Vlastní kapitál vs fixní příjem - vzájemné srovnání

Oba akciové akciové účty Akciové účty se skládají z kmenových akcií, upřednostňovaných akcií, základního kapitálu, treasury zásob, přispěného přebytku, dodatečného splaceného kapitálu, nerozděleného zisku, dalšího komplexního výdělku a treasury akcie. Kapitál je financování, které podnik dostává od vlastníků nebo akcionářů společnosti. a pojmy dluhopisů s pevným výnosem Definice nejběžnějších pojmů dluhopisů a dluhopisů s pevným výnosem. Anuita, věčnost, kupónová sazba, kovariance, aktuální výnos, nominální hodnota, výnos do splatnosti. Produkty atd. jsou finanční nástroje, které mohou investorům pomoci dosáhnout jejich finančních cílů. Akciové investice se obvykle skládají z akcií. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. nebo akciové fondy, zatímco cenné papíry s pevným výnosem obecně sestávají z podnikových nebo státních dluhopisů.

Akciové produkty a produkty s pevným výnosem mají příslušné profily rizik a výnosů; investoři si často zvolí optimální kombinaci obou tříd aktiv, aby dosáhli požadované kombinace rizika a výnosu pro svá portfolia.

Akciový vs. fixní výnosový diagram (riziko a odměna)

Chcete-li se dozvědět více, spusťte náš kurz s pevným příjmem hned teď!

Spravedlnost

Akciové investice umožňují investorům držet částečné vlastnictví vydávajících společností. Jako jedna z hlavních tříd aktiv hraje kapitál zásadní roli ve finanční analýze a správě portfolia.

Akciové investice přicházejí v různých formách, jako jsou akcie a akciové podílové fondy. Obecně lze akcie rozdělit do běžné akcie a preferované akcie. Běžné akcie, cenné papíry, s nimiž se obchoduje nejčastěji, dávají vlastníkům právo požadovat aktiva vydávající společnosti, dostávat dividendy a hlasovat na valných hromadách. Preferované akcie ve srovnání také nabízejí nárok na aktiva a práva na dividendy, ale nezakládají hlasovací právo.

Dividendy jsou peněžní toky Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho druhů CF akcií. Jsou diskreční, což znamená, že společnosti nejsou povinny vyplácet dividendy investorům. Pokud jsou zaplaceny, nelze je odečíst z daní a jsou často vypláceny čtvrtletně. Cena preferované akcie Cena preferované akcie Cena společnosti je v podstatě cena, kterou platí na oplátku za příjem získaný z emise a prodeje akcií. Vypočítávají náklady na preferované akcie vydělením roční preferované dividendy tržní cenou za akcii. majitelé mají nárok na dividendy před kmenovými vlastníky akcií, i když držitelé obou akcií mohou dividendy obdržet až poté, co budou uspokojeni všichni věřitelé společnosti.

Další informace najdete v online finančním tutoriálu Finance.

Rizika vlastního kapitálu

Investorům nabízejí kapitálové investice relativně vyšší výnosy než nástroje s pevným výnosem. Vyšší výnosy jsou však doprovázeny vyššími riziky, která jsou tvořena systematickými a nesystematickými riziky.

Systematická rizika jsou také známé jako tržní riziko a odkazují na volatilitu trhu v různých ekonomických podmínkách.

Nesystematická rizika, nazývaná také idiosynkratická rizika, odkazují na rizika, která závisí na fungování jednotlivých společností. Systematickým rizikům se nelze vyhnout diverzifikací (tj. Smícháním různých zásob s charakteristickými vlastnostmi), zatímco nesystematická rizika na úrovni portfolia lze diverzifikací minimalizovat.

Důležité proměnné při analýze kapitálových nástrojů

Obecně používáme dvě proměnné - očekávaný výnos (E) a směrodatná odchylka (σ) - popsat charakteristiky rizika a výnosu kapitálového nástroje. Při konstrukci portfolia bereme v úvahu tyto dvě proměnné každé třídy aktiv, abychom určili jejich příslušné váhy.

Další informace najdete v našich finančních tutoriálech online.

Pevný příjem

Cenný papír s pevným výnosem slibuje pevné částky peněžních toků k pevným datům. Cenné papíry s pevným výnosem často označujeme jako dluhopisy.

