Funkce SWITCH - vzorec, příklady, jak používat

Funkce SWITCH je zařazena do seznamu nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky v části Funkce logických funkcí aplikace Excel. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Tato funkce vyhodnotí daný výraz (nebo hodnotu) proti seznamu hodnot a vrátí výsledek odpovídající první shodné hodnotě. V případě, že neexistuje žádná odpovídající hodnota, bude vrácena volitelná výchozí hodnota.

SWITCH byl přidán do MS Excel 2016 a ve starších verzích není k dispozici. Tato funkce však byla dříve k dispozici ve VBA. Funkci SWITCH lze použít místo vnořených funkcí IF.

Vzorec

= SWITCH (výraz, hodnota1, výsledek1, [výchozí nebo hodnota2, výsledek2], ... [výchozí nebo hodnota3, výsledek3])

Funkce SWITCH používá následující argumenty:

  1. Výraz (povinný argument) - Může to být číslo, datum nebo nějaký text, který by funkce porovnala. Několik příkladů výrazového argumentu:

Typ výrazuPříklad
Odkaz na buňkuA2
Logický testA2 = „PASS“
Číslo nebo text2 nebo „FAIL“
Pojmenovaný rozsahPojmenovaný_rozsah
Booleovské hodnotyPravda nebo lež
Matematický výrazA2 + 1

  1. Hodnota1 ……… hodnota126 (povinný argument) - Toto je hodnota, která bude porovnána s výrazem.
  2. Výsledek1 ……… výsledek126 - Hodnota, která se vrátí, když se odpovídající argument valueN shoduje s výrazem.
  3. Výchozí (volitelný argument) - Toto je hodnota, kterou by měla funkce vrátit, pokud ve výrazu valueN nebudou nalezeny žádné shody.

Jak používat funkci SWITCH v aplikaci Excel?

Podívejme se na několik příkladů, abychom pochopili, jak funkce SWITCH funguje:

Příklad 1

Předpokládejme, že dostáváme řadu zkratek a chceme vrátit hodnotu, kterou zkratky představují.

Vzorec bude = PŘEPÍNAČ (A6, „DR“, „dlužníci“, „CR“, „věřitelé“, „JE“, „zápis do deníku“, „LB“, „kniha Ledger“, „neznámý“).

Výsledek získáme níže:

Funkce SWITCH

Pokud potřebujeme použít vnořený vzorec IF, byl by to dlouhý vzorec. Funkce SWITCH i IF nám pomáhají určit řadu podmínek. Pomocí SWITCH však můžeme definovat výraz a posloupnost hodnot a výsledků, ne několik podmíněných příkazů.

Nejlepší součástí funkce SWITCH je, že nemusíme výraz několikrát opakovat, což se někdy stává ve vnořených vzorcích IF.

Pokud bychom nyní potřebovali použít funkci IF, vzorec by byl:

= IF (B5 = „DR“, „dlužníci“, IF (A2 = „CR“, „věřitelé“, IF (B5 = „JE“, „zápis do deníku“, IF (B5 = „LB“, „kniha Ledger“) ,"neznámý"))))

Funkce SWITCH - Příklad 1

Příklad 2 - Použití SWITCH s dalšími funkcemi

Předpokládejme, že máme několik dat a chceme zjistit, zda se týkají dnešního dne, zítra nebo včera. Pomocí funkcí SWITCH, DAYS a TODAY společně můžeme dosáhnout požadovaných výsledků.

Funkce DNES vrátí sériové číslo aktuálního data a funkce DNY vrátí počet dní mezi dvěma daty.

Vzorec, který se má použít, je = SWITCH (DNY (DNES (), B5), 0, „Současné datum“, 1, „Včera“, -1, „Zítra“, „Neznámé“).

Funkce SWITCH - Příklad 2

Příklad 3

V některých zemích začíná finanční rok k jinému datu než k 1. lednu, takže je často nutné data klasifikovat do fiskálních čtvrtletí. Pokud je například finančním rokem duben až březen, pak by duben až červen byl čtvrtým čtvrtím atd. V takových scénářích můžeme použít SWITCH:

Funkce SWITCH - Příklad 3

Získáváme výsledky níže:

Funkce SWITCH - Příklad 3a

Použili jsme vzorec, který ve sloupci Data najde číslo měsíce: pokud je to měsíc 1, je to čtvrtina 4; pokud je to 2. měsíc, je to 4. čtvrtletí; pokud je to 3. měsíc, je to 4. čtvrtletí; pokud je to 4. měsíc, je to 1. čtvrtletí; a tak dále.

Několik poznámek k funkci SWITCH

  1. Protože funkce jsou omezeny na 254 argumentů, můžeme použít až 126 párů argumentů hodnoty a výsledku.
  2. # N / A error - Nastane, když funkce SWITCH není schopna se shodovat a neexistuje žádný jiný argument. Například pro hodnotu 7 a dáme vzorec = SWITCH (A3,1, „Sunday“, 2, „Monday“, 3, „Tuesday“), funkce vrátí chybu # N / A.
  3. #NÁZEV? chyba - Vyskytuje se, pokud upravujeme buňku ve verzi aplikace Excel, která neobsahuje funkci SWITCH.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí SWITCH aplikace Excel. Tím, že si uděláte čas na osvojení a osvojení funkcí aplikace Excel, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found