Analýza akrečního ředění - měření dopadu akvizice

Akrece a ředění odkazují na jednoduchý test, který určuje dopad akvizice nebo fúze na zisk společnosti na akcii (EPS) zisk na akcii (EPS) zisk na akcii (EPS) EPS je finanční poměr, který vyděluje čistý zisk dostupný pro běžné akcionáře průměrné nevyřízené akcie za určité časové období. Vzorec EPS naznačuje schopnost společnosti vytvářet čistý zisk pro běžné akcionáře. . Analýza akrečního ředění pomáhá nabyvateli (kupujícímu) vážit důsledky fúze a zahrnuje všechny faktory a složitosti.

Příklad analýzy akrečního ředění

Obrázek z kurzu finančního modelování fúzí a akvizic Finance.

Navýšení

Akretivní akvizice nebo sloučení je takové, kde je pro forma (po dohodě) zisk na akcii větší než EPS nabyvatele (kupujícího) před uzavřením obchodu.

Pro Forma (po dohodě) EPS> EPS kupujícího

Ředění

Ředicí akvizice nebo fúze je takové, kde pro forma (post-deal) EPS je menší než EPS akvizičního podniku, pokud před uzavřením obchodu stojí samostatně.

Pro Forma (po dohodě) EPS <EPS kupujícího

Beze ztrát

Tento scénář je docela vysvětlující. Po fúzi nebo akvizici by získávající (kupující) společnost byla v podstatě „zlomová“. Jinými slovy by to nemělo žádný dopad na EPS nabyvatele a EPS společnosti by byl stejný před a po uzavření obchodu.

Pro Forma (po dohodě) EPS = žádný dopad na EPS kupujícího

Konsenzuální EPS

Dopad (narůstání / zředění) fúze nebo akvizice je obecně založen na konsensuálním zisku na akcii. Ceny akcií většiny veřejných společností odrážejí EPS a měly by být použity jako základ pro výpočty. Jedním z opravdu skvělých nástrojů pro odhad příjmů společnosti je Thomson Reuters I / B / E / S.

Thomson Reuters I / B / E / S (dříve First Call Corporation) je průkopníkem v oblasti výzkumu zprostředkovaného makléři, odhadů příjmů a mnoha dalších důležitých finančních informací. Odhady příjmů Thomson Reuters I / B / E / S nabízejí konzistentní globální finanční údaje, které obsahují informace o více než 21 000 společnostech na více než 480 zavedených a rozvíjejících se trzích po celém světě. Thomson Reuters nabízí analytiky z významných mezinárodních výzkumných společností, aby zajistili široké pokrytí nad rámec místních odborných znalostí.

Thomas Reuters I / B / E / S zahrnuje následující:

  • Souhrnné odhady a skutečnosti
  • Podrobné odhady a skutečnosti
  • Pokyny
  • Shrnutí a odhad cenového cíle
  • Údaje o překvapení
  • Doporučení, shrnutí a skutečnosti
  • Přepracované skutečnosti
  • Mechanismus dodání QFS

Úroveň akrečního ředění jako kritický problém

Vzhledem k tomu, že analýza akrece a ředění je jednoduchý test, který se používá k určení, zda navrhované sloučení nebo akvizice zvýší nebo sníží zisk po akci po transakci (EPS), je zásadní při určování, zda by společnost měla udělat skok. Analýza hodnotí finanční dopad fúze nebo akvizice na společnost. Ty musí být pečlivě zváženy dříve. Test určuje, zda je transakce pro nabyvatele cenově dostupná a jakou synergii může získat.

Pomůže také určit důvody kombinování obou společností. Pokud je ředění příliš velké, společnost pravděpodobně nebude pokračovat v transakci, protože by to bylo škodlivé vs. prospěšné. Pokud se ukáže, že narůstání je vysoké, bude to mít zcela opačný účinek.

Přečtěte si více o fúzích a akvizicích

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling & Valuation Analyst. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari a na misi, která vám pomůže posunout vaši kariéru. Další informace najdete v následujících bezplatných finančních zdrojích:

  • Akvizice aktiv Akvizice aktiv Akvizice aktiv je nákup společnosti nákupem jejích aktiv namísto jejích akcií. Ve většině jurisdikcí akvizice aktiv obvykle zahrnuje také převzetí určitých závazků. Protože však strany mohou vyjednávat o tom, která aktiva budou získána a která pasiva budou převzata, může být transakce mnohem flexibilnější
  • Akvizice akcií Akvizice akcií Při akvizici akcií prodávají jednotliví akcionáři svůj podíl ve společnosti kupujícímu. Při prodeji akcií kupující předpokládá vlastnictví aktiv i pasiv - včetně potenciálních závazků z minulých akcí podniku. Kupující pouze vkročí do kůže předchozího majitele
  • Asset vs. Stock Deal Asset Purchase vs Stock Purchase Asset purchase vs stock purchase - dva způsoby nákupu společnosti a každá metoda přináší výhody kupujícímu a prodejci různými způsoby. Tento podrobný průvodce zkoumá a uvádí výhody, nevýhody a důvody pro strukturování transakce aktiv nebo transakce akcií v transakci fúzí a akvizic.
  • Oddíl 368 Oddíl 368 Oddíl 368 nastiňuje formát daňového zacházení s reorganizacemi, jak je popsáno v Internal Revenue Code (IRC) z roku 1986. Tyto reorganizační transakce však musí splňovat určité zákonné požadavky, aby bylo možné je zařadit pro příznivé zacházení. Kromě toho existuje další precedens mimo kodifikované znění
  • Nerozdělený zisk

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found