Vyjednávací depozitní certifikát (NCD) - přehled, funkce, výhody

Obchodovatelný depozitní certifikát (NCD) označuje depozitní certifikát s minimální nominální hodnotou 100 000 USD, ačkoli NCD obvykle mají mnohem vyšší nominální hodnotu. Oni jsou také známí jako jumbo CD.

Vyjednávací depozitní certifikát

NCD jsou garantovány bankou a lze s nimi obchodovat na vysoce likvidním sekundárním trhu. Nelze je však uplatnit před splatností. Protože NCD jsou tak velké, obvykle je nakupují instituce a bohatí jednotliví investoři.

Porozumění osvědčení o vkladech

Depozitní certifikát (CD) označuje produkt rozšířený o banky, družstevní záložny. Záložna Záložna je typ finanční organizace, kterou vlastní a řídí její členové. Družstevní záložny poskytují členům celou řadu finančních služeb, včetně běžných a spořicích účtů a půjček. Jedná se o neziskové organizace, které se zaměřují na poskytování vysoce kvalitních finančních služeb, a další finanční věřitelé, kteří poskytují stanovenou úrokovou sazbu investorům, kteří zanechají jednorázový vklad, který nelze po určitou dobu vybrat.

Prakticky všechny finanční instituce nabízejí produkty CD s různými úrokovými sazbami a časovými délkami. CD lze považovat za mnohem bezpečnější investiční alternativu než dluhopisy, akcie, nemovitosti Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd., A dalším třídám aktiv díky předem stanovené úrokové míře, která odstraňuje volatilitu výnosů.

Otevření CD je jako otevření standardního bankovního účtu. Hlavní rozdíl spočívá v tom, že disk CD se uzamkne v následujících aspektech:

  1. Úroková sazba: Zadaná úroková sazba je uzamčena
  2. Termín splatnosti: Doba, po kterou jsou prostředky uloženy, je uzamčena
  3. Principál: Částku určenou k uzamčení nelze změnit

Výhody vkladových certifikátů

  • Vkladové certifikáty obecně nabízejí vyšší úrokovou sazbu než spořicí účet Spořicí účet Spořicí účet je typický účet v bance nebo spořitelní a úvěrní společnosti, který umožňuje jednotlivci vložit, zabezpečit nebo vybrat peníze, když to bude potřeba. Spořicí účet obvykle platí určité úroky z vkladů, i když sazba je poměrně nízká. nebo fond peněžního trhu.
  • S návratností je spojeno velmi malé riziko a volatilita.
  • U většiny finančních institucí to zaručuje federální vláda.

Nevýhody vkladových certifikátů

  • Vkladní list nelze likvidovat před splatností bez pokuty, a proto je velmi nepružný.
  • CD obecně dosahují nižší návratnosti než jiné třídy aktiv.
  • Návratnost je pevná a může v období zvyšování úrokových sazeb fungovat relativně horší než jiné investice.

Vlastnosti NCD

Obchodovatelné depozitní certifikáty obvykle přicházejí s krátkodobými splatnostmi od několika týdnů do jednoho roku. Úroky se vyplácejí dvakrát ročně nebo při splatnosti. Úrokové sazby jsou obchodovatelné a výnos koreluje s podmínkami peněžního trhu.

NCD jsou podobná běžným CD, ale hlavní rozdíly jsou:

  1. Velká nominální hodnota
  2. Vyjednávací aspekt

Pokud jde o nominální hodnotu, NCD jsou cennější než běžná CD. Ačkoli běžná CD mohou být pro různé retailové investory s různým množstvím finančních prostředků, NCD mají nominální hodnotu nejméně 100 000 USD a jsou obvykle mnohem větší.

Vzhledem k tomu, že NCD nejsou produktem zakoupeným retailovými investory. Místo toho jsou používány velkými institucemi a jednotlivci s vysokou čistou hodnotou Jednotka s vysokou čistou hodnotou (HNWI) Jednotka s vysokým čistým jměním (HNWI) označuje osobu s čistým jměním minimálně 1 000 000 $ ve vysoce likvidních aktivech, jako jsou hotovost a hotovost jako nástroj pro správu hotovosti, který zajišťuje optimalizaci využití hotovosti.

Podmínky NCD jsou mnohem obchodovatelnější než běžné CD. Pravidelný retailový investor má obecně při vyjednávání podmínek CD velmi malou vyjednávací sílu. Podmínky CD tedy více závisí na tržních podmínkách a finančních institucích.

Velcí institucionální investoři a jednotlivci s vysokou čistou hodnotou však mají mnohem větší vyjednávací sílu a mohou podmínky vyjednávat s bankami a finančními institucemi v širším smyslu.

Výhody NCD

1. Nízké riziko (a pojištěno FDIC)

NCD jsou oblíbeným investičním produktem kvůli jejich nízkému riziku. Kromě toho jsou NCD pojištěna Federální společností pro pojištění vkladů (FDIC) Federální společností pro pojištění vkladů (FDIC) Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) je vládní instituce, která poskytuje pojištění vkladů proti selhání banky. Tělo bylo vytvořeno v USA. FDIC pojišťuje NCD až 250 000 USD na vkladatele v každé bance.

2. Více tekuté

NCD jsou mnohem tekutější než běžná CD. S běžným CD nelze obchodovat na sekundárním trhu, a proto jsou fondy uzamčeny, pokud není investor ochoten zaplatit pokutu. NCD však mají vysoce likvidní sekundární trh, kde může držitel NCD prodat své NCD, pokud vyžadují likviditu.

NCD obecně nabízejí investorům návratnost s vyšší sazbou než státní dluhopisy. Typicky je výtěžek také vyšší.

Nevýhody NCD

1. Rizikovější než státní pokladniční poukázky

NCD jsou obecně rizikovější než státní pokladniční poukázky. Je to způsobeno skutečností, že pravděpodobnost selhání konkrétní banky nebo finanční instituce je větší než pravděpodobnost selhání vlády USA.

2. V některých případech lze volat

Většina NCD nemá funkci opce, což znamená, že finanční instituce, která je nabízí, si nemůže certifikát vybavit a včas splatit prostředky. Některé finanční instituce však nabízejí vypověditelné NCD, což je velké riziko pro investory v období nízkých úrokových sazeb. Finanční instituce může „volat“ NCD a zaplatit mnohem nižší převládající tržní úrokovou sazbu budoucím věřitelům / investorům.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Vyvolatelný vkladový certifikát Vyvolatelný vkladový vklad Vyvolatelný vkladový certifikát je termínovaný vklad pojištěný FDIC v bance nebo jiných finančních institucích. Vydavatelná CD mohou být emitentem vyměněna před jejich skutečným datem splatnosti, ve stanoveném časovém rámci a ceně hovoru.
  • Jmenovitá hodnota Jmenovitá hodnota Jmenovitá hodnota nebo jmenovitá hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu uvedená na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá.
  • Sekundární trh Sekundární trh Sekundární trh je místo, kde investoři nakupují a prodávají cenné papíry od jiných investorů. Příklady: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE).
  • Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (or T-Bills in short) are a short-term financial instrument that is emited the US Treasury with splatties range from few days up to 52 týdnů (jeden rok). Jsou považovány za nejbezpečnější investice, protože jsou podpořeny plnou vírou a důvěrou vlády Spojených států.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found