Objednávka Market-on-Close (MOC) - přehled, jak to funguje, výhody

Pokyn „market-on-close“ (MOC) odkazuje na tržní pokyn, který nepodléhá omezení. Obchodníci provádějí objednávky typu „market-on-close“ co nejblíže konečné ceně akcie. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. jak je to možné. Je umístěn buď v přesný čas uzavření trhu, nebo mírně po uzavření trhu.

Objednávka Market-on-Close (MOC)

Příkazy Market-on-close jsou prováděny za účelem dosažení poslední možné ceny daného obchodního dne v očekávání pohybu cen akcií v následující obchodní den. Objednávky MOC nelze provádět na všech finančních trzích Finanční trhy Finanční trhy, od samotného názvu, jsou typem tržiště, které poskytuje cestu k prodeji a nákupu aktiv, jako jsou dluhopisy, akcie, devizy a deriváty. Často se jim říká různá jména, včetně „Wall Street“ a „capital market“, ale všechny stále znamenají jedno a totéž. ; ani je nemohou vykonat všichni makléři.

souhrn

  • Pokyn „market-on-close“ (MOC) odkazuje na tržní pokyn, který nepodléhá omezení.
  • Příkazy Market-on-close umožňují investorům obchodovat s cennými papíry v různých časových pásmech.
  • Umožňují investorům minimalizovat ztráty v důsledku negativních cenových pohybů v jejich držení, ke kterým může dojít přes noc. Nicméně, tnést rizika v důsledku výkyvů cen na konci dne a obchodních klastrů.

Jak fungují tržní objednávky v reálném životě?

Vezměme si příklad newyorské burzy cenných papírů Newyorská burza cenných papírů (NYSE) Newyorská burza cenných papírů (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 největších společností v svět. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej. Obchodníci jsou povinni podat svůj trh s blízkými objednávkami do 15:45. EST. Na serveru Nasdaq jsou obchodníci povinni odeslat své objednávky do 15:50. EST od uzavření trhu je 16:00.

Ve 16:00 nemohou obchodníci zrušit své objednávky na trhu nebo je dokonce upravovat.

Výhody objednávek Market-on-Close

Existuje celá řada situací, kdy investor bude chtít uzavírací cenu dané akcie. Může se stát, když investor očekává, že se cena akcie drasticky pohne po krátké časové období, obvykle přes noc.

Obvykle je to výsledek velmi očekávaného příběhu zpráv, tj. Pokud společnost oznámila následnou veřejnou nabídku, nebo pokud centrální banky oznámí dotace pro odvětví.

Dokonce i plánovaný domácí hovor s výdělky Hovor s výdělky Hovor s výdělky je konferenční hovor (obvykle se koná ve formě telekonference nebo webového vysílání), během kterého vedení veřejné společnosti oznamuje a diskutuje o finančních výsledcích společnosti za čtvrtletí nebo rok. Výzva k výdělku je obvykle doprovázena oficiální tiskovou zprávou, která může způsobit drastické zhodnocení cen na akciovém trhu. Zadáním pokynu market-on-close tedy zajistíte, že nákup, který chce investor, bude proveden před zpravodajskou přestávkou nebo před začátkem následujícího obchodního dne.

Pokyn „uzavřít trh“ může být také skvělý v situacích, kdy si je investor vědom toho, že v daném okamžiku budou potíže s provedením konkrétní transakce. Například může být nemožné opustit pozici na konci dne.

A konečně, pokud má investor zájem o obchodování s cennými papíry, které jsou kótovány na zahraničních burzách, které se nenacházejí ve stejném časovém pásmu, kde investor žije, bude schopnost zadávat příkazy uzavřít trh velmi užitečná.

Nevýhody příkazů Market-on-Close

Jednou z největších nevýhod pokynu „market-on-close“ je, že investorovi chybí informace o ceně, za kterou je jeho pokyn vyplněn. Stává se to však pouze v situacích, kdy investor není k dispozici na konci trhu.

Pokyny k uzavírání trhu také přicházejí s rizikem kolísání cen na konci dne, které je na akciovém trhu časté.

MOC příkazy také vystavují dalšímu riziku, že budou špatně provedeny kvůli vytváření koncových obchodních klastrů, které jsou zásadní, když se na akciovém trhu nashromáždí velký objem čekajících pokynů. Okolnost je však neuvěřitelně vzácná.

Příklad pokynu Market-on-Close

Zvažte situaci, kdy obchodník drží 50 akcií akcií Alpha. Přestože cena akcií společnosti Alpha během obchodního dne nevykazovala drastické pohyby cen, očekává se, že společnost brzy po závěrečném zvonění burzy vykáže negativní výdělky.

Obchodník může zadat příkaz market-on-close k prodeji buď zlomku, nebo všech svých podílů v Alpha. Tímto způsobem mohou být schopni minimalizovat své ztráty z masivního jednodenního výprodeje akcií.

Zjistit více

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétního obchodního příkazu. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.
  • Bid and Ask Bid and Ask Termín bid and ask odkazuje na nejlepší potenciální cenu, za kterou jsou kupující a prodávající na trhu ochotni obchodovat. Jinými slovy, nabídka a poptávka odkazuje na nejlepší cenu, za kterou lze cenný papír v současné době prodat a / nebo koupit.
  • Náklady na přednostní zásoby Náklady na přednostní zásoby Náklady na prioritní akcie společnosti jsou ve skutečnosti cenou, kterou platí na oplátku za příjem, který získá z emise a prodeje akcií. Vypočítávají náklady na preferované akcie vydělením roční preferované dividendy tržní cenou za akcii.

Volume of Trade Volume of Trade

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found