Firemní žebřík - Definice, Jak se dostat na firemní žebřík

Firemní žebříček odkazuje na hierarchické uspořádání většiny podniků. Jednotlivec může vylézt na tento metaforický žebřík a rozvíjet svou kariéru. Když pracujete ve společnosti delší dobu, chcete se posunout ve své kariérní dráze, když na sebe vezmete další odpovědnosti a budete povýšeni.

Firemní žebřík

Být odpovědný je obohacující, protože nejen vyděláte spoustu peněz, ale také získáte větší uspokojení z práce. Cesta na vrchol však nikdy není snadná a ke svému cíli se musíte pilně snažit hned od prvního dne.

Ve své kariéře můžete podniknout řadu kroků - buď na svém současném místě zaměstnání, nebo k otevření nových příležitostí. Práce na postupu ve vaší kariéře se často označuje jako vyšplhání po podnikovém žebříčku.

Jak zvednout firemní žebřík

Tady je několik způsobů, jak se můžete propracovat po podnikovém žebříčku:

1. Buďte vždy ochotni se učit nové věci

Znalosti jsou síla a lidé, kteří chtějí postupovat ve své kariéře, jsou vždy připraveni učit se novým věcem. Učení nových dovedností vás činí univerzálnějšími a je místem, kde dochází ke skutečnému růstu. Znalosti můžete získat mnoha různými způsoby. Můžete například číst knihy a časopisy o odvětví, ve kterém aktuálně pracujete.

Stejně jako technologie, i v každé oblasti dochází vždy k novému vývoji a čtení knih vám může pomoci zůstat v obraze. Případně byste se nikdy neměli omezovat na pracovní pozici. Buďte ochotní a dychtiví převzít odpovědnost, i když to není součástí vaší pracovní náplně Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro nabídky práce v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, treasury, FP&A, podnikových financích, účetnictví a dalších oblastech financí . Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších. Vaše dovednosti a znalosti vám mohou pomoci dosáhnout většího dopadu na společnost, což vám umožní posunout se po podnikovém žebříčku nahoru.

2. Všimněte si

Profesionální uznání je jedním z nejlepších způsobů, jak vyšplhat po podnikovém žebříčku. Vaše dovednosti a tvrdá práce by sice měly mluvit samy za sebe, ale často je lze přehlédnout. To platí zejména v případě, že je v organizaci velký počet jednotlivců. Proto musíte vynaložit další úsilí, abyste vynikli v davu a nechali si vás všimnout zaměstnavatelem. Tady je několik způsobů, jak toho dosáhnout:

  • Požádejte o pravidelnou zpětnou vazbu - Měli byste si dát za cíl neustále hledat zpětnou vazbu Konstruktivní zpětná vazba Konstruktivní zpětná vazba přichází s pozitivními úmysly a používá se jako podpůrný komunikační nástroj k řešení konkrétních problémů nebo obav. od vašeho nadřízeného, ​​zejména po dokončení velkého projektu. Zpětná vazba vám nejen poskytne užitečné informace o vaší aktuální dovednosti a o tom, co lze zlepšit, ale také dá zaměstnavateli vědět, že si svou práci opravdu ceníte a snažíte se zlepšit a postupovat ve své kariéře.
  • Účastnit se / dobrovolně na aktivitách společnosti - Pokud vaše společnost pořádá jakékoli společenské nebo dobrovolnické akce Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti zavádějí do praxe jako součást správy a řízení společností, které jsou navrženy tak, aby vždy přispěly k účasti na takových činnosti. Není to jen skvělá příležitost k navazování kontaktů a setkávání se s dalšími lidmi v organizaci, ale také se vám otevírají nové možnosti a pomohou vám vyšplhat se po podnikovém žebříčku.

3. Rozvíjejte správné dovednosti

I když je pro rozvoj vaší kariéry důležité rozvíjet nové dovednosti, musíte si také osvojit správné dovednosti. Mnoho dovedností je univerzálních pro jakoukoli práci a lze je použít ke zvýšení vašeho vlivu v organizaci nebo k získání pozornosti zaměstnavatelem.

První a nejdůležitější dovedností je komunikace Komunikace Být schopen efektivně komunikovat je jednou z nejdůležitějších životních dovedností, které se musíte naučit. Komunikace je definována jako přenos informací k lepšímu porozumění. Lze to provést hlasově (prostřednictvím slovních výměn), prostřednictvím písemných médií (knihy, webové stránky a časopisy), vizuálně (pomocí grafů, tabulek a map) nebo neverbálně. Musíte být schopni dobře komunikovat se svým nadřízeným, týmem a spolupracovníky. Když řeknete, co máte na mysli opravdu vážně, a ujasníte si svůj postoj, bude to prospěšné pro všechny a můžete organizaci připravit na úspěch.

Mezi další důležité dovednosti patří dovednosti kritického myšlení a řešení problémů. Schopnost dívat se na problém z různých úhlů a identifikovat jeho hlavní příčinu je dovednost, která je oceňována v mnoha organizacích. Učení a rozvíjení této dovednosti může zvýšit vaši hodnotu jako zaměstnance.

4. Napadněte normu

Často jsou to lidé zvenčí, kteří jsou schopni prolomit bariéry a identifikovat nové způsoby, jak dělat věci. U jakéhokoli úkolu v organizaci existuje vždy více než jeden způsob, jak to udělat. Vyzvěte sebe, abyste přemýšleli mimo krabici a našli nejúčinnější způsob, jak dokončit práci. Nejen, že najdete nový způsob, jak dokončit úkol, aby vaše práce byla zábavnější a zajímavější, ale také vám pomůže získat nové dovednosti, abyste se vyšplhali po podnikovém žebříčku.

5. Buďte trpěliví

Získání této propagace je skvělé, ale vyžaduje čas a vyžaduje trpělivost. Často můžete mít pocit, že za práci, kterou jste vložili, nejste adekvátně odměněni. Propagace však vyžadují čas, zejména ve velkých společnostech se spoustou byrokracie Byrokracie Systém udržování jednotné autority v rámci institucí i mezi nimi je známý jako byrokracie. Byrokracie v zásadě znamená vládnout úřadem. .

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení podnikového žebříčku. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Kariérní cíl Kariérní cíl Kariérní cíl je přesně definované prohlášení vysvětlující povolání, kterému se jednotlivec chce během své kariéry věnovat. Je důležité, aby každý zaměstnanec nebo uchazeč o zaměstnání jasně definoval své kariérní cíle. Pomáhá jim přijít s účinnými akčními plány.
  • Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) nebo dosažení organizační excelence. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti.
  • Síťování a budování vztahů Síťování a budování vztahů (část 1) Tento článek je součástí řady užitečných tipů, které vám pomohou dosáhnout úspěchu při vytváření sítí v rámci vaší společnosti. Síťování hraje důležitou roli v našem profesionálním životě, počínaje hledáním zaměstnání, pokračováním ve vstupu do společnosti a prací ve společnosti, až po postup v kariéře.
  • Osobní značka Osobní značka Naše osobní značka je to, co lidé považují za naši identitu, za koho nás vidí a jaké vlastnosti a věci si s námi spojují. Odhaluje, kdo jsme, co nabízíme a co si vážíme. Když pracujeme ve společnosti, naši kolegové o nás vytvářejí vnímání na základě toho, jak se jim prezentujeme.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found