Bodový a obrázkový graf (P&F) - Zjistěte, jak vytvořit graf P&F

Bodový a číselný (P&F) graf se skládá z několika sloupců X, které představují zvýšení ceny cenného papíru, a O, které představují snížení ceny. Za sloupcem X vždy následuje sloupec O a naopak. Graf se skládá z několika polí, přičemž každé pole se rovná určité cenové hladině. Pokud se cena zvýší na tuto úroveň, pole je vyplněno X. Krabička je plná O, pokud cena klesne na tuto úroveň.

Grafy P&F jsou považovány za „nadčasové“, protože na rozdíl od tradičních grafů není čas faktorem. Na tradičních grafech se cena cenného papíru vykresluje pro stanovené časové intervaly, i když cena zůstane nezměněna. U grafů P&F se do grafu vykreslí nové informace, pouze pokud dojde k cenové akci, změně ceny. Pokud je cena statická, i po delší dobu, graf zůstane nezměněn. Tyto grafy jsou užitečným nástrojem v technické analýze. Technická analýza - Průvodce pro začátečníky. Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. , zvláště užitečné pro identifikaci úrovní odporu a úrovně podpory Linie odporu Linie odporu, někdy známá také jako rychlostní linka, pomáhá identifikovat trendy akcií a úrovně podpory a odporu. Linky odporu jsou technické indikační nástroje, které používají akcioví analytici a investoři k určení cenového trendu konkrétní akcie. .

Populární metodou mapování P&F je obrácení tří polí. Jedná se o proces filtrování, který vyžaduje vyplnění minimálně tří polí (buď třemi X, nebo třemi O) před obrácením aktuálního sloupce v grafu a zahájením nového v opačném směru.

Pouhé mluvení o grafech P&F může být matoucí. Ale jsou relativně snadno pochopitelné, když se na ně podíváme. Obrázek níže ukazuje jednoduchý příklad grafu P&F. Celkový sestupný trend je zřejmý ze skutečnosti, že sloupce O jsou celkově mnohem delší než sloupce X.

Bodový a grafický diagram

Výhody grafů P&F

Zatímco graf P&F je jednorozměrný v tom, že je zaměřen pouze na změny cen, nikoli na čas, může obchodníkům nabídnout několik výhod Šest základních dovedností mistrů obchodníků Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z mistrů obchodníků trvá víc než investiční kapitál a třídílný oblek. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří. a analytici. Mezi výhody patří:

  • Odfiltrování nevýznamné cenové akce - hluk trhu
  • Snadná vizualizace úrovní podpory a odporu
  • Nadčasový nástroj pro analýzu pohybu cen
  • Pomáhá obchodníkovi zaměřit se na významné cenové pohyby

Vytvoření grafu P&F

Ceny v grafu P&F jsou charakterizovány rostoucími sloupci X a klesajícími sloupci O. Každé X a O sedí v krabici. Krabice představuje předem stanovené cenové rozpětí. Čím větší je velikost pole, tím méně X a O bude mapováno.

Každý bodový a figurální graf má předem určenou, specifikovanou částku obratu. To určuje, kolik se cena cenného papíru musí pohybovat v opačném směru, aby bylo zaručeno mapování nového sloupce v tomto směru. Když je dosaženo částky obrácení, začíná nový sloupec vedle předchozího. Nový sloupec se pohybuje v opačném směru a je reprezentován opačným znakem. Pokud se sloupec O obrátí, spustí se nový sloupec X a naopak.

Množství, které musí sloupec dosáhnout, aby se mohl obrátit - jeho reverzní vzdálenost - je součinem reverzního množství a velikosti pole. Například pokud je velikost pole 2 a reverzní částka 4, je pro reverzní / nový sloupec vyžadován 8bodový pohyb ceny. Dokud se cena cenného papíru nepohybuje více, než je stanovená reverzní vzdálenost, stávající sloupec pokračuje.

Existuje několik různých způsobů, jak určit měřítko nebo velikost rámečku. Nejčastěji používaná metoda zahrnuje předdefinovanou tabulku cenových rozsahů, která určuje velikost krabice. Níže uvedená tabulka ukazuje typickou tabulku cenových rozsahů a velikostí krabic.

Cenové rozpětíVelikost krabice
Méně než 0,250.0625
0,25 až 1,000.125
1,00 až 5,000.25
5,00 - 20,000.5
20.00 až 1001
100 až 2002
200 až 5004
500 až 1 0005
1 000 až 25 00050
25 000 a více500

Barové a svíčkové grafy

K grafům P&F existují alternativy, zejména sloupcové grafy Nejlepší kurzy Excel Tato příručka poskytuje přehled nejpopulárnějších a nejlepších kurzů aplikace Excel pro finanční profesionály, kteří pracují na dokončení finančního online programu. Excel je jedním z nejdůležitějších nástrojů pro každého finančního analytika a jeho skvělé tabulkové dovednosti mohou znamenat rozdíl mezi pohybem po žebříčku nebo ne. a svícnové grafy.

Sloupcový graf je vykreslen pomocí osy xa osy y a obdélníkové pruhy, které představují ceny / hodnoty cenného papíru, který je mapován. Sloupcový graf je na rozdíl od grafu P&F dvourozměrný. Výška a šířka každé lišty jsou dány faktory nastavenými v každé kategorii: k čemu slouží osy x a y. Ve většině případů představuje osa x nebo y čas, což je faktor, který grafy P&F nezohledňují.

Svíčkové grafy odrážejí cenovou akci jasnějšími vizuálními prvky a podrobněji než pruhové grafy. Každý svícen v grafu představuje jedno zadané časové období (např. Jednu hodinu nebo jeden den). Svícny jasně ukazují čtyři důležité informace pro obchodníky: otevírací cena, vysoká za období, nízká a závěrečná cena. Svícny tvoří vzory, které obchodníci používají jako technické ukazatele. Čas je opět nedílnou součástí tohoto typu grafu, na rozdíl od grafů P&F.

I když je někdy považována za archaickou formu mapování cenových pohybů, bodové a číselné grafy mohou být neuvěřitelně užitečné. Pokud nic jiného, ​​grafy P&F poskytují pro analýzu jiný úhel pohledu, který lze porovnat s údaji získanými ze svíčkových nebo sloupcových grafů.

Dodatečné zdroje

Doufáme, že se vám finanční průvodce po bodových a obrázkových grafech líbil. Finance je globálním poskytovatelem školení v oblasti finančního modelování a kariérního postupu pro finanční profesionály. Chcete-li se dozvědět více a rozšířit svou kariéru, prozkoumejte další relevantní zdroje níže:

  • Jak číst burzovní graf Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • Investice pro figuríny Finance Články Finance Finance jsou koncipovány jako samostudijní průvodci, díky nimž se můžete naučit důležité finanční koncepty online svým vlastním tempem. Procházejte stovky článků!
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found