Výdaje na pojištění - přehled, typy, splatné pojištění

Výdaje na pojištění jsou částky, které společnost platí za získání pojistné smlouvy a případných dalších plateb pojistného. Platba provedená společností je uvedena jako výdaj za účetní období. Pokud se pojištění používá k pokrytí výroby a provozu, pak lze náklady na pojištění uvést ve fondu režijních nákladů a rozdělit na každou jednotku vyprodukovanou během daného období. Pokud k tomu dojde, část nákladů na pojištění bude uvedena na konci inventáře a část z nich bude uvedena v položce Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady „Vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často.

Náklady na pojištění

Společnost musí platit pojistné za všechny své pojistné smlouvy. Záměrem těchto politik není zahrnout pouze jeho majetek a produkty, ale také chránit jeho pracovníky. Všechny zásady mají prémie. Pokud jejich platnost vyprší, musí být zaznamenány jako výdaj. Neuhrazené pojistné by mělo být uvedeno jako předplacené pojištění, které je uvedeno na majetkovém účtu.

Souhrn:

  • Výdaje na pojištění jsou náklady, které společnost platí za získání pojistné smlouvy, jakož i veškeré nezaplacené měsíční náklady na pojistné z pojistných smluv.
  • Existuje několik druhů pojištění, která jsou daňově odečitatelná, v závislosti na druhu podnikání, ve kterém společnost působí.
  • Náklady na pojištění a splatné pojištění spolu souvisejí; splatné pojištění existuje v rozvaze společnosti pouze v případě, že existují náklady na pojištění.

Pojištění majetku / odpovědnosti / úrazu

Pojištění majetku, odpovědnosti a úrazu se obvykle prodává jako balíček. Pojištění majetku samozřejmě zahrnuje budovu a pozemky, které společnost vlastní, a také vše, co je uvnitř. Pojištění odpovědnosti a odpovědnosti se týká hlavně zaměstnanců společnosti a všeho, co se jim při práci může stát.

Dobrou zprávou pro společnosti o takových typech pojištění je, že je lze odečíst od daňové povinnosti Odpočitatelný daň Daňově uznatelným nákladem je jakýkoli náklad, který je považován za „běžný, nezbytný a přiměřený“ a který pomáhá podnikům vytvářet příjmy. Obvykle se odečítá z příjmů společnosti před zdaněním. jako obchodní výdaje. Závisí to samozřejmě na druhu podnikání. Většina společností však může tyto výdaje odečíst na svých formulářích daně z příjmu, aby získala daňovou úlevu.

Náklady na pojištění vs. pojištění splatné

Náklady na pojištění je poplatek, který společnost nese za pojistnou smlouvu nebo pojistky, které chce chránit sebe a své pracovníky. Dohoda je, že společnost jako pojistník platí pojistné za pojistné. Tyto zásady jsou určeny k ochraně společnosti - a zaměstnanců - před jakýmkoli nepříznivým dopadem.

Pojištění splatné je dluh, který souvisí s výdaji na pojištění. Ukazuje výši nezaplaceného pojistného společnosti. Neuhrazené výdaje musí být uhrazeny co nejrychleji. Ve většině případů je cílem nechat si je zaplatit do konce aktuálního období, aby se zabránilo dalším poplatkům z prodlení nebo aby je pojišťovna úplně nezaplatila. Splatné pojištění je součástí podnikové rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál.

Výdaje na pojištění a splatné pojištění jsou dvě různé věci, přesto spolu souvisejí. Jedno bez druhého neexistuje. Pokud by neexistovaly žádné výdaje na pojištění, nebylo by nutné platit účet za pojištění.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Podmíněná odpovědnost Podmíněná odpovědnost Podmíněný závazek je potenciální závazek, který může nebo nemusí nastat. Relevance podmíněného závazku závisí na pravděpodobnosti, že se z podmíněného závazku stane skutečný závazek, jeho načasování a přesnost, s jakou lze odhadnout částku s ním spojenou.
  • Odložená daňová odpovědnost / aktivum Odložená daňová povinnost / aktivum Odložený daňový závazek nebo pohledávka se vytváří, když existují dočasné rozdíly mezi účetní a skutečnou daní z příjmu. Existuje řada typů transakcí, které mohou vytvářet dočasné rozdíly mezi příjmy z knihy před zdaněním a zdanitelnými příjmy, a tak vytvářet odložené daňové pohledávky nebo závazky
  • Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné se vztahuje k částce peněz z pojistného plnění, kterou byste zaplatili, než nastane pojistné krytí a pojistitel zaplatí. V jiných
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found