Nejlepší banky v Belgii - přehled belgického bankovnictví a nejlepších bank

Existuje více než 140 bank Kariéra v bankovnictví (Sell-Side) Banky, známé také jako Dealers nebo souhrnně jako Sell-Side, nabízejí širokou škálu rolí, jako je investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, prodej a obchodování, které působí v Belgii. Bankovní systém země je považován za jeden z nejsofistikovanějších a liberalizovaných na světě. Belgie je jedním z průkopníků bezhotovostní společnosti, přičemž 90% transakcí v zemi probíhá elektronicky. V této příručce uvádíme hlavní banky v Belgii.

Belgické banky fungují v ekonomice s nízkým růstem, ale podle agentury Moody’s jsou v dobré finanční situaci kvůli jejich vysoké kvalitě půjček a vysoké úrovni kapitálu.

banky v belgii

Banky v Belgii lze rozdělit na:

  1. Domácí banky
  2. Zahraniční banky

Pro kohokoli, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Belgii, bude tento seznam nejlepších bank v Belgii užitečným průvodcem, kde začít. Chcete-li se dozvědět více, přečtěte si všechny naše seznamy finančních institucí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Belgii jsou:

Argenta

Společnost Argenta byla založena v roce 1956 a její ústředí je v Antverpách. Je to čtvrtá největší z bank v Belgii. Její hlavní činnost spočívá v spořících a investičních produktech, půjčkách a pojistných produktech. Ke konci roku 2015 banka zaměstnává přibližně 2 500 zaměstnanců. Působí také v Nizozemsku a Lucembursku.

Od roku 2016 činil celkový příjem banky 672 milionů USD a celková aktiva činila 42,51 miliardy USD.

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis je mezinárodní banka v Belgii, která poskytuje tři základní služby: retailové bankovnictví, podnikové a institucionální bankovnictví a investiční řešení. Aktivity retailového bankovnictví banky jsou kryty prostřednictvím retailového a privátního bankovnictví (RBP) v Belgii a korporátního a veřejného bankovnictví v Belgii (CPBB). Je dceřinou společností BNP Paribas. BNP Fortis Belgium zahájila svoji činnost v roce 1990. Banka zaměstnává 18 000 zaměstnanců a její ústředí je v Bruselu. V roce 2016 vykázala banka celkový příjem 4 096 milionů USD a celková aktiva 151,9 miliardy USD. Je to největší banka působící v Belgii.

Banka AXA

Společnost AXA Bank byla založena v roce 1881 a zabývá se retailovým bankovnictvím a finančními službami. Banka poskytuje běžné a spořicí účty, hypotéky, krátkodobé půjčky, splátkové půjčky, komerční půjčky a půjčky na renovaci fyzickým osobám a malým podnikům. Banka zaměstnává 850 zaměstnanců a její ústředí je v Berchemu (Antverpy). Od roku 2016 činil celkový příjem banky 440 milionů USD a celková aktiva byla oceněna na 36,2 miliardy USD.

KBC

Banka je součástí skupiny KBC a je druhou největší z bank v Belgii. Banka byla založena v roce 1973. KBC je zkratka pro Kredietbank ABB Insurance CERA Bank.

Kromě poskytování služeb retailového bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv ve spolupráci se sesterskými společnostmi KBC Insurance NV a KBC Asset Management NV je banka aktivní na evropských trzích s dluhovým kapitálem a na domácích trzích s hotovostními akciemi. Působí také v oblasti korporátního bankovnictví, leasingu, factoringu, zajištění, soukromého kapitálu a projektového a obchodního financování v Belgii, střední a východní Evropě a dalších částech Evropy.

Banka zaměstnává přibližně 27 000 zaměstnanců po celém světě a její ústředí je v Bruselu. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 5,4 miliardy USD a celková aktiva dosáhla 362 miliard USD.

Chcete-li se připravit na kariéru v bankovnictví, spusťte nyní naše kurzy finančních analytiků!

Delen Private Bank

Banka se specializuje na správu soukromého majetku a makléřské služby. Udržuje osm kanceláří v Belgii, Švýcarsku a Lucembursku a zaměstnává přibližně 600 zaměstnanců. Banka nabízí služby správy aktiv zahrnující diskreční správu a investiční strategie. Poskytuje také služby plánování nemovitostí, včetně poradenských služeb. Sídlí v belgických Antverpách. Bank Delen NV je dceřinou společností Delen Investments C.V.A.

