Výdělek - Zjistěte, jak vypočítat a strukturovat výdělky

Výdělek je mechanismem alokace rizik Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má tu charakteristiku nebo vlastnost, že dává přednost vyhýbání se ztrátám před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem. pro nabyvatele, kde je kupní cena podmíněna „budoucím výkonem“ cílové společnosti. Nabyvatel zaplatí většinu kupní ceny předem, v době uzavření obchodu, a zbytek závisí na výkonnosti cíle.

Pokud si například prodejce myslí, že podnik má hodnotu 100 milionů dolarů a nabyvatel se domnívá, že má hodnotu 70 milionů dolarů, mohou se dohodnout na počáteční ceně 70 milionů dolarů a zbývajících 30 milionů může tvořit část výdělku. 30 milionů dolarů může záviset na faktorech, jako jsou příjmy LTM Revenue LTM znamená „posledních dvanáct měsíců“ a je podobná ve smyslu TTM nebo „koncové dvanáct měsíců“. LTM Revenue je populární termín používaný ve světě financí jako měření finančního zdraví společnosti. Vykazuje nebo vypočítává údaje o příjmech za „posledních 12 měsíců“. , Marže EBITDA marže EBITDA marže EBITDA marže = EBITDA / výnosy. Jedná se o poměr ziskovosti, který měří zisky, které společnost vytváří před zdaněním, úroky, odpisy a amortizací. Tato příručka obsahuje příklady a šablonu ke stažení. Zisk na akcii Zisk na akcii (EPS) Zisk na akcii (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu běžného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie nebo udržení klíčových zaměstnanců.

příklad výdělku v modelu

Zdroj: Model akvizice soukromého kapitálu z kurzu Finančních šablon finančních modelů

Výdělky v transakcích fúzí a akvizic

Neshody ohledně ocenění společnosti v jakékoli dohodě nejsou nic nového. Prodejce chce získat nejvyšší možnou cenu a může se domnívat, že obchod má větší hodnotu, než si nabyvatel myslí. Nabyvatel si na druhé straně nedává pozor na růst nebo udržení klíčových zaměstnanců nebo hlavních zákazníků v cílové společnosti. Jedním z možných řešení tohoto dilematu jsou výdělky, které pomáhají překlenout propast mezi optimistickým prodejcem a skeptickým kupujícím.

Struktura výdělku je důležitou součástí procesu fúzí a akvizic Mergers Acquisitions Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady.

Když výdělek získá popularitu

  • Oceňovací mezera - Pokud se nabyvatel domnívá, že projekce použitá cílovou společností zahrnuje ocenění hokejky Valuation Valuation se týká procesu stanovení současné hodnoty společnosti nebo aktiva. Toho lze dosáhnout pomocí řady technik. Analytici, kteří chtějí a jsou nereální, se pokusí získat paušální částku podle jejich projekce (70 milionů USD) a zbývající (30 milionů USD - v hodnotě navíc podle prodejce) jako výdělky za 2–3 roky.
  • Financování - Vyšší úrokové sazby na trhu mohou být také jedním z důvodů, proč nabyvatel bude chtít provést zpožděnou splátku nebo se rozhodne zaplatit kapitálem, který bude v přiměřené době vygenerován z nabyté společnosti.
  • Hladký přechod - Kupující také rád tlačí některé platby, aby zajistil plynulý přechod a získal úplnou podporu cíle, aby mohl obchod podnikat nejlepším možným způsobem, dokud nebude dohoda dokončena.
  • Motivační kompenzace - Pokud je nabyvatel toho názoru, že jim bude trvat 2–3 roky, než budou moci podnikat bez stávajícího vedení cílové společnosti, pokusí se udržet zájem vedení o podnikání prostřednictvím výdělků.
  • Žádné zpoždění, žádné lítosti - Prodejci mylně čekají na prodej, protože za rok mohou vykázat vynikající růst, ale struktura výdělku jim umožňuje efektivněji se této chybě vyhnout.
  • Spuštění Výdělky se často používají u společností s malou provozní historií, ale se značným růstovým potenciálem.

