Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) - přehled

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) je společnost se sídlem v USA, která působí jako centralizovaná clearingová a vypořádací společnost pro různé třídy aktiv. Svým účastníkům trhu poskytuje řadu vypořádacích služeb s cílem usnadnit závazky vyplývající z jejich obchodních aktivit na různých investičních trzích.

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC)

Kromě služeb po vypořádání poskytuje DTCC svým členům úschovu cenných papírů a služby související s daněmi. Společnost byla založena v roce 1999 spojením rolí National Securities Clearing Corporation (NSCC) National Securities Clearing Corporation (NSCC) The National Securities Clearing Corporation (NSCC) poskytuje řízení rizik, vypořádání a clearingové služby na americkém trhu s cennými papíry a depozitní svěřenecká společnost (DTC).

Jak NSCC, tak DTC jsou dceřinými společnostmi DTCC a mají za úkol clearing obchodů za účelem usnadnění transakcí a poskytování depozitních služeb členům. Hlavní uživatelé jsou vlastníky DTCC, z čehož vyplývá, že jsou dealerskými makléři transakcí na finančních trzích.

souhrn

  • Společnost Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) je uživatelem vlastněné družstvo, které pomáhá účastníkům s clearingovými službami různých tříd aktiv.
  • Zúčtovací firmy mohou ve své zprostředkovatelské roli vydělat zisky, například zabezpečení od prodejce a hotovost od kupujícího.
  • Společnost Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) se skládá z Depositary Trust Company (DTC) a National Securities Clearing Corporation (NSCC) jako jejích dceřiných společností, které usnadňují pohyb cenných papírů pro čisté vypořádání.

Jak Depository Trust and Clearing Corporation Funguje

DTCC je každý den zapojen do bilionů transakcí s cennými papíry. Společnost hraje ústřední roli při vypořádání transakcí mezi kupujícími a prodávajícími cenných papírů, snižování rizik a ochraně integrity globálních finančních trhů.

Například když investor objedná cenné papíry prostřednictvím profesionálního makléře, obchodní informace se předají NSCC nebo ekvivalentní clearingové společnosti pro clearingové služby. Na konci transakce NSCC poskytne zprávu makléři a všem dalším profesionálům zapojeným do obchodu. Obsah zprávy zahrnuje splatnou částku a pozice čistých cenných papírů po uzavření obchodu.

NSCC dává DTCC pokyny pro vypořádání. DTCC zajišťuje hladký převod finančních prostředků od kupujícího k prodejci. Během transakce je makléř odpovědný za odpovídající úpravu účtu klienta. Celý cyklus obvykle probíhá ve stejný den, kdy dojde k transakci. Proces je stejný pro retailové investory, stejně jako pro institucionální investory.

DTCC vypořádává velkou část cenných papírů v USA. Úspěšné dokončení transakce s cennými papíry závisí na kroku vypořádání. Proces vypořádání zajišťuje včasné a správné provedení obchodů, což přispívá k důvěře investorů a minimálním tržním rizikům. Efektivní provádění obchodu zároveň dává investorům jistotu, že nepřijdou o své prostředky zprostředkovatelům, jako jsou makléřské společnosti Brokerage A Brokerage A zprostředkování poskytuje zprostředkovatelské služby v různých oblastech, např. Investování, získání úvěru nebo nákup nemovitostí. Makléř je zprostředkovatel, který.

DTTC je zodpovědný za zúčtování, vypořádání a šíření dostatečných informací o různých produktech cenných papírů - včetně alternativních investičních možností, hypoték a státem zajištěných cenných papírů, komunálních a podnikových dluhopisů a podílových fondů.

Zúčtovací společnosti mohou někdy vydělávat poplatky za zúčtování kvůli své roli třetí strany během obchodování. Například clearingová společnost může obdržet cenné papíry od prodejce nebo hotovost od kupujícího. Zúčtovací středisko poté zpracuje výměnu a získá za službu příspěvek.

Velikost poplatku je úměrná typu obchodovaného nástroje, velikosti transakce a objemu požadované služby. Čím více transakcí se uskuteční za den, tím vyšší jsou výdělky generované ve stejný den. V případě futures kontraktů Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. , mohou se kumulovat poplatky za zúčtování, protože poplatek za smlouvu je rozložen na dlouhé období na základě dlouhodobé pozice.

Historie společnosti Depository Trust and Clearing Corporation

Společnost Depository Trust Company (DTC) vznikla v roce 1973 s cílem zlepšit zabezpečení a snížit rostoucí objem papírování poté, co v USA na konci 60. let prudce vzrostl objem transakcí s cennými papíry. Výměna cenných papírů dříve probíhala ve fyzické podobě, stovky šeků nesly šeky a certifikáty. Taková výměna bezpečnostních certifikátů byla neefektivní, obtížná a nákladná.

Břemeno papírování se stalo masivním během pozdních šedesátých let, kdy objemy obchodů na newyorské burze (NYSE) neočekávaně vzrostly na 15 milionů akcií denně. Výsledkem bylo nesystematické hromadění akciových certifikátů, aniž by byly zasílány poštou nebo někdy zasílány na nesprávné adresy.

Finanční průmysl potřeboval zajistit bezpečnost certifikátů fyzických akcií a zároveň usnadnit obchod lepším způsobem. Za tímto účelem byla v roce 1968 zřízena Ústřední certifikační služba a v roce 1976 byla založena společnost National Securities Clearing Corporation (NSCC). Později, v roce 1999, byly DTC a NSCC spojeny a vytvořily holdingovou společnost, která se stala známou jako depozitář Trust and Clearing Corporation (DTCC).

DTCC - dceřiné společnosti

DTC vs. NSCC

The Depozitní svěřenecká společnost (DTC) je dceřinou společností DTCC. Byla založena v roce 1973 s cílem minimalizovat náklady a usnadnit zúčtování a vypořádání cenných papírů. Dosahuje svého účelu imobilizací cenných papírů a úpravou změn na účtu prodejce.

DTC zvyšuje efektivitu podnikových akcií tím, že si ponechává aktivní problémy zabezpečení. Rovněž usnadňuje pohyby cenných papírů pro čisté vypořádání NSCC a institucionální čisté vypořádání, které často zahrnuje bezpečnost a peněžní převody mezi makléři a správci.

Služby zúčtování DTCC nabízené prostřednictvím její dceřiné společnosti, DTC, zvyšují efektivitu na trhu tím, že snižují rizika a na konci dne poskytují klientům povinnosti vypořádání. DTC také nabízí širokou škálu servisu aktiv pro elektronickou registraci a převod služeb, podnikové akce a upisování. Společnost je registrována jako clearingová společnost u Komise pro bezpečnost a výměnu cenných papírů v USA (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo výměnu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za provádění federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí.

Na druhou stranu National Securities Clearing Corporation (NSCC) byla založena v roce 1976 s cílem nabídnout centralizované zúčtování, informace, služby vypořádání a řízení rizik v odvětví cenných papírů. Společnost dále nabízí mnohostranné vzájemné započtení, které umožňuje makléřům vyrovnat nákupní a prodejní pozice do jedné platební povinnosti, aby minimalizovali své kapitálové požadavky a vystavení rizikům.

Zřízení NSCC přišlo v důsledku vysoké poptávky po certifikátech papírových akcií, což způsobilo, že burza jednou týdně zanikla. V důsledku toho bylo navrženo mnohostranné započtení, které zahrnuje několik stran, které místo jednotlivých vypořádání shrnují transakce v centralizované zóně.

Přístup mnohostranného započtení umožňuje transakce, aniž by nutně vyžadovalo více platebních plateb a fakturaci mezi transakčními stranami. V současné době společnost poskytuje clearingové a vypořádací služby pro každého kupujícího a prodejce cenných papírů. Pomáhá minimalizovat hodnotu platby přibližně o 98% denně.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Clearing House Clearing House Zúčtovací středisko funguje jako prostředník mezi dvěma subjekty nebo stranami, které se účastní finančních transakcí. Jeho hlavní rolí je zajistit hladký průběh transakce, kdy kupující obdrží obchodovatelné zboží, které má v úmyslu získat, a prodejce obdrží zaplacenou správnou částku
  • Depository Trust Company (DTC) Depository Trust Company (DTC) Depository Trust Company (DTC), společnost se sídlem v USA, je centrálním depozitářem cenných papírů, který přijímá vklady z více než 65 zemí. To
  • Řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které tvoří součást života podniku. Obvykle se to dělá s
  • Národní asociace automatizovaného zúčtování (NACHA) Národní asociace automatizovaného zúčtování (NACHA) Národní asociace automatizovaného zúčtování (NACHA) má na starosti udržování všeho, co souvisí se správou, vývojem a správou

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found