Typy SEC podání - nejběžnější typy dokumentů, 10-K, 10-Q

Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, víte a umíte interpretovat různé typy podání SEC SEC podání Přihlášky SEC jsou finanční výkazy, periodické zprávy a další formální dokumenty, od kterých jsou veřejné společnosti, makléři a obchodníci povinni předložit americké Komisi pro cenné papíry (SEC). SEC byla vytvořena ve třicátých letech minulého století s cílem omezit manipulaci s akciemi a podvody vám pomohou přijímat informovaná investiční rozhodnutí Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňuje jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy). . Veřejně obchodované společnosti jsou ze zákona povinny zveřejňovat relevantní informace týkající se jejich podnikání a podnikové struktury. Tyto informace umožňují investorům porozumět obchodnímu modelu společnosti a pomáhají jim předvídat budoucí výkonnost společnosti. Nejběžnější typy podání SEC jsou následující:

Formulář SEC podání 10-K

Formulář 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Americké komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům, která poskytuje komplexní analýzu společnosti. Obsahuje podrobné shrnutí výsledků společnosti, diskuse o managementu Co je MD&A? Management Discussions and Analysis (MD&A) je část výroční zprávy nebo SEC podání 10-K, která poskytuje přehled o tom, jak si společnost vedla v předchozím období, její aktuální finanční situaci a budoucí projekce managementu. a auditované finanční výkazy. Společnosti jsou povinny odeslat toto podání do 90 dnů po skončení svého fiskálního roku.

SEC podání 10-K

Formulář SEC podání 10-Q

Formulář 10-Q je zkrácená verze formuláře 10-K a obsahuje výsledky společnosti podle čtvrtletí. Společnosti jsou povinny formulář odeslat do 45 dnů od konce každého ze tří prvních čtvrtletí svého fiskálního roku YoY (Year over Year) YoY znamená Year over Year a je typem finanční analýzy používané pro srovnání dat časových řad. Užitečné pro měření růstu, detekci trendů. Přihláška nastiňuje nejnovější vývoj společnosti a její budoucí plány. Obsahuje neauditované finanční výkazy a zprávy jsou méně podrobné než formulář 10-K.

SEC podání 10-Q

Formulář SEC podání 8-K

Neplánované události, které jsou důležité pro akcionáře Akciový kapitál Akciový kapitál (kapitál akcionářů, vlastní kapitál, vložený kapitál nebo splacený kapitál) je částka investovaná akcionáři společnosti za použití v podnikání. Když je společnost založena, je-li jejím jediným aktivem hotovost investovaná akcionáři, je rozvaha vyvážena prostřednictvím základního kapitálu, investorů a SEC jsou poskytovány ve formě 8-K. Mezi tyto události může patřit rezignace ředitele, bankrot, zcizení majetku, jmenování nových vedoucích pracovníků nebo jiný významný vývoj. Výpis také poskytuje další podrobnosti o těchto událostech, jako jsou tiskové zprávy a datové tabulky.

SEC 8-K

Formulář SEC podání S-1

Formulář S-1 je počáteční registrační formulář, který musí společnosti vydat investorům při prvním zveřejnění. Prospekt je také známý jako prospekt Prospekt Prospekt je dokument s právními informacemi, který společnosti musí ukládat Komisi pro cenné papíry (SEC). Dokument poskytuje informace o společnosti, jejím manažerském týmu, nedávném finančním výkonu a další související informace, které by investoři rádi věděli. . Forma je kritická, protože pro společnosti v počátečních fázích zveřejňování je málo veřejných informací. Poskytuje informace o plánovaném využití fondů, počtu akcií Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. , který má být vydán, obchodní model společnosti, konkurence, metodika nabídky cen a rizikové faktory.

Formulář S-4

Formulář SEC S-4 předkládají společnosti, které procházejí nabídkou směny, a obsahuje podstatné informace týkající se fúze nebo akvizice Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady. Registraci potřebují investoři, kteří chtějí rychle získat z fúzí nebo akvizic. Společnosti předkládající SEC podání S-4 jsou proto povinny zveřejňovat základní fakta o svých finančních a provozních činnostech.

Formulář SEC podání 11-K

SEC podání 11-K se také označuje jako výroční zpráva o možnosti nákupu akcií zaměstnance. Opcí na akcie je smlouva mezi dvěma stranami, která dává kupujícímu právo koupit nebo prodat podkladové akcie za předem stanovenou cenu a ve stanoveném časovém období. . Prodejci opce na akcie se říká zapisovatel opce, kde se prodávajícímu vyplácí prémie ze smlouvy zakoupené kupujícím opce na akcie. , Úspory a podobné plány. Jedná se o zvláštní zprávu, kterou by emitent cenných papírů měl předložit spolu s dalšími výročními zprávami na konci svého fiskálního finančního roku. Zahrnuje registraci, žádosti o proxy, požadavky na audit a další zveřejnění důležitá pro investující veřejnost.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce pro typy podání SEC. Chcete-li se dozvědět více a zvýšit své finanční znalosti, podívejte se na následující bezplatné finanční zdroje:

  • EDGAR USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které americké veřejné společnosti ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti.
  • Hotovost EPS Hotovost na akcii Hotovost na akcii (hotovost EPS) je provozní hotovostní tok generovaný společností vydělený počtem nesplacených akcií. Hotovostní zisk na akcii (Cash EPS) se liší od tradičního zisku na akcii (EPS), který bere čistý příjem společnosti a vyděluje jej počtem nesplacených akcií.
  • Analýza příspěvků Analýza příspěvků Analýza příspěvků se používá k odhadu, jak přímé a variabilní náklady na produkt ovlivňují čistý příjem společnosti. Řeší problém identifikace jednoduchých nebo režijních nákladů souvisejících s několika produkčními projekty. Analýza příspěvků pomáhá společnosti při hodnocení výkonu jednotlivých obchodních linií nebo produktů
  • Metoda Treasury Stock Metoda Treasury Stock Metoda Treasury Stock je způsob, jak společnosti vypočítají počet dalších akcií, které mohou být vytvořeny nevyužitými opčními poukazy a opcemi na akcie. Tyto nové další akcie lze poté použít k výpočtu zředěného zisku společnosti na akcii (EPS). Metoda státní pokladny také

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found