Certifikace špičkových úvěrových analytiků - seznam a přehled nejlepších označení

Pokud uvažujete o kariéře úvěrového analytika Senior Credit Analyst Senior kreditní analytik je finanční profesionál, který je odpovědný za vyhodnocení úvěrové historie jednotlivců nebo organizací za účelem zjištění úrovně rizika jejich půjčky. Dělají doporučení na základě výsledků svých hodnocení pomocí nástrojů úvěrové agentury. , nebo již jako jeden z nich pracujete, může mít profesionální akreditace velkou podporu pro vaši kariéru, konkrétněji pro vaši schopnost rychle se posunout po žebříčku. Tento článek poskytne přehled všech certifikací a akreditací špičkových úvěrových analytiků pro nové nebo zkušené profesionály, kteří se chtějí posunout na vyšší úroveň v oblasti obchodního bankovnictví, komerčního bankovnictví Profesní profil komerčního bankovnictví Kariérní postup komerčního bankovnictví poskytuje klientům úvěrové produkty jako jako termínované půjčky, revolvingové úvěrové linky, syndikované nástroje, služby správy hotovosti a další produkty s pevným výnosem. Jako úvěrový analytik nebo vedoucí účtu poskytujete finanční poradenství, podnikové bankovnictví a další oblasti úvěrové analýzy. Analýza kreditu Analýza kreditu je proces určování schopnosti společnosti nebo osoby splácet své dluhové závazky. Jinými slovy, jedná se o proces, který určuje úvěrové riziko nebo riziko selhání potenciálního dlužníka. Zahrnuje kvalitativní i kvantitativní faktory. .

Seznam nejlepších finančních certifikací:

  1. Certified Credit and Risk Analyst® (CCRA®) od NACM
  2. Certifikace úvěrového rizika (CRC) od RMA
  3. Certified Credit Professional (CCP) od CIC
  4. Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ from Finance

seznam certifikací úvěrových analytiků

Certified Credit and Risk Analyst® (CCRA®)

The CCRA certifikace je řízena Národní asociací pro správu úvěrů (NACM®) a zaměřuje se na interpretaci a analýzu finančních výkazů Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři hlavní výroky jsou složitě a dovednosti potřebné k vyhodnocení a doporučení ohledně úvěrových příležitostí. K získání certifikace musí uchazeči prokázat zvládnutí obsahu ze tří kurzů: (1) finanční účetnictví, (2) analýza finančních výkazů a (3) hodnocení úvěrů a rizik. Kurz č. 3 o hodnocení úvěrů a rizik slouží jako závěrečná zkouška pro celé označení.

Profesionálové

NACM existuje od roku 1896 a je odhodlána podporovat dobrý úvěr, což znamená hledat podniky (dlužníky), úvěrové analytiky (profesionály) a věřitele.

Nevýhody

Absolvování programu certifikace úvěrových analytiků vyžaduje absolvování osobního kurzu v národním ústředí NACM nebo na výstavě kreditních kongresů.

Certifikace úvěrového rizika (CRC)

Certifikaci úvěrového rizika (CRC) poskytuje Asociace pro řízení rizik (RMA®). K dokončení programu musí mít odborníci alespoň tři roky zkušeností s prací s úvěrovým rizikem. Mezi klíčové pojmy obsažené v akreditaci patří: hodnocení průmyslového odvětví Průmyslová analýza Průmyslová analýza je nástroj pro hodnocení trhu, který používají podniky a analytici k pochopení složitosti odvětví. Existují tři běžně používané a: vyhodnocení manažerského týmu, analýza finančních výkazů, měření / výpočet peněžních toků, porozumění zajištění, identifikace rizik a správa klientů.

Profesionálové

Tento program nabízí velmi komplexní učební plán, který učí důležité aspekty kreditní analýzy.

Nevýhody

CRC vyžaduje minimálně 3 roky kreditní zkušenosti, takže noví absolventi nebudou schopni získat tuto certifikaci bez praxe (a profesionální praxe může být obtížná bez certifikace).

Certified Credit Professional (CCP)

Program Certified Credit Professional (CCP) zahrnuje široké učební osnovy, které zahrnují přípravu analytiků, kteří budou moci dohlížet na úvěrový tým, který zahrnuje jednotlivé spotřebitele, stavební průmysl, obchodníky, mezinárodní a další typy úvěrů. Typy úvěrů 3 hlavní typy úvěrů úvěry jsou revolvingový úvěr, splátky a otevřený úvěr. Kredit umožňuje lidem nakupovat zboží nebo služby za půjčené peníze. . Učební plán je koncipován jako samostudium (učebnice) a zahrnuje také online výukové moduly. Studenti mají na dokončení programu až 7 let, ale někteří ho dokončí za pouhé 2–3 roky.

Profesionálové

Tento program je komplexní v materiálu, který pokrývá, a míra úspěšnosti je ~ 70%.

Nevýhody

CCP vyžaduje, aby uchazeči měli certifikaci 5+ let v oboru a cena je ~ 3 000 $.

Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™

Zcela novou a oblíbenou volbou pro profesionály úvěrových analytiků je získání certifikátu úvěrového analytika od Corporate Finance Institute® (Finance). Kurzy se zabývají tématy, která pokrývají „5 kreditů“ 5 kreditů „5 kreditů“ je běžná fráze používaná k popisu pěti hlavních faktorů používaných k určení bonity potenciálního dlužníka. Finanční instituce používají úvěrové ratingy ke kvantifikaci a rozhodování, zda je žadatel způsobilý pro úvěr, a ke stanovení úrokových sazeb a úvěrových limitů pro stávající dlužníky. „Hodnocení obchodního plánu, hodnocení manažerských týmů, cykly peněžních toků, hodnocení rizik a další. Plný Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Program Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětový standard pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček a další. at Finance je cenově dostupná investice, která začíná na 497 $ a přichází s více než 17 kurzy a více než 50 hodin video výuky.

Profesionálové

CBCA ™ učí komplexní přehled úvěrových analýz vytvořený zkušenými úvěrovými profesionály. Studenti programu CBCA ™ se materiál učí vlastním tempem a zkoušku absolvují online, aby vyhovovali jejich pohodlí. Uchazeči vyžadují nulová pracovní zkušenost pokračovat v programu a zvyšovat cennou důvěryhodnost dosažených výsledků jednotlivce. Cílená míra úspěšnosti je přibližně 70%.

Nevýhody

Obsah kurzu je přístupný online, což vyžaduje připojení k internetu a vhodné elektronické zařízení pro prohlížení a sledování přednáškových videí. Program s vlastním tempem nemusí být každý upřednostňován, protože někteří jednotlivci lépe pracují s termíny.

Získané dovednosti

Mezi nejpraktičtější dovednosti v oblasti kreditní analýzy získané touto certifikací patří:

  • Základy úvěru
  • Hodnocení podnikatelského plánu
  • Posuzování řízení
  • Cykly peněžních toků a analýza
  • Zabezpečení půjčky
  • Úvěrové smlouvy
  • Správa a dokumentace úvěru
  • Monitorování účtu a varovné příznaky
  • Vyplnění žádosti o úvěr

Další informace o certifikaci Finance CBCA Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je globální standard pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, úvěrové analýzy, analýzy peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. nebo procházet všechny kurzy financí.

Porovnejte označení

Níže je srovnávací tabulka různých kritérií včetně načasování, nákladů, doby trvání a zaměření pro každé ze čtyř finančních označení.

CCRA®CRCCCPCBCA
NákladyNení dostupný$495$3,000$497
Míra úspěšnostiNení dostupnýNení dostupný70%70%
Zaměření na obsahÚčetnictví, účetní závěrka, riziko a úvěrPrůmysl, strategie, rozvahy, peněžní toky, kolaterál, dokumentaceŘízení úvěru, kanadské právo, obchodní komunikaceFinanční analýza, hodnocení managementu, průmyslová analýza, rizika atd
Kariérní aplikaceÚvěroví analyticiÚvěroví analyticiÚvěroví analyticiÚvěroví analytici
Čas dokončeníNení dostupnýNení dostupný2-3 roky<1 rok
Pracovní zkušenost1 500 hodin3 roky5 letŽádný

Výše uvedená tabulka byla připravena bez předsudků z veřejně dostupných informací na webových stránkách každého označení.

Více zdrojů pro certifikaci úvěrových analytiků

Finance is on a mission Mission & Values ​​Posláním Finance je pomáhat komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Zjistěte více o poslání, vizi, hodnotách a kultuře Corporate Finance Institute, které vám pomohou zlepšit vaši kariéru. To znamená poskytnout všechny nástroje, školení a šablony, které potřebujete, abyste mohli být světovým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být světovým finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností. Finanční kurzy vám poskytnou schopnost destilovat velké množství komplexních informací do jasných možností a doporučení; budete mít sebevědomí, které potřebujete k tomu, abyste se prosadili.

Kromě výše uvedených certifikací úvěrových analytiků má Finance také mnoho bezplatných zdrojů, které vám pomohou na vaší cestě stát se certifikovaným úvěrovým analytikem. Mezi nejoblíbenější zdroje financí zdarma patří:

  • Plat analytika komerčního úvěru Plat analytika komerčního úvěru Plat platu analytika komerčního úvěru závisí na několika faktorech. Zahrnují vzdělání, získané certifikace, dovednosti a počet let
  • Popis práce úvěrového analytika Popis práce úvěrového analytika Tento popis práce úvěrového analytika nastiňuje klíčové dovednosti, zkušenosti a vzdělání pro danou pozici. Úvěrový analytik musí posoudit
  • Dotazy na rozhovor s komerčním bankovnictvím Otázky na rozhovor s komerčním bankovnictvím Nejběžnější otázky z rozhovoru s komerčním bankovnictvím a nejlepší odpovědi na ně. Připravte se na rozhovor s komerčním bankovnictvím s finančním průvodcem. Otázky a průvodce jsme uspořádali do dvou kategorií: technické (finance a účetnictví) a behaviorální (osobnost a vztahy)
  • Průvodce platem komerčního bankovnictví Průvodce platem komerčního bankovnictví V tomto průvodci platem komerčního bankovnictví pokrýváme několik pracovních míst v sektoru komerčního bankovnictví a jejich odpovídající střední platy pro rok 2018. Komerční banka je finanční instituce, která poskytuje řadu služeb jednotlivcům i podnikům.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found