Contrarian - přehled, příklady, protichůdné investiční strategie

Protikladník je jednotlivec, který jedná v opozici vůči většině. Pokud jde o investování, Investing: Průvodce pro začátečníky Průvodce Financí pro investory pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat. Protikladný investor je někdo, kdo obchoduje proti převládajícím náladám na trhu. Když trh nakupuje, protiklad prodává a naopak. Opační investoři hledají příležitosti ke koupi na medvědím trhu Bullish and Bearish Professionals v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. a příležitosti k prodeji na býčím trhu. Býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu.

Analytik akciového výzkumu Analytik akciového výzkumu Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. může použít kontroverzní strategii k vyhledání aktiv, která mají medvědí převládající sentiment na trhu, a pomocí metod oceňování podniků a finančních modelů k vyhodnocení, zda je akcie podhodnocena.

Opačné investiční strategie

Další informace najdete v bezplatných finančních kurzech financí.

Pozadí

Předpokládá se, že zkreslení chování během velkých výkyvů na trhu může vést k chybné ceně některých cenných papírů. Přehnaným optimismem nebo pesimismem lze řídit zásoby. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. ceny do extrémů, nadhodnocením nebo podceněním rizika a návratnosti Riziko a návratnost V investování jsou riziko a výnos vysoce korelované. Zvýšená potenciální návratnost investic obvykle jde ruku v ruce se zvýšeným rizikem. Mezi různé typy rizik patří riziko specifické pro projekt, riziko specifické pro dané odvětví, riziko konkurence, mezinárodní riziko a tržní riziko. . Použití kombinace dlouhé a krátké pozice, dlouhé a krátké pozice Při investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír bude buď stoupat (pokud bude dlouhý), nebo dolů (pokud bude krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). kontradiktorní investování je podobné jako investování do hodnoty, protože obě metody hledají společnosti chybně oceněné trhem.

Charakteristika protikladného investování

Recese mohou být vhodný čas na investice - 10 let po recesi bytových bublin vzrostl index S&P 500 téměř na 200%. Vstup do dlouhé pozice, když jsou ostatní pesimističtí ohledně trhu, je velmi obtížná věc. Podle slov Warrena Buffetta však „buďte chamtiví, když se ostatní bojí“. Schopnost identifikovat zkreslení chování Behavioral Finance Behavioral Finance je studium vlivu psychologie na chování investorů nebo finančních odborníků. Zahrnuje také následné účinky na trhy. Zaměřuje se na skutečnost, že investoři nejsou vždy racionální vůči ostatním a vyvarování se pádu do stejných omylů sami je klíčem ke zdravému investování hodnoty.

Dlouhodobý investiční horizont- pokud jsou všechny pozice analyzovány z dlouhodobého hlediska, volatilita a krátkodobé výkyvy trhu jsou téměř zanedbatelné, protože časový horizont sahá daleko za krátkodobé. Dlouhodobější investiční horizont proto může být pro protichůdné investory výhodný.

Vyberte si společnosti se silnými finančními základy - Skutečná hodnota společnosti je často maskována výkyvy trhu a negativním tiskem. Společnost se silnými fundamenty však obvykle převažuje nad dočasnými náladami na trhu a její cena akcií to dlouhodobě odráží.

Další informace najdete v bezplatných finančních kurzech financí.

Pět slavných protichůdných investorů

Tady je pět slavných investorů, kteří ve svém investičním procesu využili protikladné obchodování:

  1. Warren Buffett - Americký investor, filantrop a generální ředitel společnosti Berkshire Hathaway (přečtěte si, proč Warren Buffett nemá rád EBITDA Warren Buffett - EBITDA Warren Buffett je dobře známý tím, že nemá rád EBITDA. Warren Buffett se zasloužil o to, že řekl: „Myslí si vedení, že zubní víla platí za CapEx?“)
  2. Jim Rogers - americký investor, předseda Rogers Holdings a Beeland Interests Inc. a spoluzakladatel společnosti Quantum Group of Funds s Georgem Sorosem
  3. Marc Faber - švýcarský investor a ředitel společnosti Marc Faber Ltd, investiční poradce a manažer fondu
  4. Bill Ackman - americký investor, filantrop a zakladatel a generální ředitel společnosti Pershing Square Capital
  5. George Soros - maďarský investor, filantrop a zakladatel a předseda Soros Fund Management

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce k protikladnému investování. Podívejte se na tyto VOLNÝ, UVOLNIT zdroje, které vám pomohou dozvědět se více o obchodování a investování Obchodní a investiční příručky obchodování a investování Finance jsou navrženy jako zdroje pro samostudium, abyste se naučili obchodovat svým vlastním tempem. Projděte si stovky článků o obchodování, investování a důležitých tématech, které finanční analytici mají vědět. Zjistěte více o třídách aktiv, cenách dluhopisů, riziku a výnosu, akciích a akciových trzích, ETF, hybnosti, technickém. Také pokud hledáte postup v kariéře, měli byste se podívat na Kurz obchodních oceňovacích metod, součást certifikace FMVA ™. Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari.

Zde je několik dalších článků o příslušných pojmech:

  • Hodnotové investování Investování do akcií: Průvodce hodnotovým investováním Od vydání „Inteligentního investora“ od Bena Grahama se stala běžně známá „hodnotová investice“ jednou z nejuznávanějších a nejsledovanějších metod sběru akcií.
  • Riziko a návratnost Riziko a návratnost V investování jsou riziko a návratnost vysoce korelované. Zvýšená potenciální návratnost investic obvykle jde ruku v ruce se zvýšeným rizikem. Mezi různé typy rizik patří riziko specifické pro projekt, riziko specifické pro dané odvětví, riziko konkurence, mezinárodní riziko a tržní riziko.
  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • Pesimista vs. optimista Investor Pesimista vs. optimista Optimista doufá a věří, že se věci obrátí k lepšímu. Na druhou stranu pesimista vždy pamatuje na možnost nejhoršího výsledku.
  • Certifikát finančního modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikát FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found