Ukazatel skladování zemního plynu - přehled, jak to funguje, dopad na trh

Indikátor skladování zemního plynu je odhadem pracovního plynu ve skladu na národní i regionální úrovni, jak uvádí Energetická informační agentura USA (EIA). Týdenní zpráva o skladování zemního plynu EIA je zveřejňována každý čtvrtek v 10:30 EST. Ukazatel poskytuje odhadovanou čistou změnu v úrovních zásob zemního plynu, která je pro obchodníky se zemním plynem významná Šest základních dovedností hlavních obchodníků Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z hlavních obchodníků vyžaduje víc než investiční kapitál a třídílný oblek. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří. .

Ukazatel skladování zemního plynu

Týdenní odhadované objemy skladování zemního plynu zpočátku vykazovala Americká plynárenská asociace (AGA) v letech 1994 až 2001. EIA poté začala v roce 2002 vykazovat indikátor skladování zemního plynu.

souhrn

  • Indikátor skladování zemního plynu (Týdenní zpráva o skladování zemního plynu) odhaduje pracovní objemy plynu zadržované v podzemních zásobnících na národní a regionální úrovni USA.
  • Pracovní plyn označuje objem zemního plynu, který je k dispozici na trhu. Rovná se celkovému množství plynu ve skladu mínus základní plyn.
  • Energy Information Administration (EIA) je americká vládní agentura odpovědná za sběr, analýzu a předpovídání energetických údajů.

Rozdělení indikátoru skladování zemního plynu

Indikátor skladování zemního plynu poskytuje odhady objemů pracovního plynu zadržovaných v podzemních zásobnících USA. Objemy plynu se měří v jednotkách miliard kubických stop (Bcf) a vykazují se každý týden. Podzemní zásobníky jsou nejdůležitější formou skladování plynu.

Existují tři hlavní typy podzemních rezervoárů - vyčerpaná plynová nádrž, vodonosná nádrž a tvorba solí. Zemní plyn uložený v podzemních zásobnících lze rozdělit na základní plyn a pracovní plyn. The základní plyn odkazuje na objem trvalého úložiště. The pracovní plyn označuje objem zemního plynu, který je k dispozici na trhu, a rovná se celkovému skladovanému plynu minus základní plyn.

Objem pracovního plynu se odhaduje na národní úrovni USA (méně než 48 států) a na regionální úrovni. Regiony se dělí na východ, středozápad, hory, Pacifik a jih-střed. Jihovýchodní oblast se dále dělí na solné a nesolné oblasti.

Skladování v solných oblastech je obvykle dražší než skladování v nesolných oblastech, což vyžaduje, aby EIA tyto dvě kategorie rozlišila. Obecně platí, že nejvyšší úroveň zásob udržuje oblast Jihovýchod (zejména nesůl) a nejnižší oblast Horská.

Objemy pracovního plynu ve skladu se odhadují na základě údajů z průzkumu shromážděných ze souboru ukázkových podzemních zásobníků. EIA proto společně s indikátorem také uvolňuje variační koeficienty pro akcie a standardní chyby pro čistou změnu.

Ukazatel dopadu skladování zemního plynu na trh

Čistá změna úrovní zásob zemního plynu je určena objemy odběrů a injekcí. Neočekávané změny v objemech odběru a vstřikování mohou významně ovlivnit cenu zemního plynu. Obchodníci se zemním plynem proto používají indikátor obchodování se zemním plynem jako důležitou informaci při rozhodování o obchodování.

Nečekané zvýšení zásob plynu může být výsledkem dodatečných injekcí (nabídka) nebo snížených výběrů (poptávka), což může vést k nižším cenám plynu, protože obchodníci jsou medvědí Bullish a Bearish Professionals v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. na trhu s plynem. Nižší než očekávané zvýšení nebo pokles zásob může znamenat silnější poptávku po zemním plynu s rostoucími odběry. Ve výsledku budou obchodníci býčí v cenách plynu. Například neočekávaně chladná zima zvyšuje využití vytápění a zvyšuje tak poptávku i ceny zemního plynu.

Co je Energetická informační správa (EIA)?

Energy Information Administration (EIA) je americká vládní agentura odpovědná za nestranný a nezávislý sběr, analýzu a předpovídání energetických údajů. Byla založena na základě zákona o organizaci energetických organizací z roku 1977.

Kromě Týdenní zprávy o skladování zemního plynu vydává EIA také další zprávy týkající se energie, např. Týdenní zprávu o stavu ropy, Týdenní zprávu o těžbě uhlí a Aktualizace benzinu a nafty. Zprávy agentury poskytují informace o výrobě, spotřebě, dovozu / vývozu, rezervách a cenách různých zdrojů energie. Zprávy jsou vydávány denně, týdně, měsíčně a ročně.

Podle pokynů EIA Information Quality Guidelines federální agentura zajišťuje objektivitu, užitečnost a integritu informací, které zveřejňuje. Zaměřuje se také na transparentnost a reprodukovatelnost vlivných informací. Díky standardům je indikátor skladování zemního plynu spolehlivým zdrojem pro obchodníky s plynem, aby mohli odhadovat ceny plynu a činit obchodní rozhodnutí.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Ropa a plyn Primer Ropa a plyn Primer Ropný a plynárenský průmysl, také známý jako energetický sektor, souvisí s procesem průzkumu, vývoje a rafinace ropy a zemního plynu. To
  • Severomorská ropa Brent Severní mořská ropa Brent Severní mořská ropa Brent je obchodní klasifikace ropy, která slouží jako jedna z hlavních celosvětových měřítek cen ropy. Severním moři Brent
  • Průvodce po obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Neobnovitelný zdroj Neobnovitelný zdroj Neobnovitelný zdroj označuje přírodní zdroj, který se nachází pod zemí a který se při spotřebě nedoplňuje stejnou rychlostí, jakou je

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found