Komise pro cenné papíry (SEC) - přehled, historie a nastavení

Americká komise pro cenné papíry a burzy, neboli SEC, je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech Sarbanes Oxley Act Sarbanes-Oxley Act je americký federální zákon, jehož cílem bylo chránit investory tím, že zveřejní více informací o společnostech spolehlivé a přesné. a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí. Druhy trhů - Dealers, Brokers, Exchanges Markets zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce, jakož i regulaci trhů elektronických cenných papírů a dalších aktivit v zemi.

Komise pro cenné papíry (SEC)

S centrálou ve Washingtonu, D.C. a působící v 11 regionálních kancelářích po celých Spojených státech, si SEC klade za cíl poskytnout ochranu investorům Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Financí pro investory pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat. Zajistěte, aby trhy byly spravedlivé, efektivní a v pořádku. Usiluje také o vytvoření tržního prostředí, kterému mohou lidé věřit.

Historie Komise pro cenné papíry

Před vytvořením americké Komise pro cenné papíry existovaly zákony o modré obloze, které byly prosazovány na státní úrovni. Měli na starosti regulaci prodeje cenných papírů, aby chránili investující veřejnost před podvody. Bylo však shledáno, že uvedené zákony jsou neúčinné.

Kongres poté přijal zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Tento zákon se také označuje jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech, nebo zákon z roku 1933. Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých protiprávních jednání při regulaci mezistátního prodeje cenných papírů na federální úrovni, zatímco zákon o výměně cenných papírů z roku 1934 upravuje prodej cenných papírů na sekundárním trhu. SEC byla vytvořena podle části 4 zákona o burze cenných papírů z roku 1934, nazývaného také zákon o burze nebo zákon z roku 1934, za účelem prosazování federálních zákonů o cenných papírech.

Organizační uspořádání SEC

Komise pro cenné papíry se skládá z pěti komisařů jmenovaných prezidentem USA. Jeden z nich je jmenován předsedou Komise. Zákon stanoví, že ze stejné politické strany nesmí pocházet více než tři komisaři, aby byla zajištěna nestrannost.

Tady je pět divizí v rámci SEC:

1. Divize podnikových financí

Tato divize je odpovědná za pomoc Komisi pro cenné papíry při výkonu její role dohledu nad firemním zveřejňováním důležitých informací investorům. Při prodeji akcií je společnost povinna dodržovat předpisy týkající se zveřejňování informací. Úkolem divize Corporation Finance je pravidelně kontrolovat zpřístupnění dokumentů, které podávají společnosti. Pomáhá také interpretovat pravidla SEC. Rovněž dává doporučení SEC týkající se nových pravidel přijetí.

2. Divize obchodování a trhů

Toto rozdělení pomáhá SEC při zajišťování spravedlivých, řádných a efektivních trhů. Dohlíží na každodenní aktivity hlavních účastníků trhu s cennými papíry, cenných papírů, burz cenných papírů, samoregulačních organizací, clearingových agentur, převodních agentů, ratingových agentur a zpracovatelů informací o cenných papírech.

3. Divize správy investic

Rozdělení správy investic pomáhá Komisi pro cenné papíry při výkonu její role ochrany investorů a podpory tvorby kapitálu. Dohlíží a reguluje odvětví správy investic v zemi. Zajišťuje, že informace o investicích, jako jsou podílové fondy a fondy obchodované na burze, jsou užitečné pro retailové zákazníky. Divize také zajišťuje, aby regulační náklady nebyly příliš vysoké.

4. Divize vymáhání

Za prosazování zákonů o cenných papírech odpovídá divize vymáhání. Dává doporučení k zahájení vyšetřování porušení zákona o cenných papírech. Je rovněž odpovědný za úzkou spolupráci s donucovacími orgány při řešení trestních případů.

5. Divize ekonomické a rizikové analýzy

Tato divize má na starosti ochranu investorů a udržování spravedlivých, řádných a efektivních trhů. Poskytuje také ekonomické analýzy a analýzu dat a spolupracuje s téměř všemi divizemi a kancelářemi v rámci Komise.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení Komise pro cenné papíry. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Flash Crash 2010 Flash Crash 2010 Flash Crash je krach trhu, ke kterému došlo 6. května 2010. Během krachu 2010 vedly přední americké akciové indexy, včetně indexu Dow
  • Etické vs. právní normy Etické vs. právní normy Etické vs. právní normy: jaký je rozdíl? Investiční profesionálové dělají rozhodnutí, která jsou etická a respektují zákony
  • Červené vlajky podvodů Červené vlajky podvodů Červené vlajky podvodů označují nežádoucí situace nebo podmínky, které trvale přispívají k podvodům, plýtvání nebo zneužívání zdrojů.
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found