Nejlepší banky v Jižní Koreji - Průvodce po 10 nejlepších jihokorejských bankách

Celkově je v Jižní Koreji 148 licencovaných bank, které se skládají z 52 komerčních bank, 5 specializovaných bank a 91 vzájemných spořitelen. Banky v Jižní Koreji jsou regulovány finančním dozorovým úřadem (FSS), který je odpovědný za zkoumání a dohled nad finančními institucemi pod širokým dohledem Komise pro finanční služby (FSC). Korejská banka je centrální bankou země, která je odpovědná za vydávání korejských wonů a udržování cenové stability.

Podle agentury Moody’s je výhled korejského bankovního systému negativní, kvůli slabému domácímu spotřebitelskému sentimentu a rostoucímu politickému riziku v zemi i v zahraničí.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Jižní Koreji, je tento seznam nejlepších bank v Jižní Koreji užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Banky v Jižní Koreji

Nejlepší banky v Jižní Koreji jsou:

Finanční skupina Shinhan

Finanční skupina Shinhan, založená v roce 1897, byla první z bank v Jižní Koreji, která byla založena pod názvem Hanseong Bank. Banka působí prostřednictvím segmentů retailového bankovnictví, korporátního bankovnictví, mezinárodního bankovnictví a dalších bankovních služeb. Se sídlem v Soulu spravuje 871 poboček a 27 soukromých středisek služeb správy majetku v Jižní Koreji a 14 poboček v dalších zemích. Banka zaměstnává kolem 13 400 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 341 miliard USD.

Finanční skupina NongHyup

Finanční skupina NongHyup byla založena v roce 1961 a vznikla sloučením Agricultural Bank a Agricultural Federation. Skupina poskytuje financování, hypotéky, osobní úvěrové linky, podnikové finance, financování nemovitostí a služby financování nových technologií. Nabízí také produkty životního, majetkového a úrazového pojištění. Banka se sídlem v Soulu zaměstnává přibližně 13 000 zaměstnanců.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 315 miliard USD.

Finanční skupina KB

KB Financial Group se sídlem v Soulu je finanční holdingová společnost, která nabízí finanční služby prostřednictvím svých dceřiných společností. Skupina působí v různých obchodních segmentech: retailové bankovní operace, korporátní bankovní operace, další bankovní operace, operace s kreditními kartami, operace s investicemi a cennými papíry a operace životního pojištění.

Operace podnikového bankovnictví sestávají ze služeb podnikového bankovnictví. Mezi další bankovní operace skupiny patří treasury aktivity a administrativní operace back office. Investiční operace a operace s cennými papíry zahrnují makléřství cenných papírů, investiční bankovnictví, investice a obchodování s cennými papíry a další služby kapitálových trhů. Segment životního pojištění zahrnuje služby životního pojištění a správy majetku.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 275 miliard USD.

Finanční skupina Hana

Finanční skupina Hana byla založena v roce 1971 a její hlavní sídlo je v Soulu. Banka nabízí fúze a akvizice, podnikové finance, fundraising, poradenství v oblasti řízení rizik a obchodování s cennými papíry a upisovací služby. Společnost byla dříve známá jako Hana Daetoo Securities Co. Ltd. a v září 2015 změnila svůj název na Hana Financial Investment Co. Ltd.. Zaměstnává přibližně 19 000 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 308 miliard USD.

Korea Development Bank

Společnost Korea Development Bank, která byla založena v roce 1954, má sídlo v Soulu. Banka poskytuje depozitní produkty, produkty podnikového bankovnictví, produkty investičního bankovnictví a mezinárodní bankovní produkty.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1 000 miliard USD a celkový příjem 19 milionů USD.

Finanční skupina Woori

Banka nabízí produkty a služby komerčního bankovnictví jednotlivým zákazníkům, malým a středním podnikům a významným společnostem v Jižní Koreji. Působí v šesti segmentech: spotřebitelské bankovnictví, podnikové bankovnictví, kapitálové trhy, investiční bankovnictví, kreditní karty a další operace. Woori Bank, dceřiná společnost finanční skupiny Woori, má ústředí v Soulu a zaměstnává 15 000 zaměstnanců a spravuje 894 poboček v Jižní Koreji a 22 poboček v mezinárodním měřítku.

V roce 2017 činila celková aktiva banky 296 miliard USD a celkový příjem dosáhl 1,416 miliardy USD.

Korejská průmyslová banka

Korejská průmyslová banka byla založena v roce 1961 se sídlem v Soulu. Banka působí v segmentech retailového bankovnictví, korporátního bankovnictví, peněžního trhu, IB, operací s kreditními kartami, deviz a dalších.

Spravuje přibližně 570 poboček a 47 depozitářů v Jižní Koreji a 11 zámořských kanceláří. Celková aktiva banky činila od roku 2018 254 miliard USD.

Finanční skupina BNK

Finanční skupina BNK se sídlem v Pusanu je jednou z pěti nejlepších finančních skupin v Jižní Koreji. Skupina, která byla založena v roce 2011, spolu se svými dceřinými společnostmi působí v segmentech Banka, Finanční investice, Specializované úvěrové financování a Vzájemná spořitelna. Bankovní obchod nabízí služby, které zahrnují internetové bankovnictví, finanční produkty, služby správy aktiv, vklad bytových aplikací, produkty fondů a variabilní anuity. To bylo dříve známé jako BS Financial Group Inc. a změnilo svůj název na BNK Financial Group Inc. v dubnu 2015.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva v hodnotě 83 milionů USD.

Finanční skupina DGB

Finanční skupina DGB, která byla založena v roce 1967, je jednou z největších regionálních bank v Jižní Koreji, která většinou slouží zákazníkům v regionu Daegu-Gyeongbuk. Banka poskytuje vklady, obchodní půjčky na nové technologie, osobní půjčky a další půjčky. Nabízí také služby v oblasti financování automobilů a pronájmu zařízení, směnárenské služby, fondy a bankopojištění, správu aktiv, emise, poplatky, elektronické peníze a služby internetového bankovnictví.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 47 miliard USD a celkový příjem dosáhl 491 milionů USD.

Kakao banka

Společnost Kakao Bank, která byla založena v roce 2016, je dceřinou společností společnosti Korea Investment Holdings Ltd. Je první internetovou bankou v Jižní Koreji. Banka poskytuje všechny typy bankovních služeb, od půjčování a spoření až po zahraniční platby a kreditní karty. Banka využívající pouze digitální technologie podepsala během prvního měsíce provozu 2,9 milionu uživatelů, včetně rekordních 187 000 zákazníků v den zahájení.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví Šablona životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Jižní Koreji. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Top 10 bank v Hong Kongu Nejlepší banky v Hong Kongu Toto je průvodce po 10 nejlepších bankách v Hong Kongu. Hongkongský bankovní systém je tříúrovňový systém skládající se z licencovaných bank, bank s omezenou licencí a bank přijímajících vklady. Seznamte se s top 10 bankami v Hongkongu, včetně HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Top 10 bank v Singapuru Nejlepší banky v Singapuru Více než 200 bank působí v Singapuru. Seznamte se s nejlepšími bankami v Singapuru a naplánujte si svou kariéru v bankovnictví. Singapur je mezinárodní finanční centrum, jehož vládní praktiky pro-obchodní politiky z něj dělají bankovní uzel v jihovýchodní Asii. Prozkoumejte přehled Finance těchto bank
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found