Klauzule Key Man - Porozumění tomu, jak klauzule Key Man funguje

Klauzule klíčového člověka je smluvní klauzule, která zakazuje investiční společnosti Popis pracovního místa v investičním bankovnictví Tento popis pracovního místa v oblasti investičního bankovnictví nastiňuje hlavní dovednosti, vzdělání a pracovní zkušenosti potřebné k tomu, aby se stal analytikem IB nebo přidruženým nebo správcem fondu Kariéra Průvodce soukromými kapitálovými úlohami Toto Průvodce kariérou v oblasti soukromého kapitálu poskytuje všechny informace, které potřebujete vědět - pozice, plat, tituly, dovednosti, postup a mnoho dalšího. Podniky soukromého kapitálu jsou společnosti zabývající se správou investic, které získávají soukromé podniky sdružováním kapitálu poskytovaného jednotlivci s vysokým čistým jměním (HNWI) a institucionálními investory. od nových investic, pokud není k dispozici jedna nebo více klíčových osob, které by investici věnovaly potřebný čas. Klíčovým mužem je důležitý zaměstnanec nebo vedoucí pracovník, který má zásadní význam pro fungování podniku a jehož smrt, nepřítomnost nebo zdravotní postižení mohou mít významný negativní dopad na chod společnosti. Klíčoví lidé mají dovednosti, znalosti, vůdčí schopnosti a zkušenosti, které jsou považovány za zásadně důležité pro další úspěch podnikání.

Klauzule klíčového muže

Některé podniky, například soukromé kapitálové společnosti Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je prvních 10 soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. , podílové fondy a další správci institucionálních financí dokazují významnou závislost na konkrétních vedoucích pracovnících. Pokud jeden nebo více jmenovaných vedoucích pracovníků zemře, skončí, stráví příliš mnoho času jinou prací nebo je jinak nedostupný, klauzule klíčového člověka pozastaví investování. Firma nemůže provádět nové investice, dokud nebude nalezena vhodná náhrada. V malých společnostech může odchod klíčové osoby - například správce hedgeového fondu - ve skutečnosti znamenat, že investiční společnost musí skončit, v závislosti na tom, jak důležitá byla osoba pro obchodní operaci.

Důležitost klauzule Key Man

Klauzule o klíčovém muži je běžná v investičních společnostech Buy-Side Institucionální správci aktiv, známí jako Buy Side, nabízejí širokou škálu pracovních míst, včetně soukromého kapitálu, správy portfolia, výzkumu. Dozvíte se více o práci, která zpracovává miliony dolarů peněz jiných lidí. Před svěřením těchto investičních společností tak velkými fondy si investoři chtějí být jisti, že investují moudře a do společnosti, která je v činnosti. Velké investiční společnosti často zaměstnávají několik důležitých činitelů s rozhodovací pravomocí a odchod nebo absence jednoho z těchto klíčových lidí může ohrozit peníze investorů. Klauzule klíčového muže pomáhá ujistit investory, že k žádným velkým změnám v přístupu firmy nedojde bez přítomnosti a vstupu dobrého správce jejich peněz.

Klauzule klíčového muže slouží jako forma záruky, kterou firma poskytuje investorům, a zajišťuje jim, že důležitá rozhodnutí budou řešit pouze ti nejkvalifikovanější a nejvyšší vedoucí pracovníci. Vzhledem k tomu, že investice mohou zůstat v platnosti několik let, bude mít klíčový muž za úkol v průběhu investičního období činit kritická rozhodnutí, aby zajistil nejvyšší možnou návratnost. Jednou z obav investorů je to, co se stane, pokud klíčová osoba, která dohlíží na jejich investice, opustí fond nebo přestane být zapojena do správy fondu. Ve velkých investičních společnostech klauzule klíčového muže pomáhá firmě rychle poskytnout v případě potřeby efektivní náhradu za vrcholového vedení.

Podnikání si může zakoupit i pojištění klíčových osob. Pojištění klíčových osob kompenzuje podnikání za potenciální finanční ztráty vyplývající z prodloužené nepřítomnosti nebo smrti vrcholového rozhodovacího orgánu. Pojištění neodškodňuje podnik před skutečnými ztrátami, ale poskytuje pevnou peněžní částku uvedenou v pojistné smlouvě, aby se usnadnila kontinuita provozu. Pojistné odškodnění pomáhá vyrovnat jakýkoli ušlý příjem ze zpoždění nebo zrušení obchodních projektů, které měla klíčová osoba na starosti, ze ztrátového prodeje a ze ztráty odborných dovedností. Kompenzace také pomáhá financovat nábor a školení náhradních a platících dočasných zaměstnanců.

Jak implementovat klauzuli Key Man

Ačkoli není pro podniky vyžadováno, aby přijaly klauzuli klíčového muže, stává se běžným trendem mezi podniky, které se chtějí chránit před odchodem důležitých vedoucích pracovníků. Tato klauzule nejen chrání zájmy společnosti, ale také uklidňuje její investory.

Vytvořte klauzuli Key Man

Prvním krokem při vytváření klauzule KM je identifikovat všechny důležité osoby s rozhodovací pravomocí, které jsou ve středu obchodních operací a jejichž odchod může vést k podstatným ztrátám v podnikání. Vlastník firmy může do smluv všech klíčových osob v organizaci vložit klauzuli klíčového muže.

Mezi klíčové pracovníky mohou patřit obchodní ředitelé, vedoucí vývoje produktů, provozní manažeři, investiční manažeři a další vedoucí pracovníci.

Vytvořte plán náhrady

Náhradní plán nastiňuje kroky, které společnost podnikne v případě, že klíčová osoba zemře, rezignuje, je propuštěna nebo je delší dobu nepřítomná. Rovněž stanoví harmonogram náboru a zaškolení náhradníka, aby mohl pokračovat v práci bývalého výkonného orgánu. U velkých společností bude plán určovat, kdo převezme úřadující funkci, dokud nebude nalezena trvalá náhrada.

Pojištění klíčového muže

Společnost může podniknout kroky k zajištění klíčových zaměstnanců, aby společnost zmírnila proti jejich neočekávanému odchodu. Pojištění kompenzuje podnikání za případné ztráty, které mohou být způsobeny ztrátou klíčové osoby.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení klauzule klíčového člověka. Chcete-li pokračovat v rozšiřování svých znalostí podnikání a investování, podívejte se na následující finanční zdroje:

  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Byrokracie Byrokracie Systém udržování jednotné autority v rámci a napříč institucemi je známý jako byrokracie. Byrokracie v zásadě znamená vládnout úřadem.
  • Účetní platy velké čtyřky Účetní plat velké čtyřky Studenti sní o tom, že budou pracovat v jedné z nejlepších účetních společností a budou dostávat účetní plat velké čtyřky. Obecně jsou údaje o kompenzacích v rámci velké čtyřky téměř totožné s pouze několika drobnými rozdíly. Níže jsou uvedena některá průměrná čísla platů ve Spojených státech (v USD).
  • Mapa kariéry

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found