Swing Trading - přehled, jak to funguje, Swing Trading Strategies

Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim v rámci většího celkového trendu.

Obchodníci používají technické ukazatele Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. k určení, zda konkrétní akcie Kmenové akcie Kmenové akcie jsou typem cenného papíru, který představuje vlastnictví vlastního kapitálu ve společnosti. Existují i ​​další pojmy - například kmenová akcie, kmenová akcie nebo hlasovací akcie -, které jsou ekvivalentem kmenových akcií. mít hybnou sílu a nejlepší čas na nákup nebo prodej. Chcete-li využít příležitosti, musí obchodníci jednat rychle, aby zvýšili své šance na dosažení zisku. Hrubý zisk Hrubý zisk je přímý zbývající zisk po odečtení nákladů na prodané zboží nebo „nákladů na prodej“ z příjmů z prodeje. Používá se k výpočtu hrubé ziskové marže a je to počáteční hodnota zisku uvedená ve výkazu zisku a ztráty společnosti. Hrubý zisk se počítá před provozním ziskem nebo čistým ziskem. v krátkodobém horizontu.

Swing obchodování

Jak fungují obchody s houpačkou

Swingové obchodování se snaží vydělat na „výkyvech“ ceny cenného papíru směrem nahoru a dolů. Obchodníci doufají, že zachytí malé pohyby v rámci většího celkového trendu. Swing obchodníci si kladou za cíl vydělat spoustu malých výher, které přispívají k významným výnosům. Například další obchodníci mohou čekat pět měsíců, než vydělají 25% zisk, zatímco swingoví obchodníci mohou získat 5% zisky týdně a z dlouhodobého hlediska převýšit zisky ostatních obchodníků.

Většina obchodníků s výkyvy používá denní grafy Jak číst akciové grafy Pokud budete aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií (například 60 minut, 24 hodin, 48 hodin atd.), Aby si vybrali nejlepší položku nebo výstupní bod. Někteří však mohou použít grafy s kratším časovým rámcem, například 4hodinové nebo hodinové grafy.

Swingové obchody vs. denní obchodování

Swingové obchodování a denní obchodování se v některých ohledech jeví podobné. Hlavním faktorem, který tyto dvě techniky odděluje, je doba držení pozice. Zatímco swingoví obchodníci mohou držet akcie přes noc až několik týdnů, denní obchody se uzavírají během několika minut nebo před uzavřením trhu.

Denní obchodníci nedrží své pozice přes noc. To často znamená, že se vyhýbají vystavení svých pozic rizik. Systémová rizika Systémová rizika lze definovat jako riziko spojené s kolapsem nebo selháním společnosti, průmyslu, finanční instituce nebo celé ekonomiky. Jde o riziko závažného selhání finančního systému, kdy dojde ke krizi, když poskytovatelé kapitálu ztratí důvěru v uživatele kapitálu v důsledku zpráv. Jejich častější obchodování má za následek vyšší transakční náklady, což může podstatně snížit jejich zisky. Často obchodují s pákovým efektem, aby maximalizovali zisky z malých cenových změn.

Swingoví obchodníci jsou vystaveni nepředvídatelnosti jednodenních rizik, která mohou vést k významným cenovým pohybům. Swingoví obchodníci mohou pravidelně kontrolovat své pozice a při dosažení kritických bodů jednat. Na rozdíl od denního obchodování swingové obchodování nevyžaduje neustálé sledování, protože obchody trvají několik dní nebo týdnů.

Obchodní strategie

Obchodníci Swing mohou pomocí následujících strategií hledat užitečné obchodní příležitosti:

# 1 Fibonacciho retracement

Obchodníci mohou použít Fibonacciho čísla Fibonacciho čísla Fibonacciho čísla jsou čísla nalezená v celočíselné posloupnosti objevené / vytvořené matematikem Leonardem Fibonaccim. Sekvence je řada indikátorů retracement čísel k identifikaci úrovní podpory a odporu. Na základě tohoto ukazatele mohou najít příležitosti pro zvrácení trhu. Předpokládá se, že úrovně retrakce Fibonacci 61,8%, 38,2% a 23,6% odhalují možné úrovně obrácení. Obchodník může vstoupit do nákupního obchodu, když je cena v sestupném trendu a zdá se, že najde podporu na úrovni 61,8% retracementu z předchozího maxima.

# 2 T-line obchodování

Obchodníci používají linii T na grafu k rozhodnutí o nejlepším čase pro vstup nebo výstup z obchodu. Když se cenný papír uzavře nad T-linkou, znamená to, že cena bude i nadále růst. Když se cenný papír uzavře pod T-linkou, znamená to, že cena bude i nadále klesat.

# 3 Japonské svícny

Většina obchodníků dává přednost používání japonských svíčkových grafů, protože jsou snáze srozumitelné a interpretovatelné. Obchodníci používají specifické vzory svícen k identifikaci obchodních příležitostí.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení obchodování s houpačkou. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found