Hodnota investice - definice, význam a způsob výpočtu

Investiční hodnota je částka, kterou by investor zaplatil za nemovitost. Odkazuje na konkrétní hodnotu aktiva na základě určitých parametrů. Jedná se o měření hodnoty majetku aktiva jednotlivcem.

Hodnota investice

Potenciální investoři často přijmou metriku investiční hodnoty, když se rozhodnou investovat do nemovitosti (nemovitosti) s ohledem na určité osobní investiční cíle. Může zahrnovat určitou návratnost investic Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic. míra, kterou hledají v investici. Hodnotová metrika je motivována vírou určité investiční strategie.

Důležitost hodnoty investice

Důvodem, proč je investiční hodnota důležitá pro potenciální kupce nemovitosti, je to, že chtějí porovnat cenu nemovitosti s očekávanou mírou návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice nad časové období spojené s počátečními náklady investice vyjádřenými v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce. Když zjistí konkrétní míru návratnosti, mohou měřit konečné výsledky investice s předpokládanou cenou, kterou za nemovitost zaplatí. Umožňuje investorovi přijímat inteligentní nákupní rozhodnutí, která jsou v souladu s jejich investičními cíli.

Jak určit investiční hodnotu

Jelikož hodnota investice závisí na cílech investora, je hodnota pro každého investora jedinečná. Různí investoři mohou používat stejné metody oceňování a přicházet s různými hodnotami investic. Investoři si mohou při určování investiční hodnoty aktiva vybrat z několika metod oceňování. Níže uvádíme nejčastěji používaná investiční opatření:

1. Srovnatelný prodej

Přístup srovnávání prodeje používají také odhadci. Investor porovná podobné nemovitosti na čtvereční stopu nebo na jednotku.

2. Multiplikátor hrubého nájemného

Metrika měří hodnotu investice vynásobením hrubého nájemného, ​​které nemovitost vyprodukuje za rok, multiplikátorem hrubého nájemného (GRM). Hodnota GRM je odvozena z podobných nemovitostí na stejném trhu.

3. Hotovost při vrácení peněz

Hotovost při vrácení peněz Hotovost při vrácení peněz Hotovost při vrácení peněz je poměr návratnosti, který vypočítává celkovou hotovost vydělanou z celkové investované hotovosti. Výše celkové vydělané hotovosti je obecně založena na ročním peněžním toku před zdaněním. Jedná se o jednoduchou finanční metriku, která umožňuje posoudit peněžní toky z aktiv společnosti generujících příjmy. údaj se vypočítá vydělením pro forma hotovosti prvního roku celkovou počáteční investicí.

4. Přímá kapitalizace

Přímá kapitalizace je další metrika, kterou používají odhadci. Zahrnuje kapitalizaci toku příjmů nemovitosti a je běžnou metodou používanou k určení tržní a investiční hodnoty komerčního majetku.

5. Diskontovaný peněžní tok (DCF)

Model DCF Model diskontovaných peněžních toků DCF Vzorec diskontovaných peněžních toků DCF je součet peněžních toků v každém období dělený jedním plus diskontní sazba zvýšená k síle období #. Tento článek rozděluje vzorec DCF na jednoduché termíny s příklady a videem výpočtu. Vzorec se používá k určení hodnoty podniku se používá k výpočtu čisté současné hodnoty, vnitřní míry návratnosti a srovnání akumulace kapitálu. Poměry uvedené výše, i když poskytují užitečné informace, také přicházejí s několika omezeními. Tato omezení se řeší výpočtem diskontovaného peněžního toku.

Hodnota investice vs. tržní hodnota

Zatímco hodnota investice měří potenciální hodnotu investice na základě určitých podmínek, tržní hodnota měří skutečnou hodnotu investice na základě sil nabídky a poptávky Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích „dodávané množství zboží a požadované množství tohoto zboží se navzájem rovnají. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. na volném trhu. Tržní hodnota se určuje pomocí procesu hodnocení. Liší se od investiční hodnoty, která bere v úvahu jedinečné cíle, záměry a potřeby dané nemovitosti.

Hodnota investice může být nižší nebo vyšší než tržní hodnota. Závisí to na konkrétní situaci nemovitosti v té době. Investiční hodnota může být vyšší než tržní hodnota, pokud kupující umístí na nemovitost vyšší hodnotu než informovaný kupující.

Ve skutečném světě může taková situace existovat, pokud společnost rozšíří své prostory o větší budovu, která je uvedena na prodej přímo v její současné kanceláři. Společnost je ochotna souhlasit s cenou vyšší, než je tržní hodnota budovy, aby se zajistilo, že konkurenti zůstanou mimo oblast.

V takovém případě je dodatečná investiční hodnota odvozena od strategické výhody, kterou společnost získá koupí nemovitosti. Jediný investor může také souhlasit s investiční hodnotou, která je vyšší než tržní hodnota. K tomu dochází, pokud investor obdrží zvláštní daňový status nebo vysoce výhodné podmínky financování.

Alternativně může být investiční hodnota také pod tržní hodnotou. Může se stát, že investice není typem nemovitosti, na kterou by investor obvykle soustředil své úsilí. Například multi-rodinný developer, který zvažuje myšlenku rozvoje hotelu, může způsobit, že investiční hodnota bude nižší než tržní hodnota.

Může to být důsledkem vysokých nákladů spojených s učením se, jak nemovitost rozvíjet, nebo proto, že investoři požadují vyšší než průměrný výnos z nemovitosti kvůli alokaci a diverzifikaci jejich portfolia.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Očekávaný výnos Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.
  • Finanční analýza nemovitostí Finanční analýza nemovitostí Výpočet NOI Finanční analýzu nemovitostí začneme výpočtem čistého provozního příjmu (NOI). Níže uvádíme několik předpokladů
  • Kalkulačka návratnosti investic Šablona kalkulačky návratnosti investic Tato kalkulačka návratnosti investic vám ukáže, jak vypočítat návratnost investic pomocí čtyř různých přístupů. Návratnost investice (ROI) je finanční poměr používaný k výpočtu výhody, kterou investor obdrží ve vztahu k jeho investičním nákladům, nejčastěji měřený jako čistý příjem dělený původními náklady
  • Zásady oceňování Zásady oceňování Níže jsou uvedeny hlavní zásady oceňování, které musí vlastníci podniků, kteří chtějí ve svém podnikání vytvářet hodnotu, znát. Ocenění podniku zahrnuje

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found