Poplatky za správu - přehled, jak to funguje, příklad

Poplatky za správu jsou poplatky placené profesionálům pověřeným správou investic jménem klienta. Obvykle se stanoví jako procento z celkových spravovaných aktiv (AUM) Aktiva pod správou (AUM) Spravovaná aktiva (AUM) je celková tržní hodnota cenných papírů, které finanční instituce vlastní nebo spravuje jménem svých klientů. , poplatky za správu mohou pokrýt celou řadu nákladů, včetně správy portfolia, poradenských služeb a administrativních nákladů.

Poplatky za správu

Poplatky za správu jsou přítomny téměř ve všech službách správy investic a poradenských službách, ale skutečná sazba se může výrazně lišit. Stejně jako jakýkoli jiný poplatek za služby, poplatky za správu se platí investičním profesionálům Portfolio Manager Portfolio manažeři spravují investiční portfolia pomocí šestistupňového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. na oplátku za jejich služby. Služby mohou mít formu poradenství, odborných znalostí a snad vysoké návratnosti vaší investice.

souhrn

  • Poplatky za správu jsou poplatky placené profesionálům pověřeným správou investic jménem klienta.
  • Typické poplatky za správu se berou jako procento z celkových spravovaných aktiv (AUM).
  • Poplatky za správu lze také označit jako investiční poplatky nebo poplatky za poradenství.

Porozumění poplatkům za správu

V odvětví správy investic jsou poplatky za správu normou mezi všemi typy investičních příležitostí. Výměnou za zaplacení poplatků za správu je investorům poskytnut přístup k odborným znalostem a zdrojům investičních odborníků. Profesionálové mohou investorům pomoci s alokací rizika, rebalancováním portfolií nebo poskytnutím personalizovaného investičního poradenství.

Poplatky za správu mohou také pokrýt náklady spojené se správou portfolia, jako jsou operace fondu a administrativní náklady. Poplatek za správu se liší, ale obvykle se pohybuje od 0,20% do 2,00%, v závislosti na faktorech, jako je styl řízení a velikost investice.

Investiční společnosti, které jsou vůči svým investicím pasivnější, obecně účtují nižší poplatek ve srovnání s těmi, které své investice spravují aktivněji. Institucionální investoři nebo jednotlivci s vysokou čistou hodnotou a velkými částkami, které mají investovat, jsou někdy způsobilí obdržet nižší poplatek za správu. Poplatky za správu lze také označit jako investiční poplatky nebo poplatky za poradenství.

Typické poplatky za správu se berou jako procento z celkových spravovaných aktiv (AUM). Částka je kótována ročně a obvykle se uplatňuje měsíčně nebo čtvrtletně. Pokud jste například investovali 10 000 $ s ročním poplatkem za správu 2,00%, očekávali byste, že budete platit poplatek 200 $ ročně. Pokud se poplatky za správu platí každé čtvrtletí, očekávali byste, že budete každé tři měsíce platit poplatek 50 $.

Poplatky za správu - typy

Vyhýbání se poplatkům za správu

Pro ty, kteří se chtějí vyhnout poplatkům za správu a udržet si více svých peněz, je možné se poplatkům za správu úplně vyhnout zapojením se do samostatného investování. Vlastní investování umožňuje investorům převzít úplnou kontrolu nad jejich investicemi, což snižuje potřebu investičních profesionálů. Může zahrnovat nákup a prodej jednotlivých akcií i vybudování přizpůsobeného investičního portfolia Investiční portfolio Investiční portfolio je soubor finančních aktiv vlastněných investorem, který může zahrnovat dluhopisy, akcie, měny, hotovost a peněžní ekvivalenty a komodity. Dále se odkazuje na skupinu investic, které investor používá k dosažení zisku a zároveň se stará o zachování kapitálu nebo aktiv. .

Ačkoli se nejedná o žádné poplatky za správu, může to být pro nezkušené investory riskantní volba. Samostatně řízení investoři by si také měli dávat pozor na další výdaje, jako jsou provize, poplatky za zprostředkování a poplatky za směnu měny.

Poplatek za správu vs. MER

Dalším pojmem, který běžně vzniká při projednávání poplatků za správu, je poměr nákladů na správu (MER). Připomeňme, že poplatky za správu jsou placeny investičním profesionálům, kteří spravují investice a mohou pokrýt další výdaje, jako jsou operace fondu a správa.

Na druhé straně MER zahrnuje poplatek za správu a další náklady spojené s provozováním investičního fondu. Může zahrnovat provozní výdaje Provozní výdaje Provozní výdaje, provozní výdaje nebo „opex“ označují výdaje spojené s provozními činnostmi podniku. Jinými slovy, například účetnictví, oceňování, právní poplatky a daně.

Při rozhodování o investicích je proto důležité vzít v úvahu nejen poplatek za správu, ale celý MER. Obecně vyjádřeno v procentech je MER často vyšší než poplatek za správu, protože zahrnuje poplatek za správu a další provozní náklady.

Poměr nákladů na správu (MER) = poplatky za správu + provozní náklady + daně

Příklad poplatku za správu

Platí se jednoduchý poplatek za správu jako procento z celkových spravovaných aktiv. Předpokládejme, že plánujete investovat 100 000 $ a investiční společnost vám nabídne investiční příležitost s poplatkem za správu 0,45% ročně. V tomto případě by vám byly účtovány poplatky za správu ve výši 450 $ ročně.

Nyní předpokládejme, že vám jiná investiční společnost nabídne investiční příležitost s nižším poplatkem za správu o 0,25% a s dalšími provozními náklady 1,25%. V tomto případě by MER fondu činil 1,50% a očekávali byste, že vám bude účtován poplatek ve výši 1 500 $ ročně.

V ideálním případě by vaše investice měly dosáhnout ročního výnosu většího než MER. Zajišťuje, že můžete pokrýt veškeré poplatky spojené s investiční příležitostí a přitom stále vydělávat na svých investicích.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Komise Komise Komise odkazuje na náhradu vyplácenou zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu výrobků nebo služeb
  • Očekávaný výnos Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.
  • Poplatek za službu Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k zakoupenému produktu nebo službě.
  • Aktivní správa portfolia dluhopisů Aktivní správa portfolia dluhopisů Portfolio dluhopisů lze spravovat několika způsoby; primární metody jsou však aktivní, pasivní nebo hybrid těchto dvou. Aktivní správa portfolia dluhopisů,

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found