Initial Coin Offering (ICO) - Overview, Types, and How it works

Počáteční nabídka mincí (ICO) je druh aktivity zvyšování kapitálu v kryptoměně. Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny, která je založena na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými. a blockchain prostředí. Na ICO lze pohlížet jako na počáteční nabídku nabídkového memoranda (IPO) Nabídkové memorandum je také známé jako memorandum o soukromé nabídce. Používá se jako nástroj k přilákání externích investorů, ať už využívajících kryptoměny. Nejde však o nejpřesnější srovnání, protože mezi těmito dvěma fundraisingovými aktivitami existují zásadní rozdíly. Startupy primárně využívají ICO k získávání kapitálu.

Počáteční nabídka mincí

Hlavní výhodou ICO je, že odstraňují zprostředkovatele Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. z procesu získávání kapitálu a vytvořit přímé spojení mezi společností a investory. Kromě toho jsou sladěny zájmy obou stran.

Druhy počáteční nabídky mincí

Níže jsou uvedeny dva typy počátečních nabídek mincí:

1. Soukromé ICO

V soukromých počátečních nabídkách mincí se procesu může účastnit pouze omezený počet investorů. Obecně se soukromých ICO mohou účastnit pouze akreditovaní investoři (finanční instituce a jednotlivci s vysokou čistou hodnotou) a společnost se může rozhodnout stanovit minimální částku investice.

2. Veřejné ICO

Veřejné počáteční nabídky mincí jsou formou skupinového financování zaměřeného na širokou veřejnost. Veřejná nabídka je demokratizovanou formou investování, protože investorem se může stát téměř každý. Z důvodu regulačních obav se však soukromé ICO stávají životaschopnější alternativou ve vztahu k veřejným nabídkám.

Vzestup kryptoměn a technologie blockchain pomáhá zvyšovat popularitu ICO. V roce 2017 bylo pomocí ICO získáno více než 7 miliard dolarů. V roce 2018 se toto číslo téměř zdvojnásobilo. Doposud největší ICO provedl Telegram, poskytovatel služeb okamžitých zpráv. Během soukromého ICO získala společnost registrovaná ve Velké Británii více než 1,7 miliardy dolarů.

Jak funguje ICO?

Počáteční nabídka mincí je sofistikovaný proces, který vyžaduje hluboké znalosti technologie, financí a práva. Hlavní myšlenkou ICO je využití decentralizovaných systémů blockchainové technologie při získávání kapitálu, které sladí zájmy různých zúčastněných stran. Kroky v ICO jsou uvedeny níže:

1. Identifikace investičních cílů

Každé ICO začíná záměrem společnosti získat kapitál. Společnost identifikuje cíle své fundraisingové kampaně a vytváří relevantní materiály o společnosti nebo projektu pro potenciální investory.

2. Vytváření tokenů

Dalším krokem v počáteční nabídce mincí je vytvoření žetonů. Tokeny jsou v podstatě reprezentace aktiva nebo nástroje v blockchainu. Žetony jsou zaměnitelné a obchodovatelné. Neměli by být zaměňováni s kryptoměnami, protože tokeny jsou pouze úpravami existujících kryptoměn. Na rozdíl od akcií tokeny obecně neposkytují majetkový podíl ve společnosti. Místo toho většina tokenů poskytuje svým majitelům určitý podíl na produktu nebo službě vytvořené společností.

Tokeny se vytvářejí pomocí specifikovaných blockchainových platforem. Proces vytváření tokenů je relativně jednoduchý, protože společnost není povinna psát kód od nuly, jako při vytváření nové kryptoměny. Místo toho jsou stávající blockchainové platformy, které provozují stávající kryptoměny, jako je Ethereum Ethereum Ethereum, jednou z rostoucích kryptoměn, které bojují proti bitcoinům. S nárůstem bitcoinů (BTC) byl trh s kryptoměnami ověřen. povolit vytváření tokenů s drobnými úpravami kódu.

3. Propagační kampaň

Současně společnost obvykle vede propagační kampaň, která má přilákat potenciální investory. Kampaně se běžně provádějí online, aby se dosáhlo co největšího dosahu investorů. V současné době však několik velkých online platforem, jako je Facebook a Google, zakazuje reklamu ICO.

4. Počáteční nabídka

Po vytvoření jsou tokeny nabízeny investorům. Nabídka může být strukturována do několika kol. Společnost pak může výtěžek z ICO použít na uvedení nového produktu nebo služby, zatímco investoři mohou očekávat, že získané tokeny využijí k tomu, aby z tohoto produktu / služby mohli těžit, nebo počkat na zhodnocení hodnoty tokenů.

Předpisy ICO

Počáteční nabídka mincí je ve světě financí a technologií zcela novým fenoménem. Zavedení ICO mělo v posledních letech významný dopad na procesy získávání kapitálu. Regulační orgány po celém světě však nebyly připraveny na zavedení nového modelu fundraisingu v oblasti financí.

Přístupy k regulaci počátečních nabídek mincí se v různých zemích liší. Například vlády Číny a Jižní Koreje zakazují ICO. Mnoho evropských zemí, stejně jako Spojené státy a Kanada, pracuje na vývoji konkrétních předpisů upravujících chování ICO.

Zároveň již existují pokyny pro ICO v řadě zemí, včetně Austrálie, Nového Zélandu, Hongkongu a Spojených arabských emirátů (SAE).

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další zdroje uvedené níže:

  • Bitcoin Bitcoin Bitcoin je předchůdcem trhu s kryptoměnami. Bitcoiny fungují na technologii blockchain a mají narušit měnový trh. Vynalezeno v roce 2008
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, což představuje příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou
  • Spekulace Spekulace Spekulace je nákup aktiva nebo finančního nástroje s nadějí, že se v budoucnu zvýší cena aktiva nebo finančního nástroje.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found