Typy kupujících - Zjistěte, jak prodávat každému typu kupujícího

Typy kupujících jsou souborem kategorií, které popisují stravovací návyky. Přebytek spotřebního vzorce Přebytek spotřebitele je ekonomickým měřítkem pro výpočet výhody (tj. Přebytku) toho, co jsou spotřebitelé ochotni zaplatit za zboží nebo službu, oproti jeho tržní ceně. Vzorec přebytku spotřebitele je založen na ekonomické teorii mezního užitku. spotřebitelů.

Chování spotřebitele ukazuje, jak oslovit lidi s různými zvyky a preferencemi. Výdaje na spotřebitelskou základnu společnosti významně ovlivňují její celkové podnikání. Pochopení odlišného chování typů kupujících je zásadní bez ohledu na produkt nebo službu. Co se týče marketingu, Walmart Marketing Mix Walmart je velmocí podnikání a jednou z jeho klíčových silných stránek je jeho marketingový mix. Přežít na maloobchodním trhu vyžaduje víc než jen štěstí, neexistuje žádný „univerzální přístup“.

Typy kupujících

Typy kupujících a jejich charakteristiky

Typy kupujících spadají do tří hlavních kategorií - mínění, průměrní výdaje a frugalisté.

1. Výdaje

Spendthrifts jsou skupina spotřebitelů, kteří utrácejí bez váhání. Uspořádaní lidé cítí při nákupu malou nebo žádnou bolest. Milují nákup toho, co jim okamžitě padne do oka. U výdajů se spíše uchýlí k impulznímu nákupu. K nákupu potřebují minimální přesvědčení. Tvoří nejmenší procento z celkové populace.

Mnoho lidí špatně odhaduje útraty a označuje je za materialistické a extravagantní. Bylo by však vhodnější je popsat z hlediska toho, kdy a kde pociťují problém v celém nákupním procesu. Zřídka pociťují jakoukoli bolest při nákupu až po dokončení nákupu. Níže je uveden seznam charakteristik výdajů:

  • Ve výdajích jim chybí sebekontrola.

Když jsou vystaveni výdajovým situacím, vrhači nejsou schopni vykonávat žádnou úroveň kontroly. Jedinou kontrolou, ke které mají přístup, když jsou vystaveni výdajovým situacím, je nedostatek peněz, nízké kreditní skóre, maximální kreditní karty nebo jiné přísné ekonomické faktory.

  • Je větší pravděpodobnost vzniku dluhů.

Dravci mají tendenci utrácet a přehánět. Protože ve srovnání s běžnou populací zažívají minimální rozloučení se svými penězi, je mnohem pravděpodobnější, že si půjčí více, než aby uspokojili své výdajové návyky.

  • Nejsou to střadatelé.

Vítězové očekávají nákup a necítí potřebu šetřit. Stejně jako oni nezažijí bolest při nákupu, také nepociťují špetku neustálého spoření, dokud nenarazí na situaci, kdy potřebují nějaké úspory (například ztráta zaměstnání).

2. Průměrné výdaje

Průměrné výdaje utratí za to, co považují za vhodné. Zvažují své možnosti a rozhodují o tom, co považují za dobrou investici. Průměrné výdaje vědí, jak vypadá jejich rozpočet, a proto se podle toho chovají. Následující text popisuje průměrné výdaje:

  • Průměrní utrácení zvažují své možnosti a chvíli uvažují o rozhodnutí o koupi. Zvažují svá rozhodovací kritéria, porovnávají, hledají slevové kódy a nakonec se rozhodnou.
  • Průměrné výdaje zřídkakdy utratí nebo se zapojí do dramatických epizod impulzivního nákupu. Mohou příležitostně vykazovat behaviorální vlastnosti utrácejícího nebo skromného.
  • Průměrné výdaje jsou ovlivňovány fakty, ale nejsou těmito skutečnostmi plně ovládány. Částečně jsou ovlivňováni zprávami, ale než se rozhodnou o nákupu, budou si muset dát čas. Je třeba je přesvědčit, že se rozhodují správně, což se stane, když jsou vystaveni datům i emocionálním zprávám.

3. Frugalisté

Frugalista je terminologie, která se používá k popisu lidí s tendencí držet a šetřit své peníze tak dlouho, jak je to možné, na rozdíl od jejich utrácení. Frugalisté raději spořili, než utráceli peníze. Rádi uchovávají své peníze v bezpečí na spořicím účtu, než aby je utráceli.

Frugalisté reagují méně příznivě na marketingové reklamy a reklamy. Řídí je částka, o které se domnívají, že by produkty měly stát, a nikoli to, co je inzerováno. Prokazují nízký přístup k výdajům a věří, že částka, kterou utratí, by měla být v souladu s jejich rozpočty. Nenechají si dopřát luxusní výdaje. Frugalisté jsou rozpočtáři a plánovači.

Vlastnosti frugalistů jsou následující:

  • Cítí bolest z nákupu.

Vzhledem k tomu, že frugalisté nákup neočekávají, je pravděpodobné, že se mu úplně vyhnou. Spendthrifts cítí bolest po nákupu, což je příliš pozdě, ale pro frugalisty je bolest předchozí, což může zabránit nákupu.

  • Jsou příliš sebeovládaní.

Frugalisté vykonávají sebeovládání, pokud jde o finanční a výdajové záležitosti. Mají tendenci držet se svých finančních plánů a mohou se dokonce snažit utrácet v rámci svých rozpočtů.

  • Jsou to střadatelé.

Frugalisté mají větší bezpečnost, protože drží své peníze. Je pravděpodobné, že se vzdají nákupu, jen aby ušetřili peníze. Zatímco průměrní výdaje běžně vyčleňují část každé výplaty Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakoukoli základní mzdu, kterou zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které pro účely úspory mají frugalisté tendenci odkládat výrazně vyšší procenta.

Typy kupujících

Jak apelovat na tři typy kupujících

1. Prodej do výdajů

Spendthrifts utratí více s minimem přesvědčivosti a méně ušetří. Jsou tedy vašimi vysněnými zákazníky. Peníze, které utrácejí, nejsou kontrolovány faktory, jako jsou rozpočty nebo finanční plány. Cítí výčitky svědomí malých kupujících a jsou spíše hnáni emocemi. Prodej do útrob vyžaduje, abyste:

  • Vytvořte své reklamy s prvky, které vyvolávají emoce a pocity, se spoustou vizuálních prvků. Pro ilustraci, použití potěšení z davu, jako jsou roztomilá miminka a štěňata, může být ideální pro produkty a služby zaměřené na útraty.
  • Využijte psychologii barev ke zvýšení přitažlivosti a konverzí.

2. Prodej průměrnému výdaji

Průměrný výdělek, jak název napovídá, spadá do středu, mezi frugalisty a marnotratníky. Průměrné výdaje utratí za položku, o které si myslí, že je dobrou investicí, a snaží se ušetřit. Stále se oddávají, ale rozumně. Věnují čas tomu, aby uvážili, zda položky stojí za uvedené nebo kótované ceny. Průměrné výdaje jsou poháněny analytikou i emocemi, a proto, aby se jim líbilo, je třeba:

  • Najděte rovnováhu mezi přitažlivostí k emocím a poskytováním kvantitativní analýzy.
  • Zahrňte záruku, záruku vrácení peněz nebo dopravu zdarma, abyste oslovili jejich vlastnosti utrácení a povzbudili je k nákupu bez obav.

3. Prodej frugalistovi

Odvolání se na frugalistu vyžaduje čas a neděje se spontánně. Chcete-li prodat frugalistovi, musíte vzít v úvahu skutečnost, že pokud to není v rámci toho, na co původně měli rozpočet, pravděpodobně to odmítne. Chcete-li oslovit skromného, ​​musíte:

  • Použijte negativní emocionální signály a slova ve své prodejní kopii a reklamách. Například se vyvarujte toho, že „si to zasloužíte“, a místo toho řekněte: „Zajistěte si svou budoucnost investováním do toho.“
  • Využijte k přesvědčení data, čísla, grafy a grafy, namísto pouhého emocionálního odvolání. Frugalisté musí prostřednictvím kvantitativních opatření vidět, že za své peníze získávají nejlepší hodnotu.
  • Buďte upřímní, přesní a přímočarí ohledně svých cen a popisu produktu.

Sečteno a podtrženo

Existují tři různé typy kupujících - útrata, průměrná útrata a frugalisté. Jejich nákupní cesty a kritéria se mohou výrazně lišit, což vyžaduje, aby si podniky byly vědomy svých potřeb, aby mohly oslovit každý typ. Pochopení toho, které techniky oslovují jednotlivé typy kupujících, může být velmi užitečné při navrhování kampaní pro konkrétní spotřebitelský segment.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • 5 P of Marketing 5 P's of Marketing 5 P's of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - are key marketing elements used to position a business strategically. 5 P z
  • AIDA Model AIDA Model The AIDA model, which skratky for Attention, Interest, Desire, and Action model, is an advertising effect model that identifies the levels that an individual
  • Brand Equity Brand Equity V marketingu se značka značky vztahuje k hodnotě značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Vlastní kapitál značky může být pozitivní nebo
  • Pozice trhu Pozice trhu Pozice trhu se týká schopnosti ovlivňovat vnímání spotřebitele ohledně značky nebo produktu ve srovnání s konkurencí. Cíl trhu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found