Kontrolní seznam due diligence - nejdůležitější položky k potvrzení

Níže je uveden příklad kontrolního seznamu due diligence pro fúze a akvizice Fúze a akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, získávání kapitálu a další transakce. Kontrolní seznam due diligence zahrnuje více než 25 položek, které se pohybují od finančních přes legální až po provozní položky, které by měly být před dokončením transakcí ověřeny.

kontrolní seznam due diligence

Příklad - Položky kontrolního seznamu náležité péče

  1. Jaká je současná a historická angažovanost banky s korporátním emitentem Corporate Information Právní korporátní informace o Corporate Finance Institute (Finance). Tato stránka obsahuje důležité právní informace o financích, včetně registrované adresy, daňového čísla, obchodního čísla, osvědčení o založení, názvu společnosti, ochranných známek, právního poradce a účetního. a jeho řízení?
  2. Zkontroloval hlavní upisovatel / agent podnikání a operace emitenta s vedením emitenta?
  3. Má vedení písemný obchodní plán, firemní strategii a / nebo interní rozpočet / prognózu? Pokud ano, byly tyto materiály zkontrolovány hlavním upisovatelem / agentem v souvislosti s touto transakcí? {volitelně pro zakoupené nabídky}
  4. Jaké jsou klíčové faktory úspěchu emitenta / odvětví?
  5. Má vedoucího upisovatele / agenta Kariéra v bankovnictví (Sell-Side) Banky, známé také jako Dealers nebo souhrnně jako Sell-Side, nabízejí širokou škálu rolí, jako je investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, prodej a obchodování, hodnotily aktuální i historické emitenta finanční? Byly zjištěny nějaké závažné problémy, které nebyly dostatečně zveřejněny?
  6. Porovnal hlavní upisovatel skutečné finanční výsledky emitenta s plánem emitenta? {volitelně pro zakoupené nabídky}
  7. Byly hlavnímu upisovateli / agentovi poskytnuty nějaké prognózy finančních informací?
  8. Přezkoumání financí TTM a měsíčních plánů výkonnosti.
  9. Provedl hlavní upisovatel / agent nějaké návštěvy stránek? {volitelně pro zakoupené nabídky}
  10. Konzultoval hlavní upisovatel / agent s některými odborníky (např. Nezávislými inženýry, environmentálními poradci, daňovými účetními, forenzními vyšetřovateli atd.) V souvislosti s nabídkou?
  11. Dokončil hlavní upisovatel nějaké kontroly zákazníků / dodavatelů za účelem určení vztahů / reputace? {volitelně pro zakoupené nabídky}
  12. Jak dobře banka zná řídící tým emitenta? Má banka nějaký důvod k obavám o způsobilost nebo integritu vedení emitenta?
  13. Kolik času strávila banka se správou emitenta v souvislosti s nabídkou a / nebo historickými transakcemi? Podílel se generální ředitel / finanční ředitel emitenta na přípravě zveřejňovacích dokumentů emitenta?
  14. Je si v případě emitenta, který je již veřejnou společností, vědomý hlavního upisovatele nějaké obavy ohledně historie zveřejnění emitenta?
  15. Spolupracovalo vedení emitenta a externí poradci plně v souladu s procesem náležité péče s pojistiteli a právními zástupci pojistitelů?
  16. Má bankovní oddělení pro výzkum kapitálových investic Analytik akciového výzkumu Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. byl zapojen do procesu náležité péče? Pokrývá oddělení výzkumu vlastního kapitálu banky cenné papíry emitenta? Je oddělení výzkumu akciového kapitálu banky obecně obeznámeno s podnikáním emitenta v důsledku krytí některých svých konkurentů nebo jinak? {volitelně pro zakoupené nabídky}
  17. Byl do auditu due diligence zapojen nezávislý auditor emitenta Příklad zprávy o due diligence transakcí fúzí a akvizic. Tato zpráva DD je pro M&A due diligence poskytuje seznam otázek, na které je třeba odpovědět před uzavřením. Zpráva o náležité péči je zaslána jako interní zpráva členům výkonného týmu, kteří hodnotí transakci a jsou požadavkem na uzavření obchodu. zpracovávat a / nebo se podílet na přípravě jakéhokoli dokumentu o zveřejnění informací emitenta? Nařídil emitent auditorovi, aby v souvislosti s nabídkou doručil auditorův dlouhodobý uklidňující dopis upisovatelům / agentům pro umisťování? Má banka nějaký důvod k obavám o způsobilost auditora?
  18. Zkontroloval hlavní upisovatel / agent pro umisťování dopisy vedení auditorů za předchozí tři roky?
  19. Změnil emitent v předchozích třech letech některou ze svých účetních pravidel, pokud byly takové změny významné pro účetní závěrku emitenta? Naznačil emitent v průběhu příštích 12 měsíců záměr změnit své současné účetní zásady?
  20. Zkontroloval vedoucí upisovatel / agent pro umisťování manažerské informační systémy a technologickou infrastrukturu emitenta?
  21. Kdo působí jako externí právní poradce (název firmy a právníků, kteří jsou do této činnosti zapojeni) pro upisovatele / zprostředkovatele umístění? Dokončil externí právní zástupce obvyklou právní kontrolu due diligence emitenta? Naznačil vedoucí upisovatel / zprostředkovatel umístění nespokojenost s mírou účasti právního zástupce na procesu prospektu, rozsahem přístupu právního zástupce k managementu emitenta, záznamům o sporech, materiálními smlouvami a zápisnicemi nebo s výsledky vyšetřování hloubkové kontroly právního zástupce? Má banka nějaký důvod k obavám o způsobilost takového právního zástupce?
  22. Kdo vystupuje jako externí právní poradce (název firmy a právníků, kteří se hlavně podílejí) pro emitenta? Jaká je historie právního zástupce s emitentem? Podílel se právní zástupce na procesu náležité péče a na přípravě nabídkového memoranda nebo prospektu použitého k dokončení nabídky? Má banka nějaký důvod k obavám o způsobilost právního zástupce?
  23. Kdo jsou ředitelé emitenta? Má banka nějaký důvod k obavám o způsobilost nebo integritu vedení emitenta?
  24. Byl v případě počáteční veřejné nabídky nebo sekundární nabídky od hlavního akcionáře zapojen hlavní akcionář (akcionáři) do procesu náležité péče a / nebo se podílel na vypracování memoranda nebo prospektu nabídky použitého k dokončení nabídky? Poskytuje hlavní akcionář v souvislosti s nabídkou nějaké prohlášení, záruky nebo odškodnění? {volitelně pro zakoupené nabídky}
  25. Zkontroloval hlavní upisovatel / agent pro umisťování a / nebo externí právník podstatné smlouvy emitenta, aby potvrdil, že jsou zveřejňovány dostatečně a přesně?
  26. Závisí úspěch emitenta významně na jakémkoli duševním vlastnictví, včetně příslušných patentů, ochranných známek nebo webových stránek? Pokud ano, zkontroloval právní zástupce upisovatelů / zprostředkovatelů umisťování přiměřenost právní ochrany emitenta a veškerých souvisejících informací o riziku?
  27. Jaké jsou kromě nabídky další zdroje materiálního financování emitenta?
  28. Prověřila práce na finančním modelování a oceňování více stran?
  29. Má emitent nějaké významné problémy s životním prostředím, odpovědnost nebo expozici?

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku k příkladu financí kontrolního seznamu due diligence. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru v oblasti podnikových financí, pomohou vám na vaší cestě tyto další zdroje:

  • M&A due diligence
  • Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady
  • Co je finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.
  • Všechny šablony transakcí Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found