Banky v Izraeli - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách v Izraeli

Bank of Israel dohlíží na všechny banky v zemi a plní své povinnosti na základě zákona o bankách Izraele z let 5770–2010, aby udržovala cenovou stabilitu, podporovala další cíle v rámci vládní hospodářské politiky a udržovala stabilitu finančního systému. Historie bank v Izraeli a domácího bankovního systému lze vysledovat až do počátku 20. století před vznikem Státu Izrael v roce 1948.

Banky v Izraeli

Moody’s Investors Services udržuje stabilní výhled na izraelský bankovní systém. Očekává zlepšení provozního prostředí a pokles nevýkonných půjček pro banky v Izraeli.

Pro kohokoli, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Izraeli, je tento seznam nejlepších bank v Izraeli užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Izraeli jsou:

Banka Hapoalim

Izraelský odborový kongres Histadrut a sionistická organizace založili Bank Hapoalim v roce 1921. V současnosti je největší z izraelských bank a hraje významnou roli na globálních finančních trzích. Působí prostřednictvím 250 bankovních poboček, sedmi regionálních obchodních center a 22 obchodních poboček.

Banka také udržuje globální přítomnost a působí ve Velké Británii, Evropě a Severní Americe. V roce 2017 byla Bank Hapoalim časopisem The Banker Magazine jmenována Bankou roku v Izraeli.

Tržby: 10,89 miliardy NIS (2017)

Čistý příjem: 2,66 miliardy NIS (2017)

Celková aktiva: 452,42 miliardy NIS (2017)

Bank Leumi

V roce 1902 byla založena banka Leumi na podporu průmyslu, stavebnictví, zemědělství a pozemní infrastruktury. Centrála banky se nachází v Tel Avivu a poskytuje bankovní služby v Izraeli a dalších 21 zemích včetně Lucemburska, USA, Švýcarska, Velké Británie, Mexika, Uruguaye, Rumunska, Jersey a Číny.

Výnosy: 8,05 miliardy NIS (2016)

Čistý příjem: 2,8 miliardy NIS (2016)

Celková aktiva: 450,64 miliard NIS (2016)

Izraelská diskontní banka

Izraelská diskontní banka, dříve nazývaná Eretz Yisrael Discount Bank nebo Palestine Discount Bank, byla založena v roce 1935 se zaměřením na zahraniční obchod. Během této doby se banka odlišovala od ostatních bank v Palestině poskytováním služeb nejen obchodníkům a institucím, které obstarává většina bank, ale také soukromým zákazníkům.

Se sídlem v Tl Avivu je jednou z největších izraelských bank s 260 pobočkami a 5 700 zaměstnanci.

Výnosy: 4,98 miliardy NIS (2017)

Čistý příjem: 1,26 miliardy NIS (2017)

Celková aktiva: 221,21 miliardy NIS (2017)

Banka Mizrahi-Tefahot

V roce 2004 byla Bank Mizrahi-Tefahot založena mezi sloučením Bank Mizrahi HaMeuhad a Bank Tefahot. Jedná se o čtvrtou největší banku v zemi a největší z izraelských bank z hlediska hypotečních úvěrů. Její ústředí je v Ramat Gan a obsluhuje Izrael prostřednictvím svých 140 poboček.

Tržby: 4,36 miliardy NIS (2017)

Čistý příjem 1,35 miliardy NIS (2017)

Celková aktiva: 239,57 miliardy NIS (2017)

První mezinárodní banka Izraele

Fúze několika menších bank v Izraeli v roce 1972 vyústila v založení First International Bank of Israel. Je to pátá největší banka v zemi a poskytuje bankovní služby jednotlivcům i velkým korporátním klientům. Jedna věc, kterou se liší od ostatních izraelských bank, je to, že nabízí kompletní papírování v angličtině. Proto jej preferovalo mnoho anglicky mluvících přistěhovalců.

První mezinárodní banka byla také jedinou významnou izraelskou bankou, která se během 80. let neúčastnila skandálu s akciovými bankami v zemi, což z ní učinilo jedinou z hlavních izraelských bank, která nebyla kvůli krizi znárodněna. V Londýně byla přítomna v roce 1981. O tři roky později otevřela pobočky v Curychu.

Tržby: 1,87 miliardy NIS (2016)

Čistý příjem: 521 milionů NIS (2016)

Celková aktiva: 104,32 miliardy NIS (2016)

Mercantile Discount Bank

S 80 pobočkami po celé zemi nabízí komerční banka Mercantile Discount Bank komplexní bankovní produkty a služby včetně spotřebitelského, podnikového a investičního bankovnictví, hypotečních úvěrů, soukromého kapitálu a správy aktiv a majetku. Banka se zaměřuje na poskytování služeb malým a středním podnikům i drobným zákazníkům. Byla založena v roce 1971 se sídlem v Tel Avivu.

Výnosy: 1,06 miliardy NIS (2016)

Čistý příjem: 193 milionů NIS (2016)

Celková aktiva: 32,64 miliardy NIS (2016)

Bank Otsar Ha-Hayal

Název Bank Otsar HaHayal znamená Bank of the Soldier Treasury. Jak název napovídá, byla založena v roce 1946 britskými úřady, aby nabídla bankovní řešení židovským veteránům britských ozbrojených sil. Poskytoval také služby veteránům izraelských obranných sil a zaměstnancům obranného sektoru.

Banka se otevřela široké veřejnosti v roce 1972 a v roce 1977 ji získala banka Hapoalim. V roce 1996 se zcela změnila na jednu z komerčních veřejných bank v Izraeli.

Bank Poaley Agudat Israel Ltd.

Bank Poaley Agudat Israel Ltd je dceřinou společností First International Bank of Israel Ltd. Byla založena v roce 1977 se sídlem v Tel Avivu. Poskytuje produkty ultra komerčního bankovnictví ultraortodoxní komunitě i poradenské služby.

Bank Yahav For Government zaměstnanců Ltd.

Jak název napovídá, Bank Yahav For Government Employees Ltd poskytuje státním zaměstnancům a společnostem, které jsou ve vlastnictví vlády, řadu bankovních a finančních řešení. Dříve fungovala jako dceřiná společnost Bank Hapoalim BM. V roce 2008 však začala působit jako dceřiná společnost Mizrahi Tefahot Bank Ltd.

Bank Massad Ltd.

Bank Massad Ltd. sídlí v Tel Avivu a poskytuje služby retailového bankovnictví. V roce 2008 se stala dceřinou společností First International Bank of Israel Ltd.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Izraeli. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found