Cenové zhodnocení - přehled, faktory, spravedlivá tržní hodnota

Zhodnocení ceny nemovitostí se vztahuje k nárůstu hodnoty nemovitosti v průběhu času. Jedním z cílů investování do nemovitostí je dosáhnout pozitivní návratnosti investice, pokud se investor v budoucnu rozhodne nemovitost prodat.

Cenové zhodnocení

Zhodnocení ceny nemovitosti může záviset na různých faktorech, jako je umístění, plány budoucího rozvoje, fyzická struktura nebo poptávka a nabídka Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích, dodávané množství zboží a požadované množství tohoto zboží se navzájem rovnají. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. nemovitosti v dané lokalitě. Majitelé nemovitostí si také mohou vynutit zhodnocení svých nemovitostí prováděním oprav a renovací na nemovitosti.

Rychlé shrnutí

  • Zhodnocení ceny je nárůst hodnoty nemovitosti za určité časové období.
  • Výše cenového zhodnocení nemovitosti závisí na různých faktorech, jako je poptávka a nabídka, úrokové sazby, umístění, plány budoucího rozvoje atd.
  • Někteří investoři kupují nemovitosti s cílem prodat je později, když je nabídka nízká, aby mohli těžit z zhodnocení ceny nemovitosti.

Co je spravedlivá tržní hodnota?

Reálná tržní hodnota nemovitosti je hodnota, kterou by nemovitost získala, pokud by měla být prodána na trhu nemovitostí. Reálná tržní hodnota nemovitosti musí splňovat následující podmínky:

  • Kupující nebo prodávající nemovitosti musí mít potřebné znalosti o investicích do nemovitostí, aby mohl učinit rozumné rozhodnutí.
  • Investoři jednají ve svém vlastním zájmu a bez zbytečného nátlaku kterékoli strany.
  • Transakce probíhá v přiměřené lhůtě, aby kterákoli ze stran mohla provést due diligence Due Diligence Due diligence je proces ověřování, vyšetřování nebo auditu potenciální dohody nebo investiční příležitosti k potvrzení všech relevantních skutečností a finančních informací, a ověřit cokoli jiného, ​​co bylo vzneseno během dohody o fúzích a akvizicích nebo investičního procesu. Před uzavřením obchodu je dokončena náležitá péče. a činit informovaná rozhodnutí.

Výše uvedené podmínky musí být splněny při určování reálné tržní hodnoty nemovitosti. Pokud některá z podmínek není splněna, pak získaná hodnota nepředstavuje přesné ocenění hodnoty nemovitosti. Získání přesného ocenění nemovitosti zahrnuje shromažďování statistických údajů z podobných nemovitostí se srovnatelnými funkcemi.

Hlavní metoda pro stanovení reálné tržní hodnoty je známá jako komparativní analýza trhu. Srovnávací metoda zahrnuje převzetí alespoň pěti nemovitostí na stejném místě, které jsou podobné hodnocené investiční nemovitosti. K dosažení spravedlivé tržní hodnoty používá tržní ceny srovnatelných nemovitostí nebo ceny nemovitostí, které jsou aktuálně uvedeny k prodeji.

Faktory, které určují zhodnocení nemovitostí

Investoři v oblasti nemovitostí mají vždy zájem o koupi nemovitosti, když vědí, že za pár let ocení její hodnotu. V budoucnu se může stát zdrojem finanční bezpečnosti. Zhodnocení ceny také poskytuje flexibilitu prodeje současné nemovitosti za vyšší cenu, než jakou původně platili, a poté pomocí výtěžku z prodeje koupí větší nemovitost, aby se do ní mohla vejít větší rodina. Mezi hlavní faktory, které ovlivňují zhodnocení nemovitostí, patří:

1. Poptávka a nabídka

Síly poptávky a nabídky hrají také v realitním průmyslu. Když v dané geografické poloze vzroste poptávka po domech, zvýší se také ceny nemovitostí v této oblasti, pokud se poptávka po nových obytných domech nezvýší dostatečně rychle.

