LIFO Calculator - Stáhněte si bezplatnou šablonu aplikace Excel

Tato kalkulačka LIFO vám pomůže vypočítat zbývající hodnotu vašeho inventáře Inventář Inventář je aktuální účet aktiv nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. stejně jako náklady na prodané zboží Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS často používá last-in-first-out Last-In First-Out (LIFO) Metoda ocenění Last-in First-out (LIFO) je založena na praxi aktiv vyrobených nebo získaných jako poslední být vyúčtovány. Jinými slovy, v rámci metody LIFO se nejnovější zakoupené nebo vyrobené zboží nejprve odstraní a zaúčtuje do nákladů. Proto staré náklady na zásoby zůstávají na metodě.

Zde je náhled finanční kalkulačky LIFO níže:

Náhled kalkulačky LIFO Inventory Value

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Oceňování zásob LIFO

Tato kalkulačka LIFO používá metodu ocenění zásob od prvního do prvního k určení konečné hodnoty zásob a nákladů na prodané zboží. Tato metoda předpokládá, že poslední položky inventáře, které jsou zakoupeny, jsou první k prodeji.

Praktickým příkladem obchodu, který používá LIFO, by byla lékárna. Farmaceutické výrobky mají sklon k vysoké inflaci cen. Proto je pro ně nejpřesnější podávat zprávy na základě nejnovějších cen jejich nákupů zásob. Nejstarší náklady jsou tedy ty, které zůstávají v rozvaze, zatímco ty nejnovější se účtují jako první.

Zvažte výše uvedený příklad lékárny. Zde je příklad plánu nákupu léků v lékárně:

  • 6. července 2019: 100 tablet zakoupených za 1,15 $ / pilulku
  • 7. července 2019: 100 tablet zakoupených za 1,65 $ / pilulku
  • 9. července 2019: 100 tablet zakoupených za 2,25 $ / pilulku

Pokud by do 10. července tato lékárna prodala 220 tablet, jaká by byla její inventární hodnota a COGS?

Můžeme to vypočítat pomocí metody LIFO použité v kalkulačce LIFO Finance.

Podle výše uvedeného plánu můžeme vypočítat náklady na zbývající pilulky a náklady na prodané zboží.

  • 9. července 2019: 100 pilulek prodaných za 2,25 $ / pilulka = 225 $ v COGS
  • 7. července 2019: 100 tablet prodaných za 1,65 $ / pilulka = 165 $ v COGS
  • 6. července 2019: 20 pilulek prodaných za 1,15 $ / pilulka = 23 $ v COGS

Celkové náklady na prodané zboží by tedy byly 225 + 165 + 23 = 413 USD a zbývající hodnota zásob by byla 80 * 1,15 = 92 USD.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a dokumenty Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Marketplace Finance Template NEW Template Marketplace Finance vytvořila novou platformu obchodních šablon na míru pro finanční analytiky z celého světa. Podívejte se na Finance Marketplace a vezměte si svůj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found