Investiční metody - přehled a průvodce klíčovými investičními metodami

Finanční investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat uvedené aktivum za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přímo přinese výnos (jako např. příjmy z pronájmu nebo dividendy). Tato příručka přezkoumá tři hlavní investiční metody (nebo třídy aktiv).

Přesná kritéria, aby transakce mohla být považována za investici, však nejsou tak konkrétní. Z širokého hlediska existuje mnoho různých kategorií investic. Zejména z hlediska účetnictví Účetnictví Veřejné účetní firmy se skládají z účetních, jejichž úkolem je sloužit podnikům, jednotlivcům, vládám a neziskovým organizacím při přípravě finančních výkazů, daní a různých transakcí, které mohou představovat investice různých lidí. Například leasingovou transakci mohou někteří považovat za investici, ale jiní ne.

Ve velmi široké definici může investice zapouzdřit jakoukoli akci nebo operaci provedenou se záměrem generovat nějakou formu budoucího příjmu. Jako takový lze dokonce považovat za investici i výrobu zboží se záměrem jeho dalšího prodeje v budoucnu.

investiční metody

Existují určité typy transakcí, které lze snadno považovat za finanční investice. Na toto se zaměřuje tento článek a jsou popsány níže.

Jaké jsou různé investiční metody?

Jednoduchý způsob klasifikace investic je rozdělit je do tří kategorií nebo „investičních metod“, které zahrnují:

  • Dluhové investice (půjčky)
  • Kapitálové investice (vlastnictví společnosti)
  • Hybridní investice (konvertibilní cenné papíry, mezaninový kapitál, prioritní akcie)

Dluhové investice

Dluhové investice lze dále rozdělit do dvou podkategorií - veřejné a neveřejné (soukromé) investice.

Investice veřejného dluhu jsou jakékoli investice, které lze nakupovat nebo obchodovat na otevřených dluhových trzích. Jedná se o věci jako dluhopisy, dluhopisy. Debenture A Debenture je nezajištěný dluh nebo dluhopisy, které splácejí určitou částku peněz plus úroky držitelům dluhopisů při splatnosti. Dluhopis je dlouhodobý dluhový nástroj vydávaný korporacemi a vládami k zajištění čerstvých fondů nebo kapitálu. Kupóny nebo úrokové sazby jsou nabízeny jako kompenzace věřiteli. a mimo jiné úvěrové swapy. Společnost často klasifikuje veřejné cenné papíry. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. jako držené do splatnosti, k dispozici k prodeji nebo držené k obchodování. Každá z těchto klasifikací má podle účetních standardů určitá kritéria a zvláštní zacházení. Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky.

Soukromé dluhové investice jsou jakékoli transakce, které generují aktivum v rozvaze a nejsou obchodovány otevřeně nebo snadno na trzích. Příkladem je nákup pohledávek účtů jiného subjektu. Účty pohledávek Účty pohledávek (AR) představují úvěrové prodeje podniku, které ještě nejsou plně splaceny jeho zákazníky, což je v rozvaze aktuální aktivum. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky. nebo úvěrové pohledávky, u nichž se očekává, že přinesou určitou formu budoucích příjmů.

Kapitálové investice

Akciové investice lze také kategorizovat jako veřejné a neveřejné investice. Ten druhý je obecně známý jako Private Equity Private Equity Career Profile Analytici a spolupracovníci soukromého kapitálu vykonávají podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „proměně“ na stranu nákupu, což je považováno za vysoce rizikovou investici s vysokou odměnou. Ve skutečnosti jsou kapitálové investice obecně považovány za rizikovější než dluhové investice, s výhodou potenciálního generování vyšších výnosů.

Veřejné kapitálové investice jsou jakékoli kapitálové investice, které lze nakupovat nebo obchodovat na trzích. Často jde o typ investic, které má někdo na mysli při diskusích o investicích. To se vztahuje na takové nástroje, jako je běžná populace Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. , upřednostňované akcie, opce na akcie a akciové warranty.

Investice soukromého kapitálu jsou často investice většího rozsahu, které nespadají do působnosti malého investora. Pákový odkup Pákový odkup (LBO) Pákový odkup (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých poskytovatelů úvěrů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla vnitřní návratnosti IRR> 20%, fúzí a akvizic „a investice rizikového kapitálu jsou jen některé z běžněji prováděných typů transakcí soukromého kapitálu.

Hybridní investiční metody

Podívejme se na některé další investiční metody. Existují typy investic, které kombinují prvky dluhu i vlastního kapitálu. Příkladem toho je mezaninový dluh, kdy investor poskytuje půjčku druhé straně výměnou za vlastní kapitál. Dalším příkladem je konvertibilní dluhopis, ve kterém investor koupil dluhopis, který má vlastnost, díky které je směnitelný za určitý počet akciových akcií emitující společnosti.

Existují také typy investic, které nemají ani dluhové, ani kapitálové komponenty. Příkladem tohoto typu je jakákoli investice na straně aktiv rozvahy, jako je nákup vybavení nebo majetku v rámci PP&E. Alternativně lze nákup nehmotného majetku, jako je značka nebo patent, klasifikovat jako investici, v závislosti na strategii.

Konečně existuje velká třída investic zvaná deriváty, které - jak název napovídá - jsou odvozeny od jiných cenných papírů. Existuje mnoho druhů derivátů, z nichž všechny si zaslouží vlastní článek. Příkladem běžně známých derivátů jsou futures a opce Akciová opce Akciová opce je smlouva mezi dvěma stranami, která dává kupujícímu právo koupit nebo prodat podkladové akcie za předem stanovenou cenu a ve stanoveném časovém období. Prodejci opce na akcie se říká zapisovatel opce, kde se prodávajícímu vyplácí prémie ze smlouvy zakoupené kupujícím opce na akcie. , což jsou investiční nástroje, které zakládají svou hodnotu na podkladové akci nebo komoditě.

Přečtěte si více o investování!

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je divize banky nebo finanční instituce, která slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním poradenských služeb v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky jednají jako zprostředkovatelé
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • DCF Model DCF Model Training Free Guide A DCF model is a specific type of financial model used to value a business. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti
  • Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found