Formulář 8-K - Přehled, kdy použít, čtení formulářů SEC

Formulář 8-K je jednou z nejběžnějších forem podaných u Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná pro implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí, aby široce informoval investory o důležitých událostech nebo informacích, které mohou mít vliv na akcionáře. Podle zákona o burze cenných papírů z roku 1943 musí všechny veřejné (veřejně obchodované) společnosti tento formulář případně předložit.

Níže se zobrazí obrázek tohoto formuláře.

Formulář 8-K

Formulář 8-K se obvykle používá jako forma oznámení o významných událostech, jako je společnost, která podává návrh na konkurz. Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splatit své nesplacené dluhy věřitelům. , provádění změn v personálu společnosti - například odvolání / odchod generálního ředitele do důchodu - nebo jiné podobné události. Formulář musí být vyplněn a podán u SEC do čtyř dnů od výskytu události, která vyvolává potřebu společnosti předložit 8-K. Včasné podání formuláře 8-K usnadňuje přenos informací obsažených v 8-K do čtvrtletních zpráv, které se předkládají na formulářích, jako je formulář 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, která je vyžadována být předloženy americké Komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům a formulář 10-Q Formulář 10-Q Formulář 10-Q je zpráva - požadovaná Komisí pro cenné papíry (SEC) - kterou musí podávat čtvrtletně všechny veřejné společnosti . Forma je podobná formě 10-K; obvykle však obsahuje méně podrobností a zahrnuté finanční výkazy jsou obvykle neauditované. Každý rok musí být podány tři čtvrtletní formuláře 10-Q.

Kdy použít formulář 8-K

Formulář 8-K musí být znovu vyplněn a podán veřejnou společností, kdykoli dojde k „významné“ události, tj. Významné události. Může však existovat otázka, co přesně představuje významnou událost? Význam některých událostí - například odchod vedoucího pracovníka se vznešenou pracovní pozicí, který však ve skutečnosti není pro fungování společnosti tak důležitý - může být diskutabilní. Většina společností se chýlí k opatrnosti a někdy může podat formulář 8K pro události, které by to nutně nevyžadovaly.

V některých situacích je potřeba pořídit podání 8-K nepochybná. Jak již bylo zmíněno dříve, společnost nucená k bankrotu musí určitě předložit 8-K, aby informovala investory o situaci. Mezi další možné spouštěče patří:

  • Podepisování nových dohod nebo provádění změn dříve uzavřených dohod
  • Změny základních obchodních zásad nebo postupů
  • Odstranění z burzy cenných papírů (vyřazeno)
  • Změny práv akcionářů
  • Volba, odvolání nebo odchod klíčových pracovníků, např. Vedoucích pracovníků společnosti
  • Změny v období uvedeném jako fiskální rok společnosti
  • Nová nebo upravená účetní závěrka nebo jiná finanční dokumentace

Jako investor je důležité si přečíst jakýkoli formulář 8-K podaný společnostmi, do kterých jste investovali nebo do nichž uvažujete o investici. Informace obsažené ve formuláři mohou podstatně ovlivnit vaše investiční rozhodnutí.

Čtení formuláře 8-K

Čtení informací na formuláři 8-K hodně závisí na důvodu, pro který společnost formulář vyplňuje. Existuje opět řada důvodů, proč společnost musí formulář podat. Chcete-li lépe porozumět tomu, jak může být čtení formuláře 8-K užitečné pro investory, zvažte následující:

  1. V případě, že společnost podá návrh na konkurz, měl by formulář 8-K poskytnout náčrt toho, jak se společnost hodlá reorganizovat podle kapitoly 11 Kapitola 11 Úpadek Kapitola 11 je právní proces, který zahrnuje reorganizaci dluhů a aktiv dlužníka. Je k dispozici jednotlivcům, společnostem, společnostem nebo kapitole 7 (bankrot nebo likvidace). To je důležité pro investory, protože musí obsahovat příslušné informace o akciích společnosti a o tom, kdy, pokud vůbec, plánuje vyjít z úpadku.
  2. V případě, že je společnost vyřazena z burzy, je vyžadován formulář 8-K jako prostředek oznámení investorům. V mnoha případech k této události dochází, protože akcie společnosti se po delší dobu trvale obchodovaly pod minimální požadovanou cenou burzy. Formulář identifikuje specifika, proč společnost nedodržuje požadavky na výpis na burze. Většině společností je poskytnuta ochranná lhůta, aby se mohly vrátit do stavu dodržování všech požadavků na výměnu, než budou zcela odstraněny.

Souhrn:

  • Formulář 8-K je vyžadován od všech veřejně obchodovaných společností, pokud se setkají s „významnou“ událostí, která může ovlivnit rozhodnutí investora týkající se společnosti.
  • Formulář 8-K je navržen jako „okamžitý“ oznamovací systém pro investory a analytiky. Proto musí být vyplněn a podán do čtyř pracovních dnů od jakékoli významné události.
  • Události, které lze kvalifikovat jako „významné“, zahrnují podání návrhu na bankrot, nedodržení požadavků na kotování na burze (a tedy vyřazení z burzy cenných papírů) a změny u zaměstnanců hlavních společností (jmenovitě výkonné rady).

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • EDGAR USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které americké veřejné společnosti ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti.
  • Likvidační hodnota Likvidační hodnota Likvidační hodnota je odhad konečné hodnoty, kterou obdrží držitel finančních nástrojů při prodeji nebo likvidaci aktiva
  • M&A Process Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady
  • Kodex bankrotu USA Kodex bankrotu USA Kodex bankrotu USA se také označuje jako hlava 11 zákoníku Spojených států a upravuje postup, který podniky a jednotlivci dodržují

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found