Počítat slova v aplikaci Excel - Tento speciální vzorec použijte k počítání slov

Průvodce níže vás naučí počítat slova v aplikaci Excel pomocí podrobných pokynů a snímků obrazovky. Pokud jste fanouškem funkce počítání slov v aplikaci MS Word, budete bohužel zklamáni, když víte, že standardní funkce funkcí aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá 100 funkcí, které je důležité znát, protože analytik aplikace Excel nemá stejnou funkci. Existuje však speciální vzorec, který můžete použít k počítání slov v jedné buňce, nebo výběr buněk. Čtěte dál a naučte se počítat slova v aplikaci Excel krok za krokem.

Vzorec počtu slov aplikace Excel

Níže je uveden vzorec pro počítání slov v Excelu, pomocí kterého můžete určit, kolik slov obsahuje buňka:

= IF (LEN (TRIM (buňka)) = 0,0, LEN (TRIM (buňka)) - LEN (NÁHRADA (buňka,” “,””))+1)

Pomocí kombinace vzorců LEN, TRIM a SUBSTITUTE můžete získat Excel, aby vám spočítal počet slov.

Podívejme se, co každý z těchto vzorců dělá:

  • Funkce LEN LEN Funkce LEN je kategorizována pod funkcemi Excel TEXT. Funkce vrátí délku daného textového řetězce. Ve finanční analýze může být funkce LEN užitečná, pokud chceme získat délku daného textového řetězce jako počet znaků. = vrací délku řetězce (tj. řekne vám všechny znaky včetně mezer v buňce)
  • TRIM Funkce TRIM Funkce TRIM je kategorizována v rámci textových funkcí aplikace Excel. TRIM pomáhá odstranit mezery v datech a tím vyčistit buňky v listu. Ve finanční analýze může být funkce TRIM užitečná při odstraňování nepravidelných = odstraní všechny mezery z řetězce textu kromě mezer mezi slovy
  • Funkce SUBSTITUTE SUBSTITUTE Funkce SUBSTITUTE byla představena v aplikaci MS Excel 2007 a je k dispozici pod funkcemi aplikace Excel Text. Nahradí jeden nebo více textových řetězců jiným textovým řetězcem. Tato funkce je užitečná, když chceme nahradit starý text v řetězci novým řetězcem. = nahradí všechny výskyty něčeho v buňce (v tomto případě nahradí „“ všechny mezery bez mezer ”“)

Jak to tedy vlastně funguje?

Vzorec pouze vezme rozdíl mezi (1) délkou znaků v buňce s mezerami a (2) délkou znaků v buňce bez mezer. Rozdíl plus jedna se musí rovnat počtu slov v buňce.

Počítat slova v aplikaci Excel Příklad

Podívejme se na příklad, jak počítat slova v aplikaci Excel uvedením vzorce do praxe. Níže je uveden seznam buněk, které obsahují různé kombinace slov, vět a znaků. Podívejme se, jak vzorec počítá slova.

Vzorec Jak počítat slova v aplikaci Excel

Jak vidíte výše, vzorec Seznam funkcí nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá 100 funkcí, které je důležité znát, protože analytik aplikace Excel dokáže určit počet slov v každé buňce.

Zde je vysvětlení pro každý příklad:

  • Buňky B3, B4 a B5 jsou všechny „normální“ počty slov
  • Buňka B6 ukazuje, že znak „!“ se nepočítá, pokud před ním není místo
  • Buňka B7 označila, že symbol jako „!“ bude počítáno jako slovo, pokud má před sebou mezeru
  • Buňka B8 ukazuje, že pokud mezi slovy není mezera, budou se tato dvě slova počítat jako jedno

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce, jak počítat slova v aplikaci Excel a vzorec, který k tomu můžete použít. Finance je předním poskytovatelem vzdělávacích kurzů Excel, které pomáhají finančním analytikům stát se světovými pracovníky.

Chcete-li se dále učit, budou užiteční také tito finanční průvodci:

  • Vzorec indexu shody Vzorec indexu shody Kombinace funkcí INDEX a MATCH je výkonnější vyhledávací vzorec než VLOOKUP. Naučte se používat INDEX MATCH v tomto výukovém programu Excel. Index vrací hodnotu buňky v tabulce na základě čísla sloupce a řádku a funkce Match vrací pozici buňky v řádku nebo sloupci. Naučte se, jak na ně v této příručce
  • Průvodce VLOOKUP VLOOKUP Naučte se VLOOKUP snadnou cestou se snímky obrazovky, příklady a podrobným rozpisem toho, jak přesně funguje vzorec v aplikaci Excel. Funkce = VLOOKUP (vyhledávací hodnota, rozsah tabulky, číslo sloupce). Například „vyhledejte tuto informaci v následující oblasti a dejte mi odpovídající data do jiného sloupce“.
  • If Výpis mezi čísly IF Výpis mezi dvěma čísly Stáhněte si tuto bezplatnou šablonu pro výpis IF mezi dvěma čísly v aplikaci Excel. V tomto tutoriálu vám ukážeme, jak vypočítat IF pomocí příkazu AND. Naučte se, jak vytvořit příkaz IF, který otestuje, zda buňka obsahuje hodnotu mezi dvěma čísly, a poté vygeneruje požadovaný výsledek, pokud je tato podmínka splněna
  • Průvodce pro pokročilé vzorce Excel Pokročilé vzorce pro Excel musí znát Tyto pokročilé vzorce pro Excel jsou zásadní pro znalost a posouvají vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found