Budeme diskutovat o dvou typech dluhopisů - dluhopisy s nulovým kupónem a kupónové dluhopisy. Dluhopis s nulovým kupónem (nebo nulový) slibuje jediný peněžní tok, který se rovná nominální hodnotě (nebo nominální hodnotě), když dluhopis dosáhne splatnosti. Dluhopisy s nulovým kupónem se prodávají se slevou na jejich nominální hodnotu. Návratnost dluhopisu s nulovým kupónem je rozdíl mezi kupní cenou a nominální hodnotou dluhopisu.

Obdobně kupónový dluhopis také po splatnosti vyplatí uvedenou nominální hodnotu. Kromě toho také slibuje pravidelný peněžní tok nebo kupón, který obdrží držitel dluhopisu během doby držení. Kupónová sazba je poměr kupónu k nominální hodnotě. Platby kupónů jsou u amerických dluhopisů obvykle pololetní a u evropských dluhopisů roční.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte náš kurz s pevným příjmem hned teď!

Rizika cenných papírů s pevným výnosem

Cenné papíry s pevným výnosem mají obvykle nižší rizika, což znamená, že poskytují nižší výnosy. Obvykle zahrnují riziko selhání, tj. riziko, že emitent nesplní závazky týkající se peněžních toků. Jedinými cennými papíry s pevným výnosem, které prakticky neobsahují žádné riziko selhání, jsou státní vládní cenné papíry. Mezi cenné papíry státní pokladny patří státní pokladniční poukázky (splatné za jeden rok), směnky (splatné za 1 až 10 let) a dlouhodobé dluhopisy (splatné za více než 10 let).

Důležité proměnné při analýze cenných papírů s pevným výnosem

Mezi důležité proměnné při analýze vazby patří výnos do splatnosti (YTM), stejně jako Doba trvání Macaulay (D) použitý při výpočtu Upravená doba trvání (D *).

Výnos do splatnosti (YTM) je jediná diskontní sazba, která odpovídá současné hodnotě peněžních toků dluhopisu s cenou dluhopisu. YTM se nejlépe používá jako alternativní způsob citování ceny dluhopisu.

U dluhopisů s roční kupónovou sazbou c% a splatností T let je YTM (y) dána vztahem:

vzorec s pevným příjmem

Macaulayova durace (D) a následně modifikovaná durace (D *) se používají k měření citlivosti cen dluhopisů na fluktuace úrokových sazeb během doby držení. Macaulayova doba trvání je vážený průměrný počet let, ve kterých dluhopis vyplácí peněžní toky. Modifikovaná durace, počítaná jako Macaulay Duration / (1 + YTM), vyjadřuje citlivost ceny dluhopisu na úrokové sazby v procentních jednotkách. Manažeři portfolia při výběru dluhopisu často věnují velkou pozornost době trvání dluhopisu, protože vyšší doba trvání naznačuje potenciálně vyšší volatilitu ceny dluhopisu.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte nyní náš kurz s pevným příjmem!

Dodatečné zdroje

Doufáme, že to byl užitečný průvodce kapitálovým vs. pevným příjmem. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Abychom vám pomohli dokončit toto označení, tyto další finanční zdroje vám pomohou posunout vaši kariéru v oblasti podnikových financí:

  • Typy kapitálových účtů Akciové účty Akciové účty se skládají z kmenových akcií, upřednostňovaných akcií, základního kapitálu, pokladničních zásob, přispěného přebytku, dodatečného splaceného kapitálu, nerozděleného zisku, ostatních komplexních výnosů a vlastního kapitálu. Kapitál je financování, které podnik dostává od vlastníků nebo akcionářů společnosti.
  • Podmínky dluhopisů s pevným výnosem Podmínky dluhopisů s pevným výnosem Definice nejběžnějších podmínek dluhopisů a dluhopisů s pevným příjmem. Anuita, věčnost, kupónová sazba, kovariance, aktuální výnos, nominální hodnota, výnos do splatnosti. atd.
  • Závazky z dluhopisů Závazky z dluhopisů Závazky z dluhopisů jsou generovány, když společnost vydává dluhopisy za účelem generování hotovosti. Splatné dluhopisy představují amortizovanou částku, kterou emitent dluhopisů drží ve své rozvaze. Považuje se to za dlouhodobý závazek
  • Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem Obchodování s pevným výnosem zahrnuje investice do dluhopisů nebo jiných dluhových cenných papírů. Cenné papíry s pevným výnosem mají několik jedinečných atributů a faktorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found