EDGAR - Zdroj finančních zpráv pro veřejné společnosti v USA

EDGAR znamená Electronic Data Gathering, Analýza & Retrieval a je prohledávatelná databáze archivačních dokumentů pro americké společnosti. Komise pro cenné papíry (SEC) vyžaduje, aby veřejné společnosti ukládaly určité dokumenty ze zákona a EDGAR je centralizovaná databáze, kde jsou všechny uloženy a přístupné široké veřejnosti.

Přístup k souborům EDGAR naleznete zde -> //www.sec.gov/edgar.shtml

Registrace společnosti EDGARZdroj: sec.gov

Jaké typy dokumentů jsou uloženy na EDGAR?

Existují různé typy dokumentů vyžadovaných SEC Druhy podání SEC Americké SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí. které společnosti musí ze zákona pravidelně podávat. Mezi nejběžnější příklady patří:

  • 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Americké komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům (výroční zpráva)
  • 10Q (čtvrtletní zpráva)
  • 8-K (aktuální zpráva)
  • SC 13G (prohlášení o nabytí skutečného vlastnictví jednotlivci)
  • S-8 (cenné papíry nabízené zaměstnancům v plánech zaměstnaneckých výhod)
  • S-1 (počáteční registrace nových nabízených cenných papírů, prospekt)

Proč finanční analytici používají EDGAR?

Finanční analytici používají systém Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval, protože je to centralizované místo pro získání všech dokumentů společnosti, které potřebují pro finanční modelování. Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. , ocenění a další analýzy.

Alternativou pro analytika je navštívit jednotlivé vztahy s investory každé společnosti Jobs Procházet popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro nabídky pracovních pozic v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, treasury, FP&A, podnikových financích, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších webových stránek a vyhledání potřebných informací na těchto webech, ale společnosti obvykle na své webové stránky IR neukládají téměř tolik informací jako na databázi SEC.

I když existuje mnoho alternativních zdrojů informací, například Bloomberg nebo Capital IQ CapIQ CapIQ (zkratka pro Capital IQ) je platforma pro průzkum trhu navržená společností Standard & Poor’s (S&P). Platforma je široce používána v mnoha oblastech podnikového financování, včetně investičního bankovnictví, výzkumu kapitálu, správy aktiv a dalších. Platforma Capital IQ poskytuje výzkum, data a analýzy na soukromých, veřejných, tyto typy poskytovatelů dat jsou považovány za nepřímé zdroje informací. Finanční analytik pracující v investičním bankovnictví na živé transakci by musel shromažďovat informace přímo ze zdroje (SEC), aby zajistil, že nehrozí riziko chyb ze zdrojů třetích stran.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce pro EDGAR a typy informací, které veřejné společnosti v USA v něm uvádějí. Posláním Finance je pomoci vám stát se světovým finančním analytikem. K dosažení tohoto cíle budou tyto další zdroje velkou pomocí:

  • Veřejné registrace společností Veřejné registrace společností Veřejné registrace společností jsou důležitým zdrojem údajů a informací pro finanční analytiky. Vědět, kde tyto informace najít, je zásadním prvním krokem při provádění finanční analýzy a finančního modelování. Tato příručka nastiňuje nejběžnější zdroje podání veřejných společností.
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Jak být skvělým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found