Zpronevěra - přehled, typy, právní požadavky

Zpronevěra je účelové krádež, zadržení nebo zneužití finančních prostředků a / nebo majetku svěřených zaměstnanci zaměstnavatelem nebo organizací. Při zpronevěře zpronevěra získá aktiva Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžné, dlouhodobé, fyzické, nehmotné, provozní a neprovozní. Správná identifikace a legální použití, ale aktiva jsou používána pro nezamýšlené účely.

Zpronevěra

Pochopení zpronevěry

Ke zpronevěře dochází, když zločinec bez souhlasu vezme nebo použije peníze od společnosti nebo agentury. Zločinec může v průběhu času brát malé množství majetku, aby zabránil správcům, aby si toho všimli, nebo si může vzít velké množství najednou a použít různé metody k zakrytí zločinu.

Trestné činy někdy zahrnují přesun finančních prostředků z jednoho účtu na druhý nebo vypracování falešných šeků Jak vystavit šek I když digitální platby neustále získávají větší podíl na trhu, je stále důležité vědět, jak vystavit šek. Tato příručka vás krok za krokem ujistí, že chybějící peníze zůstanou nezjištěné. V některých případech může zpronevěra trvat několik let, než vlastník nebo finanční oddělení zjistí nezákonnou činnost.

Druhy zpronevěry

Zpronevěra má několik podob. Například někteří zpronevěry zůstávají roky nezjištěni a „nakupují shora“ prostředky, které používají ke kontrole. To znamená, že z velkého fondu po dlouhou dobu berou malé částky peněz v naději, že chybějící částky zůstanou bez povšimnutí. V ostatních případech si osoba okamžitě vezme velké množství peněz a poté se pokusí ukrást ukradené prostředky nebo dokonce úplně zmizet.

Zpronevěra je obecně považována za zločin s bílými límečky Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomto případě existují ale menší typy, například výběr peněz z pokladny před jejich vyrovnáním na konci směny a přidání dalších hodin do rozvrhu zaměstnance.

Jiné formy zpronevěry mohou být osobnější. Pokud někdo zaplatí své peníze nebo šek sociálního zabezpečení příbuzného pro osobní potřebu, může být obviněn ze zpronevěry. Pokud si někdo „půjčí“ peníze z mateřského fondu, sportovní ligy nebo komunitní organizace, může být za stejný přestupek také obviněn.

Je zpronevěra zločin?

Zpronevěra je považována za úmyslný a / nebo metodický trestný čin. Ve Spojených státech musí být stanoveny určité prvky, aby státní zástupce mohl obvinit osobu ze zločinu zpronevěry. To platí i pro jiné trestné činy, i když přesné prvky vyžadované pro tato obvinění se liší.

Právníci a soudy zvažují určité prvky, když je osoba obviněna ze zločinu zpronevěry, a pokud jeden nebo více z nich chybí, mohou být obvinění změněna na krádež nebo krádež. Mezi prvky patří následující:

  • Obžalovaný musí pochopit, že spáchal trestný čin tím, že převzal peníze nebo majetek. Pokud si osoba neuvědomuje, že čin byl špatný, může to vést k dalšímu obvinění. Například krádež je čin krádeže jiné osobě, který se liší od zpronevěry.
  • Osoba obviněná ze zpronevěry by neměla předpokládat, že peníze nebo majetek jí patří oprávněně. Trestný čin spočívá v nezákonném zbavení majetku osoby. Například pokud si někdo vezme z pokladny malou hotovost a upřímně věří, že je tam pro firemní stravování, nepovažuje se to za zpronevěru. Jednotlivec věří, že k tomu by měla být použita hotovost.
  • Dalším prvkem trestného činu je úmysl. Aby byla osoba shledána vinnou ze zpronevěry, musela úmyslně zmocnit peníze nebo majetek, aby podvedla majitele podniku. Pokud osoba vzala majetek, který má v úmyslu jej vrátit, není to považováno za zpronevěru, ale může to být považováno za podvod nebo krádež.
  • Žalovanému musí být svěřeny peníze nebo majetek. Například krádež hotovosti z pokladny v obchodě jedním z prodejců je více krádeží než zpronevěry, protože prodejci nebyly svěřeny finance společnosti. Pokud však účetní řetězce obchodů s potravinami vezme peníze z pokladny pro osobní potřebu, považuje se to za zpronevěru, protože účetní měl na starosti finance společnosti.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Peněžní krádež Peněžní krádež Peněžní krádež odkazuje na krádež hotovosti, která již byla za určité období zaznamenána v účetních knihách. Tento podvod je spáchán
  • Trojúhelník podvodů Trojúhelník podvodů Trojúhelník podvodů je rámec, který se běžně používá při auditu k vysvětlení motivace rozhodnutí jednotlivce spáchat podvod. Trojúhelník podvodů nastiňuje tři složky, které přispívají ke zvýšení rizika podvodu: (1) příležitost, (2) pobídka a (3) racionalizace.
  • Průvodce forenzním auditem Průvodce forenzním auditem Forenzní audit je podrobný audit záznamů společnosti, který bude použit u soudu v soudním řízení. Zapojeni jsou všichni účetní, právníci a finanční profesionálové. Při takovém auditu budou hledat korupci, střet zájmů, úplatkářství, vydírání, zpronevěru majetku, finanční podvody
  • Schéma Ponzi Schéma Ponzi Schéma Ponzi je považováno za podvodný investiční program. Zahrnuje použití plateb shromážděných od nových investorů k výplatě dřívějších investorů. The

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found