Finanční poradce - přehled, role a odpovědnosti, platy

Finanční poradce je finanční profesionál Profesionál Termín profesionál označuje každého, kdo si vydělává na živobytí vykonáváním činnosti, která vyžaduje určitou úroveň vzdělání, dovedností nebo školení. který poskytuje konzultace a poradenství ohledně financí jednotlivce nebo subjektu. Finanční poradci mohou pomoci jednotlivcům a společnostem dosáhnout jejich finančních cílů dříve tím, že svým klientům poskytnou strategie a způsoby, jak vytvořit větší bohatství Správa soukromého bohatství Správa soukromého majetku je investiční praxe, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro vysoké jednotlivci s čistým jměním (HNWI) nebo akreditovaní investoři. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta. , snížit náklady nebo eliminovat dluhy.

Finanční poradce

Role finančního poradce

Finanční poradce může pomoci jednotlivcům nebo společnostem splnit jejich finanční cíle následujícím způsobem.

Jednotlivci

V případě jednotlivce může finanční poradce poskytnout informace o tom, jak mohou více ušetřit a budovat své bohatství. To se často provádí vytvořením portfolia investic, které jsou vhodné pro rizikový přístup klienta. Někteří klienti jsou ochotnější riskovat, pokud je pro ně vyhlídka na potenciálně větší odměnu přesvědčivější než vyhlídka na potenciální ztrátu peněz.

Naopak existují i ​​klienti, kteří jsou více averzní vůči riziku a kteří by chtěli portfolio s nižším rizikem, i když to znamená potenciálně nižší výnosy.

Určení rizikového postoje jednotlivce může být obtížné, protože rizikový přístup jednotlivce může záviset na velkém počtu faktorů. Finanční poradce se tedy může ptát na věci, jako je věk, příjem, rodinný stav, zadluženost nebo úspory jednotlivce, aby získal důkladné porozumění jeho klientovi.

Společnosti

V případě společností mohou finanční poradci pomoci poskytnout druhý, neutrální pohled na rozvoj společnosti. Corporate Development Corporate Development je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navazování strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic ( M&A) a / nebo dosáhnout dokonalosti organizace. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti. projekty. Například pokud společnost uvažuje o rozšíření svých aktivit vybudováním nové továrny, mohou finanční poradci pomoci samostatně posoudit ziskovost projektu.

Jakmile je hodnocení poradce uzavřeno, mohou představit svá zjištění vedení společnosti s cílem, aby jejich analýza poskytla vedení společnosti cenný druhý názor.

Platy finančního poradce

V Kanadě jsou rozsahy kompenzací pro finanční poradce velmi široké, přičemž základní platy začínají od minima 30 000 USD a přesahují 100 000 USD.

Většina finančních poradců je také kompenzována vyplacenými bonusy, pokud je dosaženo určitých výkonnostních cílů. Někteří poradci dostávají také provizi, pokud investují peníze svého klienta do určitých spravovaných fondů. Stejně jako u mnoha jiných profesí souvisejících s financemi jsou relevantní zkušenosti odměňovány. To znamená, že manažeři, kteří praktikují mnoho let, jsou obvykle ti, kteří končí na horním konci příjmového spektra.

Získání označení, jako je CFA charter CFP® vs CFA® CFP vs CFA: jakou cestu zvolit? Certified Financial Planner (CFP) a Chartered Financial Analyst (CFA) jsou dvě nejvíce mluvená označení v oblasti financí. Oba slouží různým zájmům a kandidáti nakonec budou vykonávat práci jiné povahy, nebo MBA může pomoci urychlit postup jednotlivce na kariérním žebříčku. Mnoho finančních společností také vyžaduje určité minimální omezení GPA pro nové absolventy, což znamená, že vynikající známky jsou nutností.

Finanční poradenství pro společnosti

Budoucnost finančního poradenství

Jak technologie pokračuje v rozvoji, roste počet „robo-poradců“, které společnosti využívají. Robo-poradci jsou automatizované programy, které interpretují informace o uživateli pomocí pokročilých algoritmů a vytvářejí investiční portfolia zaměřená na konkrétní finanční cíle klienta.

Takové programy automatizují proces shromažďování a interpretace informací, což znamená, že mohou dokončit práci finančního poradce za zlomek času a za zlomek nákladů. Robo-poradci mohou představovat skutečnou hrozbu pro finanční poradce, pokud technologie bude pokračovat a algoritmy budou stále přesnější.

Přesto existuje velké znepokojení nad tím, jak důvěryhodní mohou být robo-poradci. Mnoho lidí by stále chtělo vědět, že jejich peníze jsou spravovány skutečnou osobou, se kterou mohou mluvit a komunikovat, spíše než počítačem. Ve světě, kde finanční poradci a investiční manažeři zřídkakdy překonávají tržní indexy, však začíná být méně znepokojující.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Demografické údaje Demografické údaje Demografické údaje se vztahují k sociálně-ekonomickým charakteristikám populace, kterou podniky používají k identifikaci preferencí produktů a nákupního chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny.
  • Popis práce osobního bankéře Popis práce osobního bankéře Osobní bankéři nabízejí pomoc při správě a dohledu nad finančními potřebami osobního bankovního účtu klienta. Podrobnosti popisu úlohy osobního bankéře zahrnují zákazníky pomoci při otevírání, správě a optimalizaci jejich bankovních účtů a dalších produktů, sledování potenciálních zákazníků a potenciálních zákazníků
  • Osobní finance Osobní finance Osobní finance jsou proces plánování a řízení osobních finančních aktivit, jako je vytváření příjmů, utrácení, spoření, investování a ochrana. Proces správy osobních financí lze shrnout do rozpočtu nebo finančního plánu.
  • Návratnost investic Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found