Strukturování výdělku

Struktura výdělku je velmi důležitá, protože zahrnuje, jak bude podnik fungovat, kdo bude mít nad ním kontrolu a další klíčové prvky. Kombinace všech těchto faktorů rozhoduje o tom, čeho společnost dosahuje, pokud jde o tržby, EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací, což je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady, příspěvky od nejlepších zákazníků atd., Které zase rozhodují o výplatě pro prodejce. Níže uvádíme několik úvah o strukturování výdělků:

  • Klíčoví manažeři - Společnost neroste jen kvůli jedné osobě; vyžaduje to úsilí kompletního týmu. Proto je velmi důležité, aby prodejce do svého plánu zahrnul klíčové manažery, protože mohou být klíčovým zdrojem pro zvyšování výnosů a dosažení předpokládaných marží EBITDA.
  • Délka smlouvy - Prodávající nemusí pracovat velmi dlouho podle pravidel stanovených novým kupujícím a může se chtít vyhnout budoucím rozdílům. Mějte na paměti, že by bylo moudré udržovat krátké období smlouvy a plánovat výdělky pouze v tomto období. Pokud vše půjde dobře, pak prodávající a kupující mohou vždy obnovit smlouvy a znovu vyjednat pracovní podmínky.
  • Řízení - Je nespravedlivé snižovat výdělky prodávajícího, pokud není splněn cíl, zatímco on neovládá podnikání. Aby se takové situaci zabránilo, je velmi důležité, aby kupující a prodávající rozhodli o obchodním plánu a druhu kontroly, kterou bude prodávající po akvizici vykonávat. Prodejce může chtít dohlížet na provoz, marketing a další oblasti, které mohou zvyšovat příjmy a marže. Pokud si nabyvatel zachovává zdvořilý odstup a zdá se, že dává kontrolu, mělo by to být považováno za dobré znamení.
  • Finanční metriky - Běžné finanční metriky zahrnují výnosy, EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, daněmi, odpisy, amortizací jsou zisky společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady, čistý příjem a zisk na akcii (EPS Earnings Per Share (EPS) Earnings per Share (EPS)) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu společného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie). Prodejci dávají přednost založení výdělku na výnosech, což je pro kupujícího obtížné manipulovat, ale snadno je dosáhnout. Může také nastat situace, kdy prodejci podniku začnou realizovat projekty s nízkými maržemi jen kvůli příjmům. Mějte na paměti, že kupující vždy dávají přednost dosažení kombinace výnosů a marží pro výdělky.

Technologické a servisní společnosti s vysokým růstovým potenciálem jsou některé ze společností, které jsou většinou spojeny s výdělky v rámci fúzí a akvizic.

Spory a řešení výdělků

Obecně lze říci, že kupující připravují a předkládají finanční výkazy a další faktory, na nichž závisí výdělek. Prodejcům se však poskytuje úplná příležitost to samé přezkoumat a zpochybnit výpočet výdělků. Definitivní smlouvy Definitivní kupní smlouva Definitivní kupní smlouva (DPA) je právní dokument, který zaznamenává podmínky mezi dvěma společnostmi, které uzavírají dohodu o fúzi, akvizici, odprodeji, společném podnikání nebo nějaké formě strategického spojenectví. Jedná se o vzájemně závaznou smlouvu, která bude obsahovat také rozhodčí doložky k účinnému a včasnému vyřešení sporu, například jmenování nezávislého účetního nebo auditora.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling & Valuation Analyst. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari a na misi, která vám pomůže posunout vaši kariéru. Chcete-li se dál učit a rozvíjet své dovednosti, budou vám užitečné tyto další zdroje financí zdarma:

  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Důsledky fúze Analýza následků fúze Analýza následků fúze hodnotí finanční dopady fúze nebo akvizice na společnost. Ty musí být pečlivě zváženy dříve
  • Konečná kupní smlouva Konečná kupní smlouva Konečná kupní smlouva (DPA) je právní dokument, který zaznamenává podmínky mezi dvěma společnostmi, které uzavírají smlouvu o fúzi, akvizici, odprodeji, společném podnikání nebo nějaké formě strategického spojenectví. Jedná se o vzájemně závaznou smlouvu
  • Typy finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found