Od roku 2016 byla spravovaná aktiva banky oceněna na 9,7 miliard USD.

Beobank

Banku vlastní francouzský konglomerát Crédit Mutuel Nord Europe. Retailovým klientům nabízí bankovní služby. V roce 2013 změnila svůj název na Beobank N.V./S.A. od Citibank Belgium S.A./N.V. Sídlí v Bruselu a byla založena v roce 1985. Působí jako dceřiná společnost Credit Mutuel Nord Europe Belgium SA.

Banka zaměstnává přibližně 1 500 zaměstnanců.

Crelan

Značka Crelan bank vznikla sloučením společností Lanbouwkrediet a Centea dne 1. dubna 2013. Před tím působila banka jako družstevní banka se zaměřením na odvětví zemědělství. Crelan poskytuje finanční pomoc pro každodenní zemědělské operace, sezónní výsadbu a nákup vybavení. Jednotlivým klientům nabízí také půjčky na auta a domácnosti, spoření a studentské půjčky. Banka navíc poskytuje obchodní úvěr na renovace, investice a související aplikace.

Banka zaměstnává přibližně 1700 zaměstnanců. Sídlí v Bruselu. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 1,3 miliardy USD a celková aktiva dosáhla 92,7 miliardy USD.

Keytrade banka

V roce 1998 se banka stala první bankou v Belgii, která vytvořila web pro investování online. V roce 2005 získala Keytrade Bank Groupe Crelan. Nyní je 100% dceřinou společností Crelanu. Keytrade Bank zaměstnává 136 zaměstnanců a je součástí skupiny Crédit Mutuel Arkéa.

ING Belgique - ING België

Banka je dceřinou společností mezinárodní bankovní skupiny ING Group. Dříve známá jako Bank Brussel Lambert, se banka stala součástí skupiny ING v roce 1998. Poskytuje služby bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv. Nabízí také různé produkty, jako jsou spořicí účty, termínované účty, penzijní spoření, spořicí plány a běžné účty. Poskytuje půjčky na vozidla, půjčky na nemovitosti zahrnující půjčky na bydlení, renovace a přemostění, půjčky na hotovostní rezervy, osobní půjčky na různé výdaje, půjčky na provozní kapitál a likviditu a půjčky na užitková vozidla a vybavení, opakující se obchodní výdaje a obchodní prostory, stejně jako bankovní záruky.

V roce 2016 banka vykázala příjem 4 miliardy USD a celková aktiva 175,6 miliardy USD. Zaměstnává 50 000 zaměstnanců.

Chcete-li se připravit na kariéru v bankovnictví, spusťte nyní naše kurzy finančních analytiků!

Dexia / Belfius

Banka byla založena v roce 1996. Dexia S.A. je akciová společnost a finanční holdingová společnost, která se řídí belgickými zákony. V roce 2015 zaměstnávala skupina Dexia 1100 zaměstnanců ve 13 zemích. Z toho zhruba 80 mělo sídlo v Belgii. V roce 2015 belgická vláda odkoupila Dexia Bank Belgium od skupiny Dexia. Nyní působí pod novým názvem Belfius.

Mapa kariéry v bankovnictví

Chcete-li zjistit, jak se kariéra bankovnictví hodí do vaší budoucnosti, prohlédněte si níže uvedenou interaktivní mapu kariéry a zjistěte, jaké dovednosti (tj. Finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč postavit model.) jsou pro tuto práci vyžadovány!

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Belgii. Abychom se dál učili a zlepšovali svou kariéru, důrazně doporučujeme tyto další zdroje:

  • Top 100 bank na světě Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Investiční banky s bulge bracket Investiční banky s bulge bracket Investiční banky s bulge bracket jsou nejlepší světové investiční banky. Seznam zahrnuje společnosti jako Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML a JP Morgan. Co je to Bulge Bracket Investment Bank a
  • Butikové investiční banky Butikové investiční banky Butikové investiční banky jsou menší firmy, které obvykle nenabízejí investiční bankovnictví s úplnými službami, ale nabízejí alespoň jednu finanční službu investičního bankovnictví. Butikové banky mají často pouze místní nebo regionální zastoupení, i když některé fungují globálně. Seznam butikových investičních bank
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found