině a pobočky na Kypru. Je také první bankou v zemi, která zavedla internetové bankovnictví a další kanály elektronického doručování.

Tržby: 127,47 milionu JD (2016)

Čistý příjem: 30 milionů JD (2016)

Celková aktiva: 2,74 miliardy JD (2016)

Jordan Ahli Bank

Jordan Ahli Bank, dříve známá jako Jordan National Bank, byla založena v roce 1955 a stala se tak šestou veřejnou akciovou společností, která byla založena v zemi. S centrálou v Ammánu poskytuje řadu bankovních a makléřských služeb.

Tržby: 139,23 milionu JD (2016)

Čistý příjem: 6,27 milionu JD (2016)

Celková aktiva: 2,82 miliardy JD (2016)

Arab Jordan Investment Bank

Společnost Arab Jordan Investment Bank, která byla založena v roce 1978, v současnosti působí prostřednictvím 33 poboček a kanceláří v zemi a jedné pobočky na Kypru. Je to jedna z předních investičních a komerčních bank v Jordánsku, která poskytuje komplexní sadu bankovních služeb včetně osobních půjček a půjček na bydlení, trhů kapitálového kapitálu, fúzí a akvizic, transakčních poradenských služeb a financování projektů a obchodu.

Tržby: 50,30 milionu JD (2016)

Čistý příjem: 22,64 milionu JD (2016)

Celková aktiva: 1,8 miliard JD (2016)

Jordánská islámská banka

Společnost Jordan Islamic Bank, založená v roce 1978, byla první islámskou bankou v zemi, která nabízí všechny typy financování, bankovnictví a investiční řešení v souladu s ustanoveními práva šaría, náboženského zákona, který je součástí islámské tradice. Má síť 80 poboček a 15 pokladen po celém království.

Tržby: 146,97 milionu JD (2017)

Čistý příjem: 54,14 milionu JD (2017)

Celková aktiva: 4,21 miliardy JD (2017)

Bank al Etihad

Bank al Etihad, dříve nazývaná Union Bank, poskytuje širokou škálu bankovních řešení pro korporátní klienty, malé a střední podniky a retailové segmenty. Instituce finančních a bankovních služeb je považována za jednu z nejrychleji rostoucích bank v království využívající nejnovější technologie k poskytování nejen osobního a obchodního bankovnictví, ale také treasury a investičních služeb.

Société Générale de Banque - Jordanie

Univerzální banka byla založena v roce 1965 jako společnost pro investování do nemovitostí pod názvem REFCO. Poskytuje retailové, podnikové, soukromé a investiční bankovnictví i služby správy aktiv. Je součástí skupiny Societe Generale de Banque au Liban, která patří do Societe Generale, mezinárodní sítě, která působí v 77 zemích.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Jordánsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Saúdské Arábii Nejlepší banky v Saúdské Arábii V Saúdské Arábii je 24 licencovaných bank, které se skládají z 12 místních bank a 12 poboček zahraničních bank. Saúdskoarabský měnový úřad (SAMA) je centrální bankou království a dohlíží na operace komerčních bank v Saúdské Arábii.
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found