Nejlepší banky v Kuvajtu - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách v Kuvajtu

V současné době je v Kuvajtu 11 místních bank. Kuvajtská centrální banka dohlíží na banky v zemi, udržuje stabilitu kuvajtského dináru a slouží jako bankéř a finanční poradce vlády.

Podle agentury Moody’s je bankovní systém Kuvajtu stabilní, a to díky názoru ratingové agentury, že projekty financované vládou budou i nadále pohánět ekonomický růst a následně podpořit podnikání bank.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Kuvajtu, je tento seznam nejlepších bank v Kuvajtu užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Banky v Kuvajtu

Nejlepší banky v Kuvajtu jsou:

Národní banka Kuvajtu

Kuvajtská národní banka, založená v roce 1952, byla první místní bankou a první akciovou společností v Kuvajtu a v celém regionu Perského zálivu. Banka působí v segmentech spotřebitelského a privátního bankovnictví, podnikového bankovnictví, investičního bankovnictví a správy majetku, islámského bankovnictví, skupinového centra a mezinárodních segmentů. Sídlí v Kuwait City.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 77 miliard USD a čistý zisk ve výši 976 milionů USD.

Kuvajtský finanční dům

Společnost Kuwait Finance House, založená v roce 2002, je stoprocentní dceřinou společností společnosti Kuwait Finance House - Kuwait. Poskytuje retailové bankovnictví a finanční služby, treasury, podnikové bankovnictví, investiční portfolio a produkty kapitálových trhů.

Banka zaměstnává 9 000 zaměstnanců ve svých 500 pobočkách. Je přítomen v Bahrajnu, Malajsii, Saúdské Arábii a Turecku. V roce 2016 činila celková aktiva banky 54 miliard USD a čistý zisk dosáhl 625 milionů USD.

Burgan Bank

Burgan Bank byla založena v roce 1975 a poskytuje bankovní služby v Kuvajtu. Banka působí v následujících segmentech: korporátní bankovnictví, privátní bankovnictví, retailové bankovnictví, státní pokladna, investiční bankovnictví a další. Je dceřinou společností společnosti Kuwait Projects Company Holding KSC a sídlí v Safatu.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 24 miliard USD a čistý zisk ve výši 221 milionů USD.

Gulf Bank

Společnost Gulf Bank, založená v roce 1960, je jednou z předních bank v Kuvajtu. Sídlí v Safatu a spravuje síť 56 poboček po celé zemi. Poskytuje služby individuálním, firemním a institucionálním zákazníkům. Funguje prostřednictvím segmentů komerčního bankovnictví, státní pokladny a investic. Zaměstnává kolem 1 500 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 18 miliard USD a čistý zisk 143 milionů USD.

Commercial Bank of Kuwait

Kuvajtská obchodní banka vznikla v roce 1960 a je druhou nejstarší z bank v Kuvajtu. Poskytuje služby komerčního bankovnictví, včetně vkladů, půjček a kreditních karet. Banka se sídlem v Safatu působí v segmentech korporátního a retailového bankovnictví a treasury a investičního bankovnictví.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 13 miliard USD a čistý zisk dosáhl 153 milionů USD.

Al Ali Bank

Al Ali Bank byla založena v roce 1967 a sídlí v Kuwait City. Banka poskytuje podnikové, maloobchodní a mezinárodní bankovní služby. Provozuje 31 poboček v Kuvajtu, 2 pobočky ve Spojených arabských emirátech (Abu Dhabi a Dubaj) a 39 poboček v Egyptě.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 12 miliard USD a čistý zisk 153 milionů USD.

Boubyan Bank

Boubyan Bank, založená v roce 2004, je dceřinou společností národní banky Kuvajtu KSCP. Banka poskytuje různé bankovní produkty a služby na Středním východě, v severní Africe, Severní Americe, Evropě a Asii. Nabízí také pojistné produkty Takaful. Působí ve čtyřech segmentech: spotřebitelské bankovnictví, podnikové bankovnictví, investiční bankovnictví a státní pokladna. Sídlí v Safatu a spravuje 30 poboček v Kuvajtu.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 10,3 miliardy USD a čistý zisk ve výši 115 milionů USD.

Průmyslová banka Kuvajtu

Průmyslová banka Kuvajtu byla založena v roce 1973 se sídlem v Al-Sharq. Banka poskytuje konvenční a islámské půjčky a úvěry pro průmyslový sektor, konvenční a islámské služby správy aktiv, včetně správy portfolia a fondů, a konvenční a islámské přímé investice v různých odvětvích. Zaměstnává kolem 221 osob.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 2,0 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 30 milionů USD.

Al Ahli United Bank

Al Ahli Bank byla založena v roce 2000. Banka poskytuje produkty a služby retailového, komerčního, islámského, investičního a privátního bankovnictví. Nabízí také globální správu fondů a služby životního pojištění. Společnost působí ve čtyřech segmentech: retailové bankovnictví, korporátní bankovnictví, treasury a investice a privátní bankovnictví.

Banka spravuje 110 poboček, z toho 22 v Bahrajnu, 38 v Kuvajtu, 37 v Egyptě, 11 v Iráku a 1 pobočku ve Velké Británii. Dohlíží také na 20 poboček v Ománském sultanátu a 11 poboček v Libyi prostřednictvím svých řízených spolupracovníků.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 107,8 miliardy USD a čistý zisk 14,26 miliardy USD.

Kuvajtská mezinárodní banka

Společnost Kuwait International Bank, která byla založena v roce 1973, je islámská banka. Banka poskytuje několik bankovních služeb, včetně přijímání vkladů, finančních transakcí, přímých investic a kreditních karet. Působí v různých segmentech: obchodní a mezinárodní, maloobchod, ministerstvo financí, správa fondů a institucionální bankovnictví, správa investic a další. Spravuje 26 poboček po celém Kuvajtu.

V roce 2016 vykázala banka celková aktiva 6,1 miliardy USD a čistý zisk 60 milionů USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Kuvajtu. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Švédsku Nejlepší banky ve Švédsku Ve Švédsku je více než 100 bank. Čtyři největší banky ve Švédsku tvoří více než 80% celkových aktiv odvětví. Švédský bankovní systém zahrnuje čtyři kategorie. Jsou to: komerční banky, zahraniční banky, spořitelny, družstevní banky. Podle agentury Moody's je výhled švédského bankovnictví
  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA od února 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found