NYSE Arca - přehled, jak to funguje, a komponenty

NYSE Arca je elektronická burza cenných papírů, kde se obchoduje s produkty a cennými papíry obchodovanými na burze. Burza byla dříve známá jako Archipelago Exchange (ArcaEX) až do roku 2006, kdy ji získala New York Stock Exchange New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej.

NYSE Arca

souhrn

  • NYSE Arca je plně elektronická burza cenných papírů se sídlem v Chicagu ve státě Illinois v USA.
  • Společnost NYSE Arca byla založena v roce 2006 poté, co newyorská burza získala společnost Archipelago Exchange, a působí jako dceřiná společnost společnosti NYSE Group Inc.
  • Mezi klíčové komponenty NYSE Arca patří NYSE Arca Equities a NYSE Arca Options.

Burza funguje jako dceřiná společnost skupiny NYSE a sídlí v Chicagu ve státě Illinois v USA. Dceřiná společnost kombinuje tradiční otevřené obchodování s pobídkami s elektronickým obchodem a vytváří hybridní systém. NYSE Arca se specializuje na výpisy obchodované na burze, které zahrnují fondy obchodované na burze, vozidla obchodovaná na burze a směnky obchodované na burze.

NYSE je největší světový fond obchodovaný na burze (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v celé řadě všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. burza, pokud jde o výpisy a objem, na burze je uvedeno více než 2 238 ETF. Představuje 19,5% trhu ETF v USA a odhadovaná aktiva ve výši 3,8 bilionu USD.

Historie NYSE Arca

Společnost NYSE Arca byla založena v roce 2006 po sloučení newyorské burzy cenných papírů a souostroví - přední sítě elektronických obchodních burz. Souostroví založili v roce 1996 Stuart Townsend a Gerald Putnam pod vedením TerraNova Trading LLC.

V roce 2000 založilo souostroví Burzu cenných papírů souostroví ve spolupráci s Pacifickou burzou. V roce 2001 změnilo Archipelago svůj název na Archipelago Exchange, zkráceně „ArcaEx“, a umožnilo subjektu usnadnit elektronické obchodování na jiných burzách v USA.

V roce 2005 se souostrovní burza spojila s pacifickou burzou. Fúze zlepšila schopnost souostroví nabízet okamžité elektronické obchodování prostřednictvím burzy, která konkurovala tradičnímu systému otevřeného výtržnictví společnosti NYSE. Systém elektronického obchodování umožňoval burze vyhrát denní obchodníky Denní obchodování Hlavním rysem denního obchodování je, že ke koupi a prodeji cenných papírů dochází ve stejný obchodní den. To znamená, že všechny obchodní pozice jsou do konce dne zlikvidovány. Hlavními cíli denního obchodování je objevování a využívání krátkodobé neefektivity trhu. a institucionální investoři, kteří hledali rychlé a nákladově efektivní elektronické obchodování.

V roce 2006 NYSE získala souostroví a vytvořila NYSE Arca Exchange. Po fúzi se NYSE Arca stala veřejně obchodovatelnou společností a nabídla jak elektronické obchodování, tak tradiční obchodování s podlahou obchodníkům a institucionálním investorům.

Před akvizicí souostroví byla většina transakcí NYSE do systému zadána ručně, což prodloužilo dobu zpracování obchodů.

Jak funguje NYSE Arca

NYSE Arca je plně automatizovaný burzovní trh, který využívá počítačový systém k automatickému párování nákupních a prodejních objednávek na trhu. Systém propojuje makléře a jednotlivé obchodníky, což eliminuje potřebu prostředníků, jako je tomu u tradičního systému otevřeného výtržnictví.

Elektronické obchodování umožňuje obchodníkům na různých zeměpisných místech provádět rychlé a snadné vzájemné transakce. Obchodníci, kteří se zajímají o své soukromí, mají vysokou úroveň anonymity a mohou transakce s vysokou hodnotou provádět elektronicky.

Součásti NYSE Arca

Toto jsou hlavní součásti NYSE Arca:

1. Akcie NYSE Arca

NYSE Arca Equities je první plně elektronická burza ve Spojených státech, která umožňuje obchodování a kótování cenných papírů kótovaných na burze. Burza má více než 8 000 cenných papírů kótovaných v USA a spojuje obchodníky s dalšími americkými tržními centry.

Struktura burzy je navržena tak, aby zákazníci měli prospěch z rychlého elektronického provádění obchodů, temné likvidity, transparentnosti a anonymního přístupu na trh.

Obchodníci, kteří využívají tento trh, získávají přístup na otevřené a přímé trhy a těží z rychlého elektronického provádění obchodů napříč několika centry trhu v USA. Jakmile je transakce provedena, podrobnosti se přenesou do National Securities Clearing Corporation (NSCC) National Securities Clearing Corporation (NSCC) National Securities Clearing Corporation (NSCC) poskytuje služby v oblasti řízení rizik, vypořádání a clearingu na americký trh s výměnou cenných papírů odbavení.

2. Možnosti NYSE Arca

Trh NYSE Arca Options používá hybridní obchodní systém, který kombinuje elektronický obchodní systém s tradičním otevřeným systémem obchodování s pobouřením. Trh opcí nabízí strukturu plochého trhu a podporuje obchodování s opčními kontrakty na domácí akcie, americké depozitní certifikáty a produkty obchodované na burze.

Trh NYSE Arca Options nabízí cenový model výrobce / příjemce, kdy se obchodům odstraňujícím likviditu účtuje poplatek a obchodům přidávajícím likviditu se poskytuje sleva.

Obchodníci využívající tento trh těží z různých předobchodních a poobchodních nástrojů pro řízení rizik, stejně jako z modelu cenově-časových priorit. Po provedení obchodů se informace o transakci odešlou ke zúčtování společnosti Options Clearing Corporation.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Obchodování s cennými papíry Obchodování s cennými papíry Cenné papíry k obchodování jsou cenné papíry, které společnost koupila za účelem realizace krátkodobého zisku. Společnost může zvolit spekulace s různými dluhovými nebo majetkovými cennými papíry, pokud identifikuje podhodnocený cenný papír a chce při příležitosti využít.
  • Americká burza (AMEX) Americká burza (AMEX) Americká burza (AMEX) zahájila svoji činnost v roce 1908 jako New York Curb Market Agency. AMEX byl původně složen z obchodníků a makléřů
  • Volume of Trade Volume of Trade
  • Kompozitní index NYSE Kompozitní index NYSE Kompozitní index NYSE je index, který sleduje akcie obchodované na newyorské burze. Měří také americké investiční fondy pro nemovitosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found