Úpravy položek - Průvodce provedením úpravy položek deníku, příklady

Na konci každého fiskálního období jsou nutné úpravy položek, aby se výnosy a výdaje sladily se „správným“ obdobím, v souladu s principem párování Princip párování Princip párování je účetní koncept, který určuje, že společnosti vykazují výdaje současně s výnosy, s nimiž souvisejí. Výnosy a náklady se ve výkazu zisku a ztráty spárují po určitou dobu (např. Rok, čtvrtletí nebo měsíc). Příklad principu párování v účetnictví. Obecně existují dva typy úpravy záznamů deníku: časové rozlišení a odložení. K opravným položkám obvykle dochází před účetní závěrkou Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě zveřejňovány.

Dvě hlavní kategorie, kde dochází k úpravám, jsou:

  • Časové rozlišení: Příjmy nebo výdaje, které nebyly dříve zaznamenány
  • Odklady: Příjmy aktiv Druhy aktiv Běžné typy aktiv zahrnují běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace nebo platby hotovosti před uznáním výnosů nebo nákladů

Příklad úpravy záznamů

Představte si, že existuje společnost s názvem XYZ Company, která si vzala půjčku od banky 1. prosince 2017. První splátka úroku má být provedena 30. června 2018 a společnost připravuje účetní závěrku za rok končící 31. prosince , 2017.

Přestože má být úroková platba provedena 30. června následujícího roku, aby společnost mohla správně vykázat finanční stav společnosti, musí naběhnout úrokový náklad Úrokový náklad Úrokový náklad vyplývá ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhu nebo leasingu kapitálu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením hodnoty za měsíc prosinec a zahrnout tuto hodnotu, přestože výdaj nebyl skutečně zaplacen (tj. Směna v hotovosti).

Jedná se o účetní systém, který se nazývá akruální základna účetnictví. Na akruální bázi účetnictví se uvádí, že náklady se porovnávají se souvisejícími výnosy a vykazují se při vzniku výdajů, nikoli při změně hotovosti. Z důvodu principu párování v účetnictví jsou proto nutné úpravy položek.

princip přizpůsobování záznamů

Čtyři typy úpravy záznamů deníku

Existují čtyři konkrétní typy úprav:

  • Časové rozlišení
  • Příjmy příštích období
  • Výdaje příštích období
  • Výnosy příštích období

Tyto položky úprav jsou zobrazeny v následujících tabulkách s konkrétními příklady a položkami deníku.

Výnosy příštích období

Odložený výnosPříjmy příštích období
Definice:

Pokud je hotovost přijata před vyděláváním výnosů dodávkou zboží nebo služeb, společnost zaznamená deník, aby rozpoznala nezasloužené výnosy.

Definice:

Jsou-li výnosy získány, ale ještě nejsou zaznamenány na konci účetního období, protože hotovost se mění po provedení služby nebo po dodání zboží.

Situační příklady:
  • Dárkové poukazy
  • Letecké míle
  • Předplatné novin a časopisů
Situační příklady:
  • Zákazník získal zboží a souhlasil s platbou následující měsíc.
  • Společnost vydělala úroky z banky na svém běžném účtu a dosud je nezaznamenala.
Úprava záznamu deníku:

Společnost XYZ poskytla služby v září za platbu 800 USD, která byla provedena před třemi měsíci.

Nezasloužený výnos DR 800

Tržby z prodeje CR 800

Úprava záznamu deníku:

Společnost XYZ dodala služby poslední den v měsíci a zaslala fakturu ve výši 4 400 $.

Účty DR přijatelné 4400

Tržby z prodeje ČR 4 400

Chcete-li se dozvědět více, začněte naše účetní kurzy hned teď!

Časově rozlišené výdaje

Odložený výdajNahromaděné náklady
Definice:

Částka zaplacená před použitím aktiv ve prospěch více než jednoho období.

Definice:

Proces rozpoznávání výdajů před zaplacením hotovosti.

Situační příklady:
  • Záloha na reklamu, pojištění nebo nájemné se časem vyčerpá
Situační příklady:
  • Účet za služby obdržený e-mailem za právě dokončený měsíc
  • Zaměstnanci vydělali mzdy před koncem měsíce a budou vypláceny v následujícím měsíci
Úprava záznamu deníku:

V červnu vypršel měsíc pojištění společnosti XYZ. Původní platba 800 $ pokrývá červen až září.

Náklady na pojištění DR 200

Předplacené pojištění ČR 200

Úprava záznamu deníku:

Zaměstnanci společnosti XYZ vydělali během června 550 $ a jsou vypláceny v červenci.

Mzdové náklady DR 550

Mzdy ČR splatné 550

Mzdy DR splatné 550

CR hotovost 550

Dodatečné zdroje

Doufejme, že to byl užitečný průvodce úpravou záznamů, zejména požadovaných záznamů deníku. Abychom se dál učili a rozvíjeli svou kariéru, doporučujeme níže uvedené další finanční zdroje:

  • Položky deníku Průvodce deníkovými položkami Položky deníku jsou stavebními kameny účetnictví, od hlášení až po auditování záznamů deníku (které se skládají z debetů a kreditů). Bez řádného zápisu do deníku by finanční výkazy společností byly nepřesné a úplný nepořádek.
  • Účty T Průvodce účtem T Účty se používají v účetnictví ke sledování debetů a kreditů a přípravě finančních výkazů. Jedná se o vizuální reprezentaci jednotlivých účtů, která vypadá jako „T“, takže je možné snadno sledovat a vizuálně znázornit všechny sčítání a odčítání (debety a kredity) k účtu. Tato příručka k účtům T vám poskytne příklady, jak fungují a jak je používat.
  • Šablona výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví.
  • Jak propojit 3 výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Propojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found