Zvýšená poptávka po domech v dané lokalitě má tendenci přitahovat pozornost investorů, kteří kupují nebo staví obytné domy s cílem dát je k prodeji, když klesá nabídka a rostou ceny. Koncoví uživatelé by pak byli ochotni zaplatit více za dům, který splňuje jejich preference, aby porazil ostatní zájemce. Další zisky, které investoři vydělají nad to, co původně zaplatili za dům, je cenové zhodnocení nemovitosti.

2. Umístění

Umístění nemovitosti je klíčovým faktorem, který určuje cenu nemovitosti. Kupující nemovitostí často hledají atraktivní a žádaná místa, která se nacházejí v blízkosti měst nebo trhů, prosperujících ekonomik a lepší vybavenosti a infrastruktury.

Nemovitosti v takových lokalitách jsou často vyšší poptávkou, protože většina populace hledá bydlení v oblasti, která je přístupná, v blízkosti pracovišť a kde nemovitosti pravděpodobně v budoucnu přinesou vyšší ceny. Vlastnictví nemovitostí v těchto oblastech pravděpodobně v budoucnu způsobí zhodnocení nemovitostí. Kupující by byli ochotni zaplatit více za vlastní domy na přesném místě v sousedství.

3. Ovladače trhu s nemovitostmi

Cenové zhodnocení investic do nemovitostí může také ovlivnit jakýkoli vývoj, který má pozitivní dopad na atraktivitu a vhodnost bydlení v dané oblasti. I když stávající infrastruktura může v současné době ovlivnit ceny nemovitostí, měli byste si dávat pozor na jakékoli vládní a komerční plány na zavedení nové infrastruktury v oblasti v budoucnu.

Potenciální řidiči majetku mohou zahrnovat rozvoj zařízení veřejné dopravy, jako je železnice, silnice nebo letiště; nové kancelářské komplexy; výstavba nákupního centra nebo hypermarketu; a blízkost škol, univerzit, nemocnic a restaurací atd. Koupě nemovitosti v oblasti s takovými plány budoucího rozvoje zaručuje majitelům nemovitostí v budoucnu obrovské zhodnocení nemovitostí.

4. Náklady na půjčku

Náklady na půjčky v kteroukoli konkrétní dobu také přímo ovlivňují trh nemovitostí a zhodnocení nemovitostí. Když jsou náklady na půjčku drahé, tj. Vysoké úrokové sazby Efektivní roční úroková sazba Efektivní roční úroková sazba (EAR) je úroková sazba, která je upravena o složení za dané období. Jednoduše řečeno, efektivní bude poptávka po domech klesat, protože méně lidí si bude moci dovolit drahé půjčky.

Podobně, když jsou náklady na půjčky levné, tj. Nízké úrokové sazby, bude vyšší poptávka po rezidenčních nemovitostech, protože více kupujících si bude moci dovolit levnější půjčky. Když Federální rezervní systém uvolní pokyny pro poskytování úvěrů, většina potenciálních kupujících bude mít nárok na úvěrové nástroje, což zvýší poptávku po obytných domech a nakonec zvýší hodnotu nemovitostí.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Cap Rate (REIT) Cap Rate (REIT) Cap rate je finanční metrika, kterou používají investoři do nemovitostí k analýze investic do nemovitostí a stanovení jejich potenciální míry návratnosti
  • Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT. Investiční fondy do nemovitostí (REIT) lze rozdělit na soukromé nebo veřejné, obchodované nebo neobchodované. REIT konkrétně investují do realitního sektoru a pronajímají a shromažďují výnosy z pronájmu investovaných nemovitostí
  • Model rozvoje nemovitostí Model rozvoje nemovitostí Model rozvoje nemovitostí se obvykle skládá ze dvou částí: Souhrn obchodů a Model peněžních toků. Ve shrnutí dohody všechny důležité předpoklady
  • Základy finančního modelování nemovitostí Základy finančního modelování nemovitostí Naučte se základy finančního modelování nemovitostí v tomto úvodním průvodci vytvořením finančního modelu pro projekt rozvoje nemovitostí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found