Správa dobrovolníků - přehled a strategie řízení

Řízení dobrovolníků se týká procesu vytváření systémů pro nábor, školení, zapojení a koordinaci dobrovolníků. Jednoduše to zahrnuje správu dobrovolníků v neziskové organizaci Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury a práce, kterou dělají. Zavedení správného plánu řízení dobrovolníků může organizaci pomoci urychlit postup jejích operací a dosáhnout jejích cílů.

Správa dobrovolníků

Kromě plánování náboru a školení dobrovolníků musí organizace formulovat strategie pro dohled nad prací prováděnou dobrovolníky a motivovat je k dalšímu plnění jejich povinností. Vzhledem k rozmanitosti neziskových organizací Jak založit neziskovou organizaci Nezisková organizace je organizace, která je založena za jakýmkoli jiným účelem, než je zisk. Místo rozdělení zisků mezi ředitele se strategie, které zavedou, mohou u jednotlivých organizací lišit.

Při navrhování způsobu řízení dobrovolníků by se však organizace měla zaměřit na nejlepší strategie, které pomáhají dobrovolníkům dělat jejich práci, a zároveň pomáhat dosahovat celkových cílů organizace.

Strategie řízení dobrovolnictví

Existuje několik strategií, které mohou organizace použít ke správě svých dobrovolníků a využití svých dovedností a talentů. Mezi tyto strategie patří:

# 1 Nábor

Prvním krokem v řízení dobrovolníků je nábor správných dobrovolníků. Organizace musí zavést systémy, které pomohou najít ty správné dobrovolníky se specifickými dovednostmi. Interpersonální dovednosti Interpersonální dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“. a talenty, které by prospěly organizaci. Vytvoření předem stanovených preferencí pro typ dobrovolníků, o které má organizace zájem, může pomoci urychlit proces náboru a získat lidi se specifickými dovednostmi a zkušenostmi.

Při náboru dobrovolníků by organizace měla shromažďovat údaje o dobrovolnících, jako jsou vzdělávací kvalifikace, dovednosti, koníčky a jazyky, kterými hovoří, což může organizaci pomoci při přidělování povinností podle toho, na čem jsou dobrovolníci nadšení nebo pro co je nejpříjemnější pracovat. Sladění povinností se sadou dovedností může pomoci zvýšit produktivitu a jednotu Soudržnost týmu Soudržnost týmu je síla a rozsah mezilidského spojení mezi členy skupiny. Právě toto mezilidské pouto způsobuje, že se členové snadno účastní a zůstávají motivováni k dosažení stanovených cílů. Soudržné týmy mají přístup „my“. mezi dobrovolnickými týmy.

# 2 Zapojení

Po náboru a přijetí dobrovolníků do společnosti je dalším krokem jejich zapojení takovým způsobem, aby se cítili pro organizaci oceněni a užiteční. Jednou z chyb, které společnosti dělají, je přidělování úkolů dobrovolníkům, na které nemají kvalifikaci, což vede ke snížení produktivity a vysoké fluktuaci dobrovolníků.

Organizace může udržovat dobrovolníky zapojené tím, že uznává dovednosti dobrovolníka a vytváří příležitosti, které jim pomáhají zapojit se do produktivních činností. Pokud dobrovolníkům umožníte většinu času zůstat nečinní, mohou se cítit nedostatečně využívaní a můžete je povzbudit, aby hledali jiné cesty, kde mohou být jejich dovednosti lépe využity.

Dalším způsobem, jak zapojit dobrovolníky, je udělat z dobrovolnictví zábavnou aktivitu organizováním sportovních aktivit, kde týmy dobrovolníků soutěží a získávají ocenění. Mezi další aktivity, kterých se mohou dobrovolníci zúčastnit, patří kuchařské soutěže, fitness tábory, grilování a venkovní trénink. Budování týmu Budování týmu se týká aktivit podnikaných skupinami lidí za účelem zvýšení jejich motivace a posílení spolupráce. Mnoho lidí používá fráze „team building“ a „teamwork“ zaměnitelně. Jsou to však dva odlišné pojmy. Zatímco team building klade důraz na vytváření skupin.

# 3 Zadržení

Udržení dobrovolníků je pro většinu neziskových organizací často obtížné, kvůli složitosti řízení velkých dobrovolnických týmů s různými dovednostmi a schopnostmi, pokud není zaveden řádný systém řízení dobrovolníků. Jedním ze způsobů, jak může organizace zvýšit retenci, je udržet dobrovolníky ve spojení s manažery. Dobrovolníci by měli být schopni snadno předložit své dotazy, doporučení a zjištění manažerům dobrovolníků a pohotově obdržet odpověď.

Organizace by také měla dobrovolníkům umožnit vidět dopad jejich práce na dosažení cílů organizace. Například pokud dobrovolníci vytvářejí mobilní aplikaci na ochranu divoké zvěře před pytláctvím, organizace by měla poskytnout zpětnou vazbu o pokroku aplikace při omezování pytláctví poskytováním statistik o zvířatech, která před pytláctvím zachránili. To poskytuje pocit úspěchu a dobrých výsledků, který motivuje dobrovolníky k budování lepších systémů.

# 4 Sledování

Sledování je další strategie, která může pomoci s řízením dobrovolníků. Zahrnuje automatizaci pracovního procesu, aby pomohla dobrovolníkům znát počet programů, které podporovali během konkrétního období, a počet hodin, kterými do každého programu přispěli.

Znalost úrovně jejich příspěvku do organizace může dobrovolníkům pomoci vysvětlit jejich čas a generovat zprávy o jejich pokroku v organizaci. Pokud organizace dohlíží na program uznávání a udělování cen, může pomocí svých sledovacích systémů identifikovat dobrovolníky, kteří do organizace nejvíce přispěli.

# 5 Komunikace

Nezbytným nástrojem při správě dobrovolníků je zavedení efektivního komunikačního kanálu, který mohou dobrovolníci a vedení používat ke vzájemné komunikaci informací. Organizace vyžaduje efektivní komunikační kanál, který může použít k podpoře nadcházejících dobrovolnických aktivit, poskytování dobrovolnických informací účastníkům, informování dobrovolníků o důležitých událostech a interakce s dobrovolníky a jejich následná opatření za účelem získání zpětné vazby na dobrovolnické aktivity.

Organizace by měla testovat různé komunikační metody, jako jsou zpravodaje, e-maily, weby na sociálních médiích atd., Aby zjistila, kterou komunikační metodu dobrovolníci preferují. Organizace by také měla zajistit, aby jejich komunikace byla konzistentní a jasná, aby to pro dobrovolníky bylo výhodné.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy tak, aby
  • Vlastnosti vedení Vlastnosti vedení Vedoucí vlastnosti se vztahují k osobním kvalitám, které definují efektivní vůdce. Vedení označuje schopnost jednotlivce nebo organizace vést jednotlivce, týmy nebo organizace k plnění cílů a záměrů. Vedení hraje v řízení důležitou funkci
  • Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti lze definovat jako určité atributy nebo schopnosti, které by měl mít manažer, aby mohl plnit konkrétní úkoly v
  • Smysl pro účel v práci Smysl pro účel v práci Najděte svůj smysl pro účel v práci. Ať už vás práce baví nebo ne, často záleží na tom, jak dobře podporuje váš smysl pro účel. Kde pracujete, role, kterou zastáváte, a váš širší smysl pro váš účel se mohou změnit, proto, pokud chcete mít rovnováhu mezi těmito třemi, musíte být otevřeni změnám

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found