Analytik úvěrového výzkumu - přehled, odpovědnosti, vzdělávání

Analytik úvěrového výzkumu je odpovědný za prozkoumání kreditní historie jednotlivce (nebo společnosti). Kreditní skóre Kreditní skóre je číslo představující finanční a kreditní postavení jednotlivce a schopnost získat finanční pomoc od věřitelů. Věřitelé používají kreditní skóre k posouzení kvalifikace potenciálního dlužníka na půjčku a konkrétních podmínek půjčky. a finanční informace, které jim pomohou určit, jak jsou bonitní. Analytik musí důkladně prozkoumat osobní a finanční zázemí každého žadatele o úvěr, aby věřiteli pomohl určit, zda žadatel stojí za riziko nabídnout úvěr nebo půjčku.

Analytik úvěrového výzkumu

Primárním úkolem analytika úvěrového výzkumu je - jak název napovídá - výzkum žadatele. Znamená to shromáždit a zkontrolovat spoustu informací, které zahrnují výkazy zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. , rozvahy a další související informace.

Souhrn:

  • Analytik úvěrového výzkumu je zodpovědný za shromažďování informací o žadatelích, kteří hledají půjčku nebo úvěrovou linii, a pomáhá věřiteli určit, jak bonitní je žadatel.
  • Analytik úvěrového výzkumu používá věci, jako jsou informace o příjmu, kreditní historii a rozvahy, aby pomohl určit, jak riskantní je nabídnout konkrétnímu žadateli půjčku nebo úvěrovou linii.
  • Jediným skutečným vzdělávacím požadavkem pro analytika úvěrového výzkumu je středoškolské vzdělání; u zaměstnavatelů je však větší pravděpodobnost, že si vyberou jednotlivce s vysokoškolským vzděláním nebo s vysokoškolským vzděláním v oboru financí a / nebo podnikání.

Odpovědnosti analytika úvěrového výzkumu

Po úspěšném prozkoumání a odhalení příslušných informací uchazeče musí analytik úvěrového výzkumu čísla shromáždit. Analytici obvykle pracují pro banky, finanční instituce a další organizace, které půjčují peníze nebo rozšiřují úvěrové linky.

Věřitelé Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po průchodu Federální rezervní zákon z roku 1913 zohledňuje celou řadu faktorů, včetně toho, kolik půjček / úvěrových linek žadatel dostal, jestli mají nesplacené dluhy a kolik, jaký typ zaměstnání mají a vyhlídky na budoucí příjem.

S využitím všech shromážděných údajů musí analytik úvěrového výzkumu použít běžné analýzy a vzorce, aby přišel se základním hodnocením celkového rizika. Tento proces v zásadě poskytuje věřiteli následující informace:

  • Historie půjček / úvěrových linek
  • Jak rychle / úspěšně žadatel splatil dluhy
  • Kolik příjmů / financování žadatel má nebo bude muset splácet nové dluhy

Výše uvedené informace jsou pro věřitele zásadní, protože jim pomáhají lépe porozumět žadateli a pravděpodobnosti splácení dluhů. Čím efektivněji žadatel splácí minulé dluhy (ekonomicky a včas), tím méně rizikový je žadatel považován. Pokud si věřitel musí vybrat mezi několika žadateli, je pravděpodobné, že si vybere žadatele s nejnižší úrovní rizika. Úvěrové riziko Úvěrové riziko je riziko ztráty, ke kterému může dojít v důsledku nedodržení podmínek jakékoli strany. finanční smlouva, zejména,.

Vzdělávací požadavky a informace o platu

Zatímco jediným skutečným požadavkem na pozici analytika úvěrového výzkumu je středoškolské vzdělání, zaměstnavatelé mají tendenci dívat se příznivěji na kandidáty s alespoň některými vysokoškolskými kurzy. Kandidáti, kteří mají vysokoškolské vzdělání - zejména v oblastech podnikání, financí, matematiky nebo jiné finančně založené oblasti - jsou zařazeni na první místo v seznamu úvah o pozici.

Plat analytika úvěrového výzkumu závisí na několika faktorech, jako je oblast, kde analytik pracuje, typ společnosti zaměstnávající analytika a typ vzdělání analytika. Od roku 2019 se průměrný plat v USA pro analytiky úvěrového výzkumu pohybuje kolem 62 000 $ ročně. Analytici mohou také získat provizi za případy, na kterých pracují. Závisí to opět na povaze společnosti zaměstnávající analytika a na tom, zda společnost vydělává peníze na uchazeči.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Nejlepší finanční práce v korporaci Nejlepší finanční práce v korporaci Ve světě podnikových financí existuje spousta pracovních míst. Nejlepší finanční pozice ve společnosti se liší podle odvětví, seniority a kompenzace. V této příručce prozkoumáme hlavní finanční úlohy, které můžete ve společnosti mít.
  • Analýza úvěrového rizika Analýza úvěrového rizika Analýzu úvěrového rizika lze považovat za rozšíření procesu přidělování úvěrů. Poté, co jednotlivec nebo podnik požádá banku nebo finanční instituci o půjčku, půjčující instituce analyzuje potenciální přínosy a náklady spojené s půjčkou.
  • Analýza půjčky Analýza půjčky Analýza půjčky je metoda hodnocení, která určuje, zda jsou půjčky poskytovány za reálných podmínek a zda potenciální dlužníci mohou a jsou ochotni půjčku splatit. Kontroluje způsobilost potenciálního dlužníka podle kritérií stanovených pro půjčování.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found