Síť s přidanou hodnotou (VAN) - přehled, typy, výhody

Sítě s přidanou hodnotou (VAN) využívají podniky k vzájemné výměně informací. Hlavním cílem VAN je usnadnit elektronickou výměnu dat (EDI) mezi podniky. VAN sedí na existujícím společném nosiči. Dopravce poskytuje další služby navíc k infrastruktuře zvané služby s přidanou hodnotou. Proto síť s přidanou hodnotou.

Síť s přidanou hodnotou

VAN je uzavřená síť, což znamená, že k datům mají přístup pouze členové sítě. VAN nejsou připojeny k širšímu internetu a používají jinou infrastrukturu.

Mezi typické poskytovatele VAN patří:

  • Telekomunikační společnosti
  • Průmyslové skupiny
  • Specializovaní poskytovatelé služeb
  • Velké společnosti Nadnárodní korporace Nadnárodní korporace je společnost, která působí ve své domovské zemi i v dalších zemích po celém světě. Udržuje centrální kancelář

Typy sítí s přidanou hodnotou

Existují tři typy VAN, založené na způsobu připojení počítačů v síti:

1. Jeden na jednoho

Síť one-to-one je spojení mezi dvěma podniky, které si vyměňují data.

2. Jeden na mnoho

Jediný podnik propojený s několika dalšími podniky, např. Hlavní maloobchodní prodejce Prodejce Prodejce označuje osobu nebo společnost, která prodává něco jiné osobě nebo subjektu. Prodejci lze využít na různých místech dodávky připojené k jejím různým dodavatelům.

3. Mnoho na mnoho

Více podniků propojených navzájem. Toto je nejběžnější typ sítě používaný na finančních trzích, protože existuje mnoho účastníků trhu, kteří jsou navzájem propojeni prostřednictvím jednoho místa.

Síť s přidanou hodnotou (VAN)Obrázek 1: Typy sítí s přidanou hodnotou (ikony)

Výhody VAN

Sítě s přidanou hodnotou umožňují elektronickou komunikaci mezi podniky s využitím dostupných technologických výhod, které jsou uvedeny níže:

1. Oprava chyby

VAN pomáhají při opravách chyb, protože snižují zapojení člověka a zlepšují vedení záznamů. Mohou provádět kontroly na úrovni transakcí a zajistit minimální chyby.

2. Vylepšená výměna

Výměna dat se stává VAN v reálném čase. To zlepšuje rozhodování a vedení záznamů a poskytuje základní obchodní inteligenci pro generování přehledu o operacích.

3. Zabezpečte

Elektronické datové přenosy lze bezpečně provádět pomocí šifrování. Veškerá komunikace mezi podniky může být šifrována, aby chránila obchodní tajemství.

4. Standardizované

VAN přenášejí data pomocí standardních formátů, jako jsou XML a CSV. Umožňují čtení dat pomocí různých Enterprise Resource Planning (ERP) Enterprise Resource Planning (ERP) Enterprise resource planning - běžněji označované jako ERP - je softwarový systém používaný ke správě a údržbě funkcí podniku. Úkoly se obvykle provádějí v reálném čase. software používaný společnostmi. Umožňují také použití novějších technologií, aniž by se měnily stávající technologie.

Výzvy pro VAN

Sítě s přidanou hodnotou jsou nesmírně užitečné. V době internetu a vysoce rozvinutých komunikačních schopností však existuje několik faktorů, včetně:

1. Stavební náklady

Jak již bylo řečeno, VAN jsou samostatné sítě, což znamená, že společnost bude muset najmout specializované osoby Průvodce platem softwarového inženýra V tomto průvodci platem softwarového inženýra pokrýváme několik úloh softwarového inženýra a jejich odpovídající střední platy pro rok 2018. Softwarový inženýr je profesionální kdo aplikuje principy softwarového inženýrství v procesech návrhu, vývoje, údržby, testování a hodnocení softwaru používaného v počítači k vybudování sítě a také při platbě za infrastrukturu. Na druhou stranu, internetové systémy přicházejí s většinou infrastruktury již zavedené a je třeba provést pouze softwarovou práci.

2. Údržba a upgrade

K udržení chodu sítě je nutný technický a specializovaný personál. Aktualizace je navíc obtížná také kvůli jedinečné povaze sítí. Ve srovnání je mnohem jednodušší udržovat internetové technologie, aniž by vyžadovaly velmi vysoký stupeň technické náročnosti.

Více zdrojů

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • 32bitový vs 64bitový počítač 32bitový vs 64bitový počítač Je důležité vědět, zda vlastníte 32bitový vs. 64bitový počítač, abyste maximalizovali jeho výpočetní kapacitu. Způsob, jak poznat 32bitové a 64bitové procesory
  • Blockchain Blockchain Síť blockchainu umožňuje údržbu rostoucího seznamu záznamů. Blockchain autentizace je to, co podporuje zabezpečení kryptoměny.
  • Pět nejlepších aplikací pro malé firmy Pět nejlepších aplikací pro malé firmy Jakých je pět nejlepších aplikací pro malé firmy? Ve světě postaveném na technologiích pomáhají společnosti pro lepší fungování aplikací pro inteligentní zařízení a počítače
  • Virtuální tým Virtuální tým Virtuální tým, známý také jako geograficky rozptýlený tým nebo vzdálený tým, je skupina lidí, kteří komunikují prostřednictvím elektronické komunikace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found