Hybridní cenné papíry - přehled, komponenty výnosů, příklady

Hybridní cenné papíry jsou investiční nástroje, které kombinují vlastnosti čistých akcií a čistých dluhopisů. Tyto cenné papíry mají tendenci nabízet vyšší výnos než čisté cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo fixních úrokových plateb a splátek, jako jsou dluhopisy, ale s nižším výnosem než čisté cenné papíry s proměnlivým výnosem, jako jsou akcie. Považují se za méně rizikové než čisté cenné papíry s proměnlivým výnosem, jako jsou akcie, ale za riskantnější než čisté cenné papíry s pevným výnosem.

Hybridní cenné papíry

Výnosy z hybridních cenných papírů

Výnos generovaný hybridním cenným papírem lze rozdělit na dvě složky: složku s pevným výnosem (dluhopisová část) a složku s proměnlivým výnosem (kapitálová část).

1. Složka s pevným příjmem

Podobně jako většina nástrojů s pevným výnosem platí, že hybridní cenné papíry obvykle platí určitou část nominální hodnoty. Hodnota nominální hodnoty Hodnota nominální nebo nominální hodnoty dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. cenného papíru jako výnos v každém časovém období (obvykle ročně), dokud cenný papír nedospěje.

2. Variabilní složka příjmu

V době splatnosti hodnota hybridních cenných papírů obvykle závisí na ceně nějakého jiného podkladového cenného papíru nebo sady cenných papírů. Na rozdíl od dluhopisů, které v době splatnosti vrátí svou plnou nominální hodnotu, hybridní cenné papíry obvykle vrátí částku odlišnou od jejich původní nominální hodnoty. Z tohoto důvodu jsou hybridní cenné papíry považovány za rizikovější než čisté cenné papíry s pevným výnosem.

Příklady hybridních cenných papírů

1. Preferované akcie

Držitelé preferovaných akcií Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, preferenční akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. přijímat dividendy před držiteli kmenových akcií. Také dividenda přijatá držiteli preferovaných akcií se obvykle liší od dividendy obdržené držiteli běžných akcií. Preferované akcie jsou považovány za bezpečnější než běžné akcie, ale méně bezpečné než obligace.

V případě, že podnik čelí problémům solventnosti, jsou držitelé preferovaných akcií vyplaceni před držiteli běžných akcií. Upřednostňované akcie lze navíc někdy převést na běžné akcie s prémií (1 preferovaná populace pro 2 běžné akcie).

2. Věcné přepínací poznámky

Věcné přepínací bankovky jsou formou hybridního zabezpečení, které umožňuje společnostem vázaným na hotovost získat další kapitál pro splnění krátkodobých potřeb likvidity. Věcný přepínací list umožňuje společnosti platit úroky ve formě dodatečného dluhu. Společnost vydávající věcný přepínací list dává držiteli bankovního dluhu namísto výplaty úroků více dluhu. Věcné přepážky lze považovat za nástroj zpoždění platby úroků dlužníkům.

3. Konvertibilní dluhopisy

Konvertibilní dluhopisy jsou nástroje s pevným výnosem s kupní opcí Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu opci call právo, ale nikoli povinnost, koupit akcie nebo jiný finanční nástroj za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. na nějaký kapitál. Konvertibilní dluhopisy vydané společností lze převést na pevný počet akciových akcií této společnosti. V některých zvláštních případech je konvertibilní dluhopis emitovaný společností dodáván s kupní opcí na akcie jiné společnosti. Tyto speciální konvertibilní dluhopisy jsou známé jako vyměnitelné dluhopisy.

Úrokové sazby u konvertibilních dluhopisů jsou obvykle nižší než úrokové sazby u standardních dluhopisů s pevným výnosem. Úrokový rozdíl je „prémiový“ převoditelný držitel dluhopisů za opci na koupi akcií.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení hybridních cenných papírů. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Akciový kapitálový trh Akciový kapitálový trh (ECM) Trh akciového kapitálu je podmnožinou kapitálového trhu, kde finanční instituce a společnosti interagují s obchodováním s finančními nástroji
  • Objektivní vs. subjektivní obchodování Objektivní vs. subjektivní obchodování Objektivní vs. subjektivní obchodování: Většina obchodníků se řídí v podstatě objektivním nebo subjektivním stylem obchodování. Objektivní obchodníci se při rozhodování o obchodování řídí určitými pravidly. Raději mají rozhodnutí o nákupu a prodeji v zásadě předem naplánovaná. Subjektivní obchodníci se naproti tomu distancují od používání přísných pravidel
  • Pesimista vs. optimista Investor Pesimista vs. optimista Optimista doufá a věří, že se věci obrátí k lepšímu. Na druhou stranu pesimista vždy pamatuje na možnost nejhoršího výsledku.
  • Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investoři mohou využít výhod nových strategií investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo jiné investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found