Nejlepší banky v Rusku - přehled a průvodce po 10 nejlepších ruských bankách

Centrální banka Ruské federace, založená v roce 1860, působí jako ústřední měnová autorita Ruska. Ruská centrální banka formuluje účetní pravidla pro banky v Rusku. Provádí také následující funkce:

  • Chrání ruský rubl a udržuje jeho stabilitu
  • Vydává měnu a řídí její oběh v domácí ekonomice
  • Stanovuje pravidla pro banky v Rusku, pokud jde o provádění bankovních operací
  • Implementuje devizová pravidla
  • Nastavuje a zveřejňuje oficiální směnné kurzy cizích měn vůči rublu

Banky v Rusku

Podle agentury Moody’s jsou banky v Rusku stabilní díky zlepšující se ekonomice, zmírňování úvěrových nákladů, oživení kapitálových rezerv bank v Rusku a zvýšené vládní podpoře systematicky důležitých bank.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Rusku, je tento seznam nejlepších bank v Rusku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili .

Nejlepší banky v Rusku jsou:

Sberbank

Sberbank je státní banka se sídlem v Moskvě. Banka založená v roce 1841 poskytuje finanční služby retailovým a korporátním klientům v Rusku. Je také přítomna ve 22 zemích a obsluhuje 145,6 milionu klientů a zaměstnává 325 000 zaměstnanců. Spravuje 14 regionálních bank v Rusku, 79 regionálních bankovních poboček a 15 016 poboček.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 443,20 miliardy USD a čistý zisk 94,67 miliardy USD.

VTB banka

Společnost VTB Bank, která byla založena v roce 1990, je jednou z hlavních komerčních bank v Rusku a působí v OECD a dalších zemích. Banka působí v pěti segmentech: Corporate-Investment Banking, Mid-Corporate Banking, Retail Business, Treasury a Other Business. Se sídlem v Moskvě zaměstnává přibližně 95 000 osob.

V současné době VTB dohlíží na 40 poboček s kompletními službami v Rusku, dále na 13 bankovních dceřiných společností, tři zastoupení, dvě pobočky VTB a dvě pobočky VTB Capital v jiných zemích.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 219,86 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 900 milionů USD.

Gazprombank (GPB)

Společnost GPB zahájila svoji činnost v roce 1990. Banku založil Gazprom, největší světový producent a vývozce plynu. Působí mimo Moskvu a obsluhuje více než 45 000 korporátních klientů a pět milionů soukromých klientů.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 85,24 miliard USD a čistý zisk ve výši 300 milionů USD.

Alfa Bank

Alfa Bank, která byla založena v roce 1990, je největší ze soukromých bank v Rusku. Poskytuje finanční produkty a služby korporátním a retailovým zákazníkům, což zahrnuje korporátní a retailové půjčky, vklady, platební a účetní služby, devizové operace, služby zpracování hotovosti, depozitní služby, investiční bankovnictví a další doplňkové služby pro korporátní a retailové zákazníky. Banka spravuje 733 poboček po celé zemi. S přibližně 1 500 zaměstnanci má ústředí v Moskvě.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 38,24 miliard USD a čistý zisk 527 milionů USD.

PromSvyaz Bank

Banka PromSvyaz byla založena v roce 1995. Banka působí v segmentech podnikového bankovnictví, malých a středních podniků, retailového a privátního bankovnictví a kapitálových trhů. V současné době zaměstnává přibližně 3 500 zaměstnanců se sídlem v Moskvě.

Od roku 2016 činila aktiva banky celkem 21,38 miliardy USD a čistý zisk činil 37,32 milionu USD.

Banka Otkritie Financial Corporation

Společnost Otkritie Financial Corporation Bank, která byla založena v roce 1992, nabízí služby korporátním, malým a maloobchodním klientům v Rusku. Banku tvoří segmenty podnikového bankovnictví, bankovnictví pro malé firmy, investiční bankovnictví, privátní bankovnictví a retailové bankovnictví. Spravuje 442 kanceláří a 2 900 bankomatů v Rusku. S přibližně 15 000 zaměstnanci působí mimo Moskvu.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 13,56 miliardy USD a čistý zisk ve výši 26,21 milionu USD.

Ruská zemědělská banka

Ruská zemědělská banka, která byla založena v roce 2000, je státní zemědělskou bankou. Se sídlem v Moskvě poskytuje banka komerční a retailové bankovní služby zemědělskému a venkovskému obyvatelstvu země. Dohlíží na síť 70 regionálních poboček a 1 200 dalších kanceláří a v současné době obsluhuje přibližně šest milionů zákazníků v zemi.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 33,46 miliard USD a čistá ztráta 837 milionů USD.

UniCredit Bank

Unicredit Bank se sídlem v Moskvě působí jako dceřiná společnost UniCredit S.p.A. Incorporated v roce 1989. Banka se skládá ze čtyř segmentů: korporátní a investiční bankovnictví, retailové bankovnictví, leasing a další. Dohlíží na 13 poboček a 12 zastoupení v Ruské federaci a zastoupení v Běloruské republice.

UniCredit v současné době zaměstnává přibližně 4 000 zaměstnanců a obsluhuje přibližně 1,94 milionu retailových zákazníků a více než 28 700 korporátních klientů.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 20,47 miliardy USD a čistá ztráta dosáhla 245 milionů USD.

AO Raiffeisenbank

Společnost AO Raiffeisenbank, založená v roce 1996, má sídlo v Moskvě. Banka poskytuje v Rusku korporátní a retailové bankovnictví, peněžní trh a investiční služby. Zaměstnává přibližně 7700 zaměstnanců a spravuje pět poboček a 174 prodejen po celé Ruské federaci.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 13,15 miliardy USD a čistý zisk ve výši 407 milionů USD.

Rosbank

Společnost Rosbank, která byla založena v roce 1993, je většinovým vlastníkem mezinárodní finanční skupiny Société Générale Société. Banka poskytuje komerční bankovnictví, investiční bankovnictví a služby úschovy v Rusku. Působí v následujících segmentech: retailové bankovnictví, podnikové bankovnictví a finanční a finanční instituce.

Společnost se sídlem v Moskvě provozuje osm poboček a zaměstnává přibližně 13 600 zaměstnanců ve 340 městech po celé zemi.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 15,37 miliardy USD a čistý zisk 54,23 milionu USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o kariéru v bankovnictví, budete mít oproti konkurenci kurzů finančního modelování Finance značnou výhodu.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Rusku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Číně Nejlepší banky v Číně Čínská lidová banka (PBC) je centrální bankou země. Byla založena v květnu 1948 s pravomocí provádět měnovou politiku a regulovat finanční instituce a banky v Číně (pevninská část). V zemi lze nalézt různé typy bank: specializované, zahraniční, komerční
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found