Dow Divisor - přehled, historie a způsob výpočtu

Dowův dělitel, jednoduše řečeno, je číslo používané k výpočtu průmyslového průměru Dow Jones (DJIA). Průmyslového průměru Dow Jones (DJIA). Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jonesův“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a nejuznávanějších indexů akciových trhů. Dělitel začal jako ekvivalent celkového počtu akcií v průměru, který byl 30. Postupem času se však dělitel změnil z důvodu potřeby výpočtu rozdělení akcií a změn společností zahrnutých do průměru.

Dow Divisor - Burzovní graf

Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA)

Dow Jones Industrial Average (DJIA), často označovaný pouze jako Dow, je index akciového trhu navržený tak, aby poskytoval průměrnou nebo základní představu o tom, jak 30 z největších veřejně obchodovaných společností obchodovalo na trhu během typické obchodní relace.

Je důležité si uvědomit, že průměr DJIA není váženým průměrem, ani nereprezentuje tržní kapitalizaci. Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota nesplacených akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností každé jednotlivé společnosti zahrnuté do indexu. Jednoduše se používá k označení průměrné ceny akcií za akcii pro každou společnost. Dow Divisor je důležitou součástí DJIA.

Historie Dow a Dow Divisor

Když byla DJIA poprvé vytvořena, 30 největších veřejně obchodovaných amerických společností bylo sestaveno do indexu. Cílem bylo v konečném důsledku poskytnout investorům průměrnou cenu akcií za akcii. K dosažení tohoto cíle byly ceny 30 akcií sečteny a vyděleny 30, což indikuje průměrnou cenu akcií.

Postupem času se ukázala potřeba revize výpočtu, protože při určování cenových průměrů bylo třeba vzít v úvahu další polehčující faktory. Kolísání trhu, růst a pokles cen akcií a další hlavní faktory, jako je podíl na trhu na počátku 20. století a celková krach burzy v roce 1929 - vedoucí k velké hospodářské krizi Velká hospodářská krize Velká hospodářská krize byla celosvětová hospodářská deprese, která probíhala od konce 20. do 30. let. Po celá desetiletí probíhaly debaty o tom, co způsobilo ekonomickou katastrofu, a ekonomové zůstávají rozděleni do několika různých myšlenkových směrů. - působil na průměrné ceny akcií a nakonec musel být zohledněn.

Downův dělitel klesl pod 1 v roce 1986 a od roku 2018 se pohybuje kolem 0,147. Zmenšení dělitele je nezbytné, aby pomohlo vyvážit průměr, když věci jako dividendy Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. a rozdělení akcií jsou složeny do rovnice.

Vzorec pro Dow Divisor

Protože se Dowův dělitel potřeboval časem změnit, aby vytvořil prostor pro změny na trhu, změnil se také vzorec nebo rovnice použitá k výpočtu průměru. Zpočátku vzorec pro výpočet DJIA vypadal takto (s str což jsou ceny akcií společnosti s komponentami a d být Dow Divisor:

Dow Divisor - vzorec

S cílem vytvořit prostor pro změny na trhu a zachovat určitý typ historické kontinuity a umožnit schopnost porovnávat minulé a současné průměry Dow upravuje Wall Street Journal - odpovědný za DJIA - dělitele Dow , úprava indexu.

Rozdělení akcií, změny nebo výplata dividend a další změny na trhu vyžadují, aby se dělitel Dow - a nakonec vzorec - změnil. V zájmu zachování určitého typu kontinuity a umožnění těchto změn se používá aktualizovaný Dowův dělitel a vzorec aktuálně vypadá spíše takto:

Dow Divisor - upravený vzorec

Ke konci června 2018 je dělitel Dow 0,14748071991788. To znamená, že za každý 1 $ změny ceny kterékoli dané akcie v indexu se průměr - při použití současného Dow dělitele - rovná pohybu na trhu 6,781 bodu.

Aktualizace dělitele Dow udržuje Dow nejblíže reálné hodnotě a usnadňuje obchodníkům a investorům kontrolovat přesné průměry a provádět ty nejlepší kroky jak pro sebe, tak pro klienty, které zastupují.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • LIBOR LIBOR LIBOR, což je zkratka pro London Interbank Offer Rate, označuje úrokovou sazbu, kterou britské banky účtují jiným finančním institucím za krátkodobý úvěr se splatností od jednoho dne do 12 měsíců v budoucnosti. LIBOR slouží jako srovnávací základna pro krátkodobé úrokové sazby
  • NASDAQ Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite je index více než 3 000 běžných akcií kótovaných na akciovém trhu NASDAQ. Index je jedním z nejvíce sledovaných indexů v
  • New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) je komoditní futures burza se sídlem na Manhattanu v New Yorku. Vlastníkem je společnost CME Group, jedna z největších
  • Index Nikkei Index Nikkei Index Nikkei, neboli Nikkei 225, je nejuznávanějším japonským indexem akciových trhů. Zahrnuje 225 nejlepších japonských společností kótovaných na tokijské burze.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found