Dolní střední trh - přehled, zdroje kapitálu, klíčové tržby

Dolní střední trh označuje spodní konec segmentu středního trhu ekonomiky, který se měří z hlediska ročních příjmů firem. Roční příjem Roční příjem je celková hodnota příjmu dosaženého během fiskálního roku. Hrubý roční příjem se vztahuje na všechny výdělky před provedením jakýchkoli odpočtů a čistý roční příjem se vztahuje na částku, která zbývá po provedení všech odpočtů. Koncept se vztahuje na jednotlivce i podniky. Firmy, které jsou seskupeny do nižší střední kategorie trhu, dosahují ročních příjmů v rozmezí od 5 do 50 milionů dolarů.

Dolní střední trh

Společnosti s nižším a středním trhem jsou obvykle hodnoceny těsně nad malými a středními podniky (MSP) Malé a střední podniky (MSP) nebo malé a střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje země, které vykazují tržby nižší než 5 milionů USD. I když je roční výnos nejběžnějším kritériem používaným pro takovou klasifikaci, další metriky používané v některých případech zahrnují aktiva použitého kapitálu a počet zaměstnanců.

Nižší střední trh je obvykle největším segmentem ve většině ekonomik na světě podle počtu společností a představuje více než 90% všech společností se středním trhem. Firmy na nižším středním trhu obvykle hrají hlavní roli v globální i v národní ekonomice. Často významně přispívají k tvorbě zaměstnanosti a hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) je standardním měřítkem ekonomického zdraví země a ukazatelem její životní úrovně. HDP lze také použít k porovnání úrovní produktivity mezi různými zeměmi. v odpovídajících národních ekonomikách.

Investice a správa společností na nižším středním trhu

Řada soukromých kapitálových společností a butikových investičních bank Butikové investiční banky Butikové investiční banky jsou menší firmy, které obvykle nenabízejí investiční bankovnictví s úplnými službami, ale nabízejí alespoň jednu finanční službu investičního bankovnictví. Butikové banky mají často pouze místní nebo regionální zastoupení, i když některé fungují globálně. Seznam butikových investičních bank se zaměřil na segment středního a nižšího trhu a zlepšil odbornou způsobilost při uzavírání obchodů v tomto segmentu. Investoři obvykle používají klasifikaci k posouzení vysokého růstového potenciálu dané kategorie vzhledem k riziku s cílem dosáhnout obezřetného ocenění. Mnoho potenciálních kupujících má tendenci hledat akviziční cíle na trhu s nižšími středy, protože násobky ocenění na takovém trhu jsou obvykle nižší.

Kvalifikovaní kupci podniků navíc mohou snadněji získat provozní vylepšení pro podniky na trhu nižší střední třídy. Společnosti s nižším středním trhem, které mají vyšší pravděpodobnost růstu a stanou se součástí vyššího segmentu, obvykle vyžadují oceňovací prémii. Klasifikace proto vede ke zdravé expanzi odprodávaného trhu.

I když tomu tak není vždy, společnosti s nižším středním trhem jsou převážně rodinné podniky, přičemž většinu z nejvyšších pozic ve vedení zaujímají členové rodiny. Chcete-li být úspěšným vlastníkem firmy na trhu s nižšími středy, musíte se naučit dobře spolupracovat s ostatními lidmi.

Úspěch vašeho podnikání bude záviset na tom, jak dobře to dokážete. Najímání je obecně životně důležité, ale ještě důležitější je to na trhu s nižšími středy. Vzhledem k tomu, že se vlastník firmy již nemůže zapojit do každého rozhodnutí, bude úspěch nebo neúspěch podniku záviset na tom, zda jsou správní lidé na správných místech.

Zdroje kapitálu využívané společnostmi s nižším středním trhem

Současné ekonomické prostředí nabízí řadu zdrojů kapitálu, které mohou společnosti na středním trhu použít pro své růstové cíle a potřeby pracovního kapitálu.

1. Bankovní dluh

Bankovní dluh je nejběžnějším zdrojem kapitálu a také důvěryhodnou úvěrovou linkou, která je obvykle k dispozici pro společnosti se středním a nižším trhem, které jsou finančně silné. Banky běžně hledají provozní historii ne kratší než pět let, přičemž poslední roky jsou na ziskové úrovni.

2. Mezaninový dluh

Mezaninový dluh označuje skupinu dluhů s vlastnostmi podobnými akciím. Společnosti s nižším středním trhem většinou používají mezaninové financování jako zdroj kapitálu pro akvizice, i když je lze použít také pro růst kapitálu a další finanční potřeby. Nabízí řadu výhod, jako je malé až žádné ředění a relativně vyšší částka financování. Je to ideální způsob financování rodinných podniků.

3. Půjčky založené na aktivech

Půjčky založené na aktivech jsou zdrojem kapitálu, který poskytuje úvěrové financování s aktivy společnosti, která se používá jako zajištění. Třída půjčování aktiv je obvykle 60% u zásob a 85% u pohledávek, přičemž zálohování některých fondů se provádí také proti kapitálovým aktivům.

4. Veřejné nebo vládou sponzorované společnosti

Veřejné subjekty a subjekty sponzorované vládou jsou příjemným místem k hledání kapitálových zdrojů pro rekapitalizaci, akvizice růstu, výkupy expanzí atd.

Klíčové jídlo

Dolní střední trh představuje malé a střední subjekty v ekonomice, které každoročně dosahují tržeb nejméně 5 milionů USD. I když to vyžaduje hodně práce, podniky, které jsou v této skupině, obvykle dostávají více nabídek od investorů se zájmem o jejich koupi. Mnoho lidí si často neuvědomuje, jak těžké je pro podnikání dostat se na trh nižší střední třídy. Je to na trhu nižší střední třídy, kde se podnikání zvyšuje ve složitosti.

Upstreamový pohyb od mikropodniku k entitě středního trhu vyžaduje, abyste se stali manažerem a naučili se řídit manažery. Proto jsou manažerské a náborové dovednosti na trhu nižší střední třídy velmi důležité.

Majitel firmy se musí naučit, jak řídit, nastavovat standardy a kontrolovat, aby zajistil, že uvedené standardy budou splněny. Široká škála alternativních zdrojů kapitálových zdrojů umožňuje společnostem s nižším a středním trhem využívat možnosti porovnání a výběru nejvhodnější kapitálové struktury, která je příznivá pro jejich finanční požadavky.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností
  • Ocenění soukromé společnosti Ocenění soukromé společnosti 3 techniky oceňování soukromé společnosti - naučte se oceňovat firmu, i když je soukromá a s omezenými informacemi. Tato příručka poskytuje příklady včetně srovnatelné analýzy společností, analýzy diskontovaných peněžních toků a první chicagské metody. Zjistěte, jak si profesionálové cení podnikání
  • Horní střední trh Horní střední trh Horní trh střední je trh skládající se z firem, které vydělávají tržby mezi 500 až 1 miliardou dolarů. Tvoří relativně malé procento

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found