Top Banks in China - Overview and Guide to Top 10 Banks in China

Čínská lidová banka (PBC) je centrální bankou země. Byla založena v květnu 1948 s pravomocí provádět měnovou politiku a regulovat finanční instituce a banky v Číně (pevninská část).

Nejlepší banky v Číně

Různé typy bank v Číně jsou:

  • Specializované banky - Čtyři specializované banky v zemi zahrnují Agricultural Bank of China (ABC), Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) a Bank of China (BOC)
  • Banky se zvláštním účelem půjčování - Mezi ně patří Čínská zemědělská rozvojová banka (ADBC) a Čínská rozvojová banka (CDB)
  • Komerční banky
  • Zahraniční banky

Moody’s hodnotí čínský bankovní systém jako stabilní poté, co vláda přijala koordinovanější politická opatření k omezení stínového bankovnictví.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Číně, je tento seznam nejlepších bank v Číně užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Číně jsou:

Průmyslová a obchodní banka v Číně (ICBC)

Společnost byla založena v roce 1984 a poskytuje mezinárodní bankovní produkty a služby po celém světě. Banka zahrnuje segmenty Korporátní bankovnictví, Osobní bankovnictví a Treasury operace. ICBC má sídlo v Pekingu a zaměstnává kolem 465 000 osob.

K 31. prosinci 2016 provozovala přibližně 16 788 tuzemských institucí a 412 zámořských institucí a přibližně 1 507 korespondenčních bank.

Ve stejném období činila celková aktiva banky 3 812 miliard USD a čistý zisk 44,07 miliardy USD.

Čínská stavební banka

Společnost China Construction Bank, založená v roce 1954, nabízí v Čínské lidové republice různé bankovní a související finanční služby. Banka se skládá z divizí Corporate Banking, Personal Banking a Treasury Business. Sídlí v Pekingu a spravuje přibližně 14 956 domácích institucí a 29 zámořských institucí.

V roce 2016 dosáhla celková aktiva banky 3 311 miliard USD a čistý zisk dosáhl 36,64 miliardy USD.

Agricultural Bank of China

Čínská zemědělská banka působící v Pekingu byla založena v roce 1951. Banka poskytuje produkty a služby podnikového a retailového bankovnictví prostřednictvím svých 500 000 zaměstnanců. Funguje prostřednictvím segmentů korporátního bankovnictví, osobního bankovnictví a treasury operací.

K 31. prosinci 2016 banka spravovala 23 682 poboček v Číně, 10 zámořských poboček a tři zámořské zastoupení.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 3 091 miliard USD a čistý zisk ve výši 29,07 miliardy USD.

čínská banka

Byla založena v roce 1912, což z ní činí jednu z nejstarších dosud existujících bank v Číně, a její hlavní sídlo je v Pekingu. Působí v šesti segmentech: korporátní bankovnictví, osobní bankovnictví, treasury operace, investiční bankovnictví, pojišťovnictví a další operace. Podílí se také na leasingu letadel. Banka v současné době zaměstnává přibližně 308 000 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 2,886 bilionu USD a čistý zisk činil 29,07 miliardy USD.

Čínská rozvojová banka

China Development Bank byla založena v roce 1994. Nabízí různé bankovní a finanční produkty a služby v Číně a dalších zemích. Banka zahrnuje segmenty bankovnictví, kapitálové investice, leasing a cenné papíry. Působí prostřednictvím 37 primárních a tří sekundárních poboček v Číně, jedné pobřežní pobočky v Hongkongu a pěti zastoupení v Káhiře, Moskvě, Riu de Janeiru, Caracasu a Londýně. S 3500 zaměstnanci má ústředí v Pekingu.

Od roku 2016 činila aktiva banky celkem 26,31 miliardy USD a čistý zisk činil 246 milionů USD.

Poštovní spořitelna v Číně (PSBC)

Společnost PSBC, založená v roce 2007, nabízí různé bankovní produkty a služby pro retailové a korporátní zákazníky v Čínské lidové republice. Sídlí v Pekingu a v současnosti zaměstnává přibližně 170 000 zaměstnanců.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1 305 miliard USD a čistý zisk ve výši 6,28 miliardy USD.

Bank of Communications

Banka komunikací se sídlem v Šanghaji byla založena v roce 1908. Banka nabízí různé produkty a služby komerčního a retailového bankovnictví, zejména v Číně. S přibližně 95 000 zaměstnanci působí prostřednictvím sítě přibližně 232 poboček a 3285 bankovních poboček v Číně, 65 zámořských bankovních poboček a zastoupení v Torontu.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 1325 miliard USD a čistý zisk 10,58 miliardy USD.

Industrial Bank Co Ltd

Společnost Industrial Bank Co Ltd, která byla založena v roce 1988, nabízí služby osobního, podnikového a institucionálního bankovnictví. Z ústředí ve Fuzhou spravuje banka přibližně 126 poboček a 2 003 prodejen a zaměstnává přibližně 56 000 zaměstnanců.

Od roku 2016 dosáhla celková aktiva banky 961 miliard USD a čistý zisk činil 85,06 miliardy USD.

China Citic Bank Corp

China Citic Bank Corp nabízí několik bankovních produktů a služeb v Čínské lidové republice, Hongkongu a dalších zemích. Byla založena v roce 1987 a působí v segmentech korporátního bankovnictví, osobního bankovnictví a treasury podnikání.

K 31. prosinci 2016 banka spravovala 1 424 poboček, z toho 38 poboček prvního řádu, 105 poboček druhého řádu a 1 281 dílčích poboček. S 58 000 zaměstnanci má sídlo v Pekingu.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 39 miliard USD a čistý zisk ve výši 329 milionů USD.

Čínská obchodní banka

Společnost China Merchant Bank, která byla založena v roce 1987, působí v segmentech velkoobchodního financování, maloobchodu a dalších obchodních segmentů. K 31. prosinci 2016 banka dohlížela na síť 136 poboček, 1672 dílčích poboček, jednoho provozního centra na úrovni pobočky, jedné zastoupení, 3 495 samoobslužných center, 1723 bankomatů a 10 138 přijímání vkladů a hotovosti výběrové automaty a 11 067 vizuálních čítačů. S 10 000 zaměstnanci má sídlo v Shenzhenu.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 938 miliard USD a čistý zisk 9,8 miliardy USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pro kariéru v bankovnictví získáte s námi kurzy finančního modelování významnou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Číně. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Hongkongu Nejlepší banky v Hongkongu Toto je průvodce po 10 nejlepších bankách v Hongkongu. Hongkongský bankovní systém je tříúrovňový systém skládající se z licencovaných bank, bank s omezenou licencí a bank přijímajících vklady. Seznamte se s top 10 bankami v Hongkongu, včetně HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found