Smíšená sazba - přehled, jak to funguje, jak počítat

Smíšená sazba je průměrná úroková sazba mezi starou a novou půjčkou. Sazba se počítá v případě, že dlužník obdrží další půjčku bez úplného splacení předchozí. Někdy lze kombinovanou sazbu vypočítat, když se stará půjčka refinancuje vznikem dvou nových.

Smíšená rychlost

Věřitelé obvykle nabízejí smíšené sazby, které dlužníkům umožňují refinancování Refinancování dluhu Refinancování dluhu je nahrazení stávajícího dluhu jiným dluhem za podmínek a / nebo podmínek, které jsou výhodnější. Jinými slovy, refinancování dluhu znamená nahrazení stávajícího dluhu novým dluhem. jejich stávající půjčky s nízkým úrokem, místo aby jim poskytly šanci na úplné vyrovnání svých závazků.

Rychlé shrnutí

  • Smíšená sazba je kombinací úrokových sazeb z různých půjček, která poskytuje celkovou výši úroků z půjček agregovaných do jedné.
  • Smíšené sazby se obvykle používají k určení skutečné úrokové sazby zaplacené při refinancování úvěru.
  • Výpočet kombinovaných sazeb se u společností a jednotlivců liší.

Jak fungují smíšené sazby?

Smíšené sazby se obvykle používají k určení skutečné úrokové sazby zaplacené při refinancování úvěru, ale lze ji použít také při převzetí dalšího dluhu, tj. Získání druhé hypotéky Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. . Smíšené sazby se také používají ve sdružených nákladech na výpočet prostředků.

Pokud jsou dva srovnávané termínované půjčky stejné, kombinovaná sazba se rovná aritmetickému průměru. Střední průměr je základním pojmem v matematice a statistice. Průměr se obecně vztahuje k průměrné nebo nejběžnější hodnotě ve sbírce dvou sazeb na základě velikosti půjček. Pokud však termínované půjčky nejsou stejné, vypočítá se smíšená sazba nejprve pomocí roční úrokové sazby pro oba půjčky.

Například pokud je půjčka ve výši 375 000 USD refinancována hypotékou ve výši 300 000 USD při úrokové sazbě 6,5% a hypotékou ve výši 75 000 USD při úrokové sazbě 7,75% přijaté za stejné období, smíšená sazba bude vypočítána jako (300 000 USD * 6,5%) + (75 000 $ * 7,75%) / 375 000 $ = 6.75%.

Jaké jsou sdružené náklady fondů?

Sloučené náklady na finanční prostředky jsou jedním z možných způsobů výpočtu celkových nákladů na kapitál instituce. Souhrnné náklady na finanční prostředky se vztahují k nákladům vynaloženým institucí na získávání financování získáváním úvěrů a jejich obsluhou. Investoři poskytují instituci prostředky, které by generovaly úroky. Úroky vyplácené investorům z investovaného kapitálu nabízeného na úvěr se nazývají náklady na fondy nebo náklady na kapitál Náklady na kapitál Náklady na kapitál jsou minimální míra návratnosti, kterou musí podnik vydělat před vytvořením hodnoty. Než může podnik dosáhnout zisku, musí přinejmenším generovat dostatečný příjem k pokrytí nákladů na financování svého provozu. .

Kombinované náklady na finanční prostředky zohledňují aktiva a pasiva organizace jako celku. Chcete-li určit kombinovanou cenu, rozdělte rozvahu do různých kategorií konkrétních úročených aktiv. Aktiva jsou poté porovnána s odpovídajícími úročenými závazky.

Jak se počítají sdružené náklady fondů?

Pro výpočet a stanovení celkových nákladů na fondy se úročená aktiva a úročené závazky porovnávají ve stejném časovém horizontu, který se také nazývá identické účetní období. Celkové náklady na finanční prostředky zohledňují také debet a kredit podnikatelského subjektu.

Příklad výpočtu smíšených sazeb

1. Firemní dluh

Některé společnosti mohou mít více než jeden typ podnikového dluhu. Například pokud společnost drží dluh 100 000 USD při úrokové sazbě 4% a dluh 170 000 USD při úrokové sazbě 10%, celková smíšená sazba by se vypočítala jako [(100 000 $ x 0,04) + (170 000 x 0,1)] / ( 100 000 $ + 170 000 $) = 7.77%.

Smíšená sazba se také používá při účtování nákladů podle fondů k vyčíslení závazků nebo výnosů z investic v rozvaze. Například pokud má společnost dvě půjčky, jednu za 2 000 USD se sazbou 10% a druhou za 3 000 USD se sazbou 5%, a každý měsíc platí úroky, pak by za půjčku ve výši 2 000 USD po jednom roce bylo účtováno 200 USD, a za půjčku ve výši 3 000 USD bude účtováno 150 USD. Proto by existovala smíšená sazba: ($ 200 + $ 150) / $ 5 000 = 7%.

2. Osobní dluh

Banky nabízejí smíšené sazby, aby si udržely zákazníky a zvýšily částku půjčky pro ověřené a bonitní zákazníky. Pokud například zákazník v současné době čelí 5% úrokové sazbě hypotéky ve výši 100 000 USD a chce ji refinancovat, když je aktuální sazba 7%, může banka nabídnout smíšenou sazbu 6%.

Dlužník se poté může rozhodnout refinancovat 145 000 $ se smíšenou sazbou 6%. On nebo ona bude i nadále platit 5% z původních 100 000 $, ale pouze 6% z dalších 45 000 $.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) je roční úroková sazba, kterou musí jednotlivec zaplatit z půjčky nebo kterou obdrží na vkladovém účtu. RPSN je v konečném důsledku jednoduchý procentní termín používaný k vyjádření číselné částky vyplácené jednotlivcem nebo entitou ročně za privilegium půjčovat si peníze.
  • Složený úrokový vzorec Složený úrokový vzorec Složený úrok se bere z počáteční - nebo jistiny - částky z půjčky nebo vkladu, plus jakýkoli již vzniklý úrok. Vzorec složeného úroku je způsob, jakým je takový složený úrok určen.
  • Efektivní roční úroková sazba Efektivní roční úroková sazba Efektivní roční úroková sazba (EAR) je úroková sazba, která je upravena o složení za dané období. Jednoduše řečeno, efektivní
  • Vlastnosti půjčky Vlastnosti půjčky Mezi hlavní vlastnosti půjček patří zajištěné vs. nezajištěné půjčky, amortizující vs. nezměnitelné půjčky a půjčky s pevnou sazbou vs. variabilní sazbou (plovoucí